breaking news Νέο

Εκλογές Κεντροαριστεράς στην Ημαθία: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η προσέλευση, άψογη η διαδικασία

Εκλογές Κεντροαριστεράς στην Ημαθία: Ξεπέρασε τις προσδοκίες η προσέλευση, άψογη η διαδικασία

Δεν έκρυβαν την ικανοποίησή τους τα μέλη της Επιτροπής Εκλογικών Διαδικασιών, για τις διενεγερθείσες εκλογές της Κυριακής για την ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς στην Ημαθία, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν χθες το μεσημέρι στον πολυχώρο της «Ελιάς».

Ικανοποίηση, η οποία πηγάζει από το πως εξελίχθηκε η όλη διαδικασία και από το τελικό αποτέλεσμα. Ο Γιάννης Χασιώτης, επικεφαλής της επιτροπής, έκρινε φρόνιμο εν πρώτοις στην αναφορά του να θυμίσει την εκτίμηση που υπήρχε ως όριο για συμμετοχή στην εκλογική ψηφοφορία, περί τους 2.500 πολίτες στην Ημαθία, το οποίο – όπως είπε - «θα ήταν κάτι πολύ σημαντικό για εμάς για το πολιτικό μήνυμα που θα έστελνε». Kάτι βέβαια, που επιβεβαιώθηκε και επί του πρακτέου με την προσέλευση στην κάλπη αυτού του αριθμού πολιτών, η οποία ικανοποιεί τον ίδιο, τη στιγμή μάλιστα που ανάμεσα σ' αυτούς υπήρχαν πρόσωπα, που είχαν πολλά χρόνια να εμφανιστούν σε διαδικασίες.

«Σηκώθηκαν από τα κρεβάτια, τις πολυθρόνες και τον καναπέ του σπιτιού τους και πήγαν να ψηφίσουν άνθρωποι που περίμεναν έως και 40 λεπτά στην ουρά. Αυτό για μένα αποτελεί το νέο κίνημα ανατροπής του υπάρχοντος πολιτικού σκηνικού στην Ελλάδα», σημείωσε ο κ. Χασιώτης. Ο οποίος, αναφερόμενος στην εκλογική διαδικασία, ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές, τόνισε ότι όλα κύλησαν άψογα, όπου ο ίδιος πήγε σ' όλα τα εκλογικά τμήματα, στα οποία – όπως είπε – δεν υπεβλήθη καμία ένσταση. Συνάμα, εξέφρασε την πεποίθησή του πως «εξίσου μαζικά και αποτελεσματικά θα πάνε και τη δεύτερη Κυριακή – 19/11».

 

«Πρότυπο η εκλογική διαδικασία»

Ο Τάσος Τασιόπουλος από τη μεριά του, χαρακτήρισε «πρότυπο» την εκλογική διαδικασία, ενώ εξήγησε ότι η προσέλευση του κόσμου ήταν αυξημένη, από το γεγονός ότι η παρούσα κυβέρνηση παράγει μόνο απελπισία. «Ενότητα πρέπει να υπάρξει, όπως το 1974, που άνθρωποι, τους οποίους δεν ήξερε ο θυρωρός της πολυκατοικίας τους, συστήσαν το ΠΑΣΟΚ. Αν όμως είναι μία επίπλαστη ενότητα, τότε εμείς θα έχουμε αποτύχει. Εγώ όμως πιστεύω ότι θα γίνει το πρώτο (1974). Σήμερα άλλαξαν τα διλήμματα. Δεν υπάρχουν πλέον τα δεξιά και αριστερά ή οι μνημονιακοί και αντιμνημονιακοί», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.

 

«Να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο»

Ο Θόδωρος Παπακωνσταντίνου επεσήμανε πως «ο κόσμος αναζητούσε τη χαμένη αξιοπρέπειά του. Αυτές τις ημέρες ζούμε το κλίμα του 1974. Ίσως γιατί οι συνθήκες είναι ανάλογες. Να δείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα, για να δώσουμε ελπίδα στον κόσμο».

Ακόμα ο ίδιος, τοποθετούμενος για την πρωτιά της Φώφης Γεννηματά, σημείωσε ότι «έχει ισχυρό προβάδισμα και της αναγνωρίστηκε η ενότητα και το κλίμα που δημιούργησε το τελευταίο διάστημα».

 

«Έχουν σημαντικό έργο να κάνουν Φ. Γεννηματά και Ν. Ανδρουλάκης»

Ο Θωμάς Λιόλιος με τη σειρά του, ευχαρίστησε την επιτροπή, που δούλεψε αποτελεσματικά, για να εξελιχθεί υποδειγματικά η διαδικασία των εκλογών. «Και έστειλε μήνυμα», είπε, «ότι η Δημοκρατία λειτουργεί και συγκινεί ανθρώπους». Και πρόσθεσε: «Εμείς από το «Ποτάμι» είπαμε ότι μπορούμε να είμαστε στρατηγοί και στρατιώτες. Η Φώφη Γεννηματά και ο Νίκος Ανδρουλάκης φορτώνονται με ευθύνη και έχουν σημαντικό έργο να κάνουν. Να ιδρύσουν νέο κόμμα και να στρέψουν τα πράγματα της πολιτικής σε μια άλλη κατεύθυνση. Νομίζω ότι είναι μία μεγάλη ευκαιρία με τις ιδέες που έχουμε, να συνεργασθούμε. Προκειμένου η παράταξη που γεννιέται, να παίξει ρόλο στην ενίσχυση της Δημοκρατίας στην πατρίδα μας και να στηρίξει μία ελπίδα, που την έχει ανάγκη ο κόσμος. Ο κόσμος έχει ανάγκη αυτή την ελπίδα».

 

«Βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας εποχής»

Τέλος, ο Κώστας Ασλάνογλου έκανε λόγο «ότι βρισκόμαστε στην αυγή μιας νέας εποχής». Σημείωσε δε πως «κάναμε το πρώτο βήμα με την ίδρυση του νέου φορέα. Το πιο ικανό, φωτισμένο κομμάτι βρέθηκε στις κάλπες, αυτό είναι ελπιδοφόρο. Η χθεσινή (σ.σ. κυριακάτικη) διαδικασία αποδεικνύει ότι κάτι καινούργιο γεννιέται. Το νούμερο που φέραμε στην Ημαθία, είναι σημαντικό. Θέλουμε να συναντήσουμε νέους ανθρώπους, που θα φέρουν την έκρηξη. Όσοι προκάλεσαν με τη συμπεριφορά τους, δεν έχουν θέση το νέο φορέα».

Ο ίδιος ακόμα και σε σχετική ερώτηση που του ετέθη στη συνέχεια, υπήρξε δηκτικός: «Στην εκκλησία θα μπουν όλοι, στο ιερό κανείς από αυτούς που προκάλεσαν».

του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής