breaking news Νέο

Τιμή στους πρωτοπόρους, που η ιστορία τους δικαίωσε!

Τιμή στους πρωτοπόρους, που η ιστορία τους δικαίωσε!

Επετειακό χαρακτήρα είχε η εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου, την Κυριακή το πρωί, στο Επιμελητήριο Ημαθίας, για την καλλιέργεια κηπευτικών υπό κάλυψη (θερμοκήπια), το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον, καθώς φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από το ξεκίνημα της καλλιέργειάς τους στην περιοχή αυτή.

Στην επετειακή ημερίδα έγινε μία ιστορική αναδρομή στην καλλιέργεια των κηπευτικών στον Άγιο Γεώργιο, στην οποία και τονίστηκε η διατροφική αξία τους, ενώ έγινε αναφορά ακόμα και στις τελευταίες εξελίξεις, αναφορικά με τις σύγχρονες τεχνολογίες και τεχνικές για Αειφορική Παραγωγή Κηπευτικών υπό κάλυψη σε Μεσογειακές Συνθήκες, αλλά και στην προώθηση των προϊόντων αυτών.

Με την ευκαιρία, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αγίου Γεωργίου τίμησε τους Άρη Ταυρίδη και Σταύρο Σταύρογλου, οι οποίοι υπήρξαν από τους πρώτους, που ξεκίνησαν την καλλιέργεια κηπευτικών στον Άγιο Γεώργιο και που τελικά η ιστορία τους δικαίωσε! Την απονομή στον Άρη Ταυρίδη έκανε ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης, ενώ εκ μέρους του απόντος Σταύρου Σταύρογλου, την πλακέτα παρέλαβε ο Αντιδήμαρχος Βασίλης Παπαδόπουλος, που έλκει την καταγωγή του από τον Άγιο Γεώργιο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής