breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Η Χαβάη είναι στη... Νάξο και η Άνδρος στις Μπαχάμες!

- Η Άνδρος πήγε Μπαχάμες

Ξέρατε ότι υπάρχει νησί που λέγεται "Άνδρος" (Andros) στις Μπαχάμες; Τώρα το ξέρετε! Πως προέκυψε αυτό; Οι απόψεις διίστανται. Κάποιοι λένε πως πήρε αυτό το όνομα προς τιμήν του Edmund Andros, στρατηγού της Βρετανιας, αλλά υπάρχει κι η θεωρία πως το (μετ')ονομασαν έτσι οι Έλληνες σφουγγαράδες που είχαν πάει στις Μπαχάμες κάπου μεταξύ 1850-1950 για δουλειά!  Παλιότερα ονομάζονταν Andrews Islands καθώς και San Andreas.

 

- Nάξος και Χαβάη πάνε μαζί; Nαι!

Είναι συνηθισμένο να ονομάζονται οι παραδεισένιες παραλίες με ονόματα εξωτικών προορισμών - ή "Παράδεισος" ένα από τα πιο συνηθισμένα ονόματα στις ελληνικές παραλίες. Πάντως η Χαβάη της Νάξου βρίσκεται στο δρόμο λίγο πριν το Αλυκό! Τα βράχια και οι αμμόλοφοι δημιουργούν μικρές, πριβέ «παραλίες» ενώ το ηλιοβασίλεμα εκεί είναι μαγευτικό.

*****

• Παραίτηση Υπουργού γιατί παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα!

Η συμμετοχή του σε γεύμα τον ανάγκασε να ζητήσει δημόσια συγνώμη και να υποβάλλει την παραίτηση του από την κυβέρνηση.

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο υπουργός Γεωργίας της Ιρλανδίας, Dara Calleary, λόγω της συμμετοχής του αυτήν την εβδομάδα σε κοινωνική εκδήλωση στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 80 άνθρωποι, ενδεχομένως παραβιάζοντας τους κανόνες για την πανδημία.

Προχθές το βράδυ ο κ. Calleary ζήτησε συγνώμη για τη συμμετοχή του σε γεύμα σε ξενοδοχείο, το οποίο διοργάνωσε η κοινότητα γκολφ του ιρλανδικού κοινοβουλίου, μια ημέρα μετά την σημαντική αυστηροποίηση από την κυβέρνηση των πανεθνικών περιορισμών, με στόχο να ελεγχθεί η έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού, μεταδίδει το Reuters.

*****

• Λουόμενοι στην Καβάλα - Κρέμασαν τις καρέκλες τους στα… δέντρα!

Το τερμάτισαν οι λουόμενοι στην ακτή της Καλαμίτσας στην Καβάλα καθώς βρήκαν έναν πρωτότυπο τρόπο για να τοποθετήσουν τις καρέκλες που χρησιμοποιούν στην παραλία.

Όπως φαίνεται και στην εικόνα από την proininews , λουόμενοι αποφάσισαν να κλειδώσουν τις πλαστικές καρέκλες τους στα…δέντρα, καθώς προηγουμένως ο δήμος τους είχε κάνει σύσταση να μην αφήνουν τις καρέκλες τους στα κάγκελα.

Έτσι οι λουόμενοι βρήκαν ένα καινούργιο τρόπο για να μην πηγαινοφέρνουν τις καρέκλες από το σπίτι τους.

*****

• Ένα παγκάκι κοινωνικής αποστασιοποίησης στον καιρό της πανδημίας

Διατηρούμε αποστάσεις ασφαλείας αποτρέποντας τη μετάδοση του κορονοϊού, αλλά πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν αποστασιοποιούμαστε ως άνθρωποι από τον πλησίον μας. Ανταποκρινόμενο σε αυτή την ανάγκη, το στούντιο ντιζάιν Studio 212 Fahrenheit με έδρα το Χρόνινγκεν της Ολλανδίας, δημιούργησε το παγκάκι «Benched».

Το παγκάκι μπορεί να το δει κανείς ως συμβολική και ποιητική αναπαράσταση των καιρών όπου ζούμε σε μια «κοινωνία ενάμισι μέτρου» λόγω του Cocid-19. Ανοίγει δυνατότητες για συναντήσεις που έχουν διάρκεια με φίλους, με μέλη της ευρύτερης οικογένειας, αλλά και με αγνώστους που θα καθίσουν στο ίδιο παγκάκι με εμάς. Εξασφαλίζει ότι ακόμη και σήμερα μπορούμε να συναντήσουμε κάποιον άλλο, ακόμη και από απόσταση.

Το μήκος του είναι δυόμισι μέτρα και το μεσαίο τμήμα -ακριβώς ενάμισι μέτρο- είναι κατασκευασμένο από στιλβωμένο ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτό το τμήμα είναι αόρατο καθώς λειτουργεί ως καθρέφτης.

Μόνον η δεξιά και αριστερή άκρη του πάγκου είναι ορατές για να δεχθούν όσους θέλουν να ξαποστάσουν ή να χαλαρώσουν. Η αντανάκλαση του μεσαίου τμήματος επιβάλλει μια φυσική απόσταση, αλλά την ίδια στιγμή κάνει αόρατη αυτή την απόσταση.

*****

• Μάσκες… για μόνιμο χαμόγελο!

Οι μάσκες θα συνεχίσουν να αποτελούν ζωτικό μέρος της καθημερινής μας ζωής. Αλλά αυτό σημαίνει ότι θα καλύπτουμε για καιρό το χαμόγελό μας κι αυτό μπορεί να καταστρέψει την όποια φιλική ατμόσφαιρα χρειαζόμαστε αυτές τις μέρες.

Το ιαπωνικό κατάστημα με Τακέϊα βρήκε μια δημιουργική λύση. Ξεκίνησαν την «εκστρατεία χαμόγελου» που στοχεύει να κάνει τους υπαλλήλους να φαίνονται πιο προσιτοί και φιλικοί. Για αυτό και κάθε μέλος του προσωπικού του καταστήματος φοράει μάσκα που έχει τυπωμένο ανθρώπινο χαμόγελο. Το κατάστημα ανακοίνωσε την πρωτοβουλία του στο Twitter: «Δεδομένου ότι η πανδημία έχει δημιουργήσει την ανάγκη για χρήση μάσκας, ξεκινάμε μια «εκστρατεία χαμόγελου »για να δείξουμε πώς μπορούμε να χαμογελάμε και μέσω μάσκας.»


• Η Χαβάη είναι στη... Νάξο και η Άνδρος στις Μπαχάμες!
• Παραίτηση Υπουργού γιατί παραβίασε τα περιοριστικά μέτρα!
• Λουόμενοι στην Καβάλα - Κρέμασαν τις καρέκλες τους στα… δέντρα!
• Ένα παγκάκι κοινωνικής αποστασιοποίησης στον καιρό της πανδημίας
• Μάσκες… για μόνιμο χαμόγελο!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής