breaking news Νέο

Αντιδράσεις για το σχέδιο ανοίγματος των σχολείων από εκπαιδευτικούς, γονείς και κυλικειάρχες

Αντιδράσεις για το σχέδιο ανοίγματος των σχολείων από εκπαιδευτικούς, γονείς και κυλικειάρχες

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώθηκαν την Τρίτη στο κέντρο της Αθήνας, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο ανοίγματος των σχολείων. Οι ανακοινώσεις της υπουργού Παιδείας για το πλαίσιο λειτουργίας των σχολικών μονάδων προκάλεσαν τεράστια αναστάτωση στον εκπαιδευτικό κόσμο, ο οποίος ζητά επιστροφή στις σχολικές αίθουσες με όρους που θα εξασφαλίζουν την υγιεινή και την ασφάλεια των παιδιών και των υπηρετούντων εκπαιδευτικών.

Ειδικά για το ζήτημα της συγκέντρωσης μεγάλου αριθμού μαθητών εντός των τάξεων, ο πρόεδρος της ΟΛΜΕ, Θεόδωρος Τσούχλος, σε ραδιοφωνική συνέντευξή του, ανέφερε χαρακτηριστικά : «Με τη στατιστική δεν μπορείς να κάνεις εκπαίδευση». Τόνισε δε ότι η κυβέρνηση όφειλε να έχει αναζητήσει χώρους διδασκαλίας εδώ και μήνες και να έχει φροντίσει να εξασφαλίσει τους απαραίτητους πόρους για επιπλέον τοποθέτηση εκπαιδευτικών.

Όμως δεν είναι που δάσκαλοι, καθηγητές και γονείς βγήκαν στους δρόμους, εκφράζοντας την αγανάκτησή τους για τα νέα μέτρα, υπό τα οποία θα λειτουργήσουν τα σχολεία, όσο κι αν η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, με νέες δηλώσεις της προσπάθησε να πείσει ότι οι αποφάσεις που πήρε ήταν οι πιο ενδεδειγμένες, αλλά και οι μισθωτές 8.500 σχολικών κυλικείων σε όλη τη χώρα, που εξακολουθούν να αγνοούν αν, πότε και πως θα ανοίξουν και, τελικά, πως θα επιβιώσουν, τη στιγμή που συσσωρεύονται οι ασφαλιστικές και φορολογικές τους υποχρεώσεις, ενώ έχουν κλείσει από τις 3 Μαρτίου!

Εκτός από τα αιτήματα που έχουν υποβάλλει στα συναρμόδια υπουργεία, η Ομοσπονδία των σχολικών κυλικείων (ΠΟΚΔΙΣ) και τα σωματεία τους, η Επιτροπή Αγώνα Μισθωτών Σχολικών Κυλικείων καλεί σε κινητοποίηση τη Δευτέρα 31 Αυγούστου, με συγκέντρωση στις 5.30 μ.μ. στην πλατεία Κάνιγγος και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος.

 

«Η αντιμετώπιση του κράτους μας συσπειρώνει και μας οδηγεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας»

Μάλιστα, σε επιστολή - πρόσκληση προς κυλικειάρχες, τα σωματεία, την Ομοσπονδία και όλες τις ομάδες που σχετίζονται με τον κλάδο, η Επιτροπή Αγώνα αναφέρει : «Το επαγγελματικό χρέος που δημιουργήθηκε είναι δυσβάσταχτο και οι οικογένειές μας βιώνουν στιγμές πολύ δύσκολες. Συνάδελφοι άφησαν τα μαγαζιά τους. Άλλοι δανείστηκαν. Άλλοι αρρώστησαν. Οι οικογένειες βιώνουν την κατάθλιψη. Γονείς που δυσκολεύονται να φέρουν φαγητό στα παιδιά τους... Πλησιάζει η μέρα που θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της χρονιάς κι εμείς ακόμα περιμένουμε! Δεν υπάρχει άλλος χρόνος. Δεν υπάρχει άλλος τρόπος... Προσπαθήσαμε, τρέξαμε, μιλήσαμε σε αρμοδίους, καταθέσαμε υπομνήματα, μιλήσαμε δημόσια σε ΜΜΕ, ήρθαμε σε επαφή με βουλευτές από όλα τα κόμματα, έγιναν προτάσεις στη Βουλή... Απάντηση καμία. Δεν μας έδωσαν άλλη επιλογή. Η αντιμετώπιση του κράτους μας συσπειρώνει και μας οδηγεί σε κινητοποίηση διαμαρτυρίας».

 

Αιτήματα

Όσον αφορά δε, στα αιτήματα της Επιτροπής Αγώνα, μεταξύ άλλων, ζητεί : Να νομοθετηθεί η παράταση των συμβάσεων για ένα χρόνο, χωρίς εξαιρέσεις, να απαλλαγούν από τη δεύτερη δόση μισθώματος 2019-2020 με απόφαση από την ΚΕΔΕ και μείωση μισθώματος 40% για το επόμενο σχολικό έτος, έκπτωση στις ασφαλιστικές εισφορές, καθώς και επίσημη απάντηση για την ημερομηνία έναρξης της επαναλειτουργίας των κυλικείων.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής