breaking news Νέο

Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας η έκθεση εκκαθάρισης της ΤΑΒ

Παρουσιάστηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο Νάουσας η έκθεση εκκαθάρισης της ΤΑΒ

Με κατάμεστο το ακροατήριο και παρουσία των δυο πρώην προέδρων της ΤΑΒ, κ.κ.  Παπά και Μπορδάνου, παρουσιάστηκε η  έκθεση εκκαθάρισης από τον ορκωτό ελεγκτή κ. Τιμόθεο Βλαχόπουλο, στο δημοτικό συμβούλιο Νάουσας, το απόγευμα της Δευτέρας 13ης Νοεμβρίου. «Η έκθεση εκκαθάρισης συντάχθηκε μαζί με τους ισολογισμούς έναρξης και λήξης. Ξεκίνησε τυπικά την άνοιξη του 2013 και περιμέναμε να αποχωρήσει ο τότε μισθωτής. Το 2014 κάναμε σύμβαση με πρόχειρο διαγωνισμό, για να λειτουργήσει το χιονοδρομικό κέντρο. Η διετής μίσθωση είχε πολλά προβλήματα, αλλά η άποψή μου ήταν ότι  έπρεπε να προβούμε σε αυτή τη διαδικασία. Τα κονδύλια από επισφαλείς απαιτήσεις προς την ΤΑΒ, από την έναρξη έως και τη λήξη της εκκαθάρισης, δεν μπορούν να καθοριστούν στο ακριβές ύψος. Όταν παραλάβαμε, οι  οφειλές προς το δημόσιο ήταν 230.000 ευρώ, ενώ προς το ΙΚΑ 639.000 ευρώ. Υπήρχαν πολλές υποχρεώσεις προς εργαζόμενους, πολλά δικαστήρια, σε κάποια παραβρεθήκαμε, σε άλλα όχι, λόγω έλλειψης πόρων. Επίσης υπήρχαν υποχρεώσεις προς προμηθευτές, όπως η εταιρία που ανέλαβε να κατασκευάσει το νέο κτίριο. Παραλάβαμε μια επιχείρηση, που δεν ήμουν σε θέση να επιβεβαιώσω κάποια υπόλοιπα, χωρίς να ρίχνω μομφή διαχειριστικής χρήσης. Εκφράζω επιφυλάξεις και αδυναμία γνώμης για κάποια κονδύλια, πρέπει το σώμα να κάνει τις απαραίτητες ενέργειες, από πού προέρχονται. Δεν υπήρξε καλή συνεννόηση και τα βιβλία τηρούνταν πλημμελώς. Υπάρχει ζήτημα με προμηθευτή-πιστωτή των κύριων έργων, που ήταν το ίδιο φυσικό πρόσωπο, καθώς και ασάφεια ως προς τα υπόλοιπα, που θα έπρεπε να απεικονιστούν.  Ο πρώτος χρόνος της μίσθωσης του 2014 ήταν κανονικός ως προς τις καταβολές του ανταλλάγματος, ενώ το 2015 υπήρξαν προβλήματα από τον μισθωτή, που κατέστη επισφαλής. Σφραγίσαμε επιταγές και κάναμε άρση της εγγυητικής», είπε στην τοποθέτησή του ο κ. Βλαχόπουλος.

«Πόσα και πού χρωστάμε, ποιες επισφάλειες υπάρχουν για το δήμο;», ρώτησε ο δημοτικός σύμβουλος της ΛΑΣ κ. Λάκης Λακηνάνος τον ορκωτό λογιστή κ. Βλαχόπουλο. «Υπάρχει μια απαίτηση 532.000 ευρώ αγνώστου προελεύσεως, δεν έχω παραστατικά και δεν κάνω έλεγχο σε αυτή τη διαδικασία. Δεν έχω ιδέα, έτσι το πήρα, έτσι σας το παραδίδω. Υποχρεώσεις στο παθητικό του ισολογισμού της  εκκαθάρισης  είναι 643.000 ευρώ προς προμηθευτές, με το μεγαλύτερο υπόλοιπο στην κατασκευαστική εταιρεία, που έκανε το κτίριο. Επίσης 639.000 ευρώ στο ΙΚΑ, 230.000 στη ΔΟΥ και 160.000 ευρώ προς το προσωπικό. Απαιτήσεις που είναι παλιές, από το δήμο Νάουσας, που δεν μπορώ να επιβεβαιώσω και απαιτήσεις και υποχρεώσεις προς το συγκεκριμένο προμηθευτή και μισθωτή. Υποχρέωση από τιμολόγια του 2013, που δεν ήμουν εκεί, δεν τα παρέλαβα. Είναι παράδοξο να παραλαμβάνεις κάτι και να σου στέλνουν δελτίο αποστολής 7 μήνες μετά», απάντησε ο κ. Βλαχόπουλος.
«Μας ξενίζει και εμάς το ποσό των 532.000 ευρώ. Επικοινωνήσαμε σήμερα με τον εξωτερικό λογιστή και μας είπε ότι έγινε από λάθος του, έπρεπε να μπει σε άλλο κωδικό, είναι οι συνολικές ζημίες για ΔΕΤΑΒ και ΤΑΒ και δεν είναι επισφαλείς απαιτήσεις», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της ΤΑΒ Χρήστος Παπάς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής