breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Ομολόγησε φόνο, αλλά διαφωνεί με την... ποινή!

Κρατούμενος παραμένει ο 42χρονος Αλβανός που καταζητείτο από την Ιταλία για το φόνο που διαπράχθηκε πριν 22χρόνια στη Ρώμη, μέχρι να συνεδριάσει το δικαστικό συμβούλιο σχετικά με την έκδοση του στην Ιταλία. Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής Θεσσαλονίκης τον συνέλαβαν στη Λάρισα όπου διέμενε με την Ελληνίδα σύζυγο και τα παιδιά τους, δυνάμει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι ιταλικές αρχές.

Κατηγορείται ότι τραυμάτισε θανάσιμα έναν Ρουμάνο, κατά τη διάρκεια συμπλοκής ενώ νωρίτερα είχε αρπάξει το ρολόι από έναν συμπατριώτη του θύματος. Το έγκλημα διαπράχθηκε το 1998. Ο φερόμενος ως δράστης κατάφερε να διαφύγει και το 2001 καταδικάστηκε ερήμην, τελεσίδικα, σε ποινή κάθειρξης 15 ετών. Σύμφωνα με πληροφορίες του GRTimes, o ίδιος ενώπιον των αστυνομικών δεν αρνήθηκε την ανθρωποκτονία αλλά ανέφερε ότι έχει εκτίσει μέρος τη ποινής του, στην Αλβανία όπου συνελήφθη το 2017.

Ο 42χρονος οικοδόμος, διατείνεται ότι διαθέτει απόφαση των αλβανικών δικαστικών αρχών όπου αναγράφεται ότι εξέτισε 7 μήνες για το συγκεκριμένο έγκλημα. Ισχυρίζεται ότι η ποινή που του επιβλήθηκε στην Ιταλία δεν ισχύει επειδή το αδίκημα για το οποίο καταδικάστηκε έχει παραγραφεί, ύστερα από την παρέλευση συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος, με βάση τους ισχύοντες νόμους της Αλβανίας.

Χθες το πρωί, ο φυγόποινος μετήχθη στο τμήμα εκδόσεων της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης ενώ στο πλευρό του βρέθηκαν η εγκυμονούσα σύζυγός του και ο δικηγόρος του. Η αρμόδια εισαγγελέας ζήτησε την κράτηση του μέχρι να συνεδριάσει το Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης που αναμένεται να αποφασίσει αν θα τον εκδώσει ή όχι στην Ιταλία. Οι ιταλικές αρχές εξέδωσαν ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης έτσι ώστε να εκτίσει την ποινή του.

*****

• Το εγκαταλελειμένο χωριό που έγινε αφορμή για το πετυχημένο θρίλερ του Netflix

Ίσως να έχεις δει ήδη τη σειρά «Οι Καμπάνες του Κουρόν» - αν ναι, τότε γνωρίζεις το κέντρο όλης της υπόθεσης, και είσαι εξοικειωμένος με την εικόνα ενός βυθισμένου καμπαναριού μιας εκκλησίας που εμφανίζεται στη μέση μιας αλπικής λίμνης.

Η εν λόγω λίμνη είναι η λίμνη Resia, που βρίσκεται στο Νότιο Τιρόλο, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και την Ελβετία, στην όμορφη κοιλάδα της Βενόστα. Είναι η μεγαλύτερη λίμνη της επαρχίας.

Η ιστορία της λίμνης Resia και του καμπαναριού της χρονολογείται από τη δεκαετία του 1950, όταν, πέντε χρόνια μετά το τέλος του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου, ολοκληρώθηκε η κατασκευή ενός μεγάλου φράγματος για την παραγωγή υδροηλεκτρικής ενέργειας, ενώνοντας δύο από τις τρεις φυσικές λεκάνες Resia Pass: λίμνη Resia και λίμνη Curon.

Το νερό κατάπιε για πάντα την παλιά πόλη Curon Venosta και μέρος της πόλης Resia, η οποία σήμερα βρίσκεται σε βάθος 22 μέτρων. Παρά τις διαμαρτυρίες, οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια, τις δουλειές και όλα όσα είχαν. Ως υπενθύμιση αυτού του γεγονότος είναι ο καμπαναριό της εκκλησίας της Santa Caterina d'Alessandria, που χρονολογείται από το 1357, το μόνο κτίριο που επέζησε της έκρηξης που κατέστρεψε περίπου 160 κτίρια.

*****

• Σε τι χρησιμεύει αυτό το κτίριο;

Το κτίριο βρίσκεται στη Νορβηγία. Οι περισσότεροι μόλις θα είδατε την φωτογραφία ίσως πιστέψατε ότι πρόκειται για τουριστικό αξιοθέατο, για μοντέρνα αρχιτεκτονική ή κάτι παρεμφερές. Όμως οι Σκανδιναβοί κάνουν πάλι της έκπληξη με αυτό το κτήριο και τη χρήση του.

Αυτό λοιπόν το όμορφο και εντυπωσιακό κτήριο είναι δημόσια τουαλέτα! Κι όμως, δεν πρόκειται για κάτι που παραπέμπει σε τέχνη ή τεχνολογία, αλλά κάτι πολύ πιο λειτουργικό. Οι αρχιτέκτονες Marit Justine Haugen και Dan Zohar από το Όσλο, αποφάσισαν να κάνουν όσους μπαίνουν σε αυτό να... ευχαριστιούνται περισσότερο την εμπειρία.

Έτσι κι αλλιώς αυτό ήταν το σκεπτικό τους. Η ομορφιά μπορεί να κρυφτεί παντού...

*****

• Γιατί ζωγραφίζουν μάτια σε βοοειδή;

Οι φυσιολόγοι εργάζονται συνεχώς σε πολλά μέτωπα για να βοηθήσουν την άγρια ​​ζωή να ευδοκιμήσει. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει την προστασία των οικοτόπων, την υπέρβαση της νομοθεσίας κατά της λαθροθηρίας, αλλά και την αλληλεπίδραση μεταξύ άγριας ζωής και ανθρώπων.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Ουαλίας έχουν βρει έναν μη επεμβατικό τρόπο για να βοηθήσουν τα βοοειδή να επιβιώνουν. Συνεργαζόμενοι με το κέντρο διατήρησης θηρευτών της Μποτσουάνα και με τοπικούς βοσκούς, οι ερευνητές πέρασαν τέσσερα χρόνια μελετώντας τι θα συνέβαινε αν ζωγράφιζαν μάτια στην πίσω πλευρά των βοοειδών. Τα αποτελέσματα ήταν εκπληκτικά. Τα μέλη της αγέλης ζωγραφισμένα με μάτια είχαν πολύ περισσότερες πιθανότητες να επιβιώσουν από εκείνα που δεν είχαν σημάδια ή εκείνα που ήταν βαμμένα με απλές σταυρωτές ενδείξεις.

Αυτή η ενδιαφέρουσα – και καινοτόμος – λύση χρησιμοποιεί την έννοια της αμυντικής μίμησης. Μετά από προσεκτική παρατήρηση, οι ερευνητές σημείωσαν ότι τα λιοντάρια ήταν αυτά που επιτίθενται κυρίως στα βοοειδή. Τα λιοντάρια, τα οποία χρησιμοποιούν το στοιχείο της έκπληξης για να κτυπήσουν στο θήραμά τους, αποτρέπονται από τα ζωγραφισμένα μάτια πάνω στα ζώα. Η εντύπωση ότι κάτι διαφορετικό υπάρχει στο κυνήγι τους φαίνεται να αποκρούει μια επίθεση.

Είναι ένα σημαντικό εύρημα που μπορεί να βοηθήσει τους αγρότες, που ζουν σε περιοχές όπου η άγρια ζωή είναι έντονη και μπορεί να σκοτώσει πολύτιμα ζώα από τα κοπάδια τους.

*****

• Βρήκαν τον διαρρήκτη στην ντουλάπα!

Το περιστατικό έγινε τα ξημερώματα της Πέμπτης όταν έγινε τηλεφώνημα στο "100" για διάρρηξη σε σπίτι, στον Άγιο Δημήτριο Αττικής.

Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί της Ομάσδας ΔΙ.ΑΣ. στην πολυκατοικία, διαπίστωσαν ότι η πόρτα ενός διαμερίσματος του πρώτου ορόφου είχε παραβιαστεί.

Στη συνέχεια και στον έλεγχο που έκαναν βρήκαν τον διαρρήκτη κρυμμένο στην ντουλάπα της κρεβατοκάμαρας!

Αφού τον συνέλαβαν τον οδήγησαν στο Α.Τ. Αγίου Δημήτριου.


• Το εγκαταλελειμένο χωριό που έγινε αφορμή για το πετυχημένο θρίλερ του Netflix
• Σε τι χρησιμεύει αυτό το κτίριο;
• Γιατί ζωγραφίζουν μάτια σε βοοειδή;
• Βρήκαν τον διαρρήκτη στην ντουλάπα!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής