breaking news Νέο

ΚΙΝ.ΑΛ. : Στο ΕΣΥ αφιερωμένη η φετινή επέτειος της 3η Σεπτέμβρη

ΚΙΝ.ΑΛ. : Στο ΕΣΥ αφιερωμένη η φετινή επέτειος της 3η Σεπτέμβρη

Η ιδρυτική διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974 παραμένει άσβεστη στη μνήμη των ανθρώπων, που επί δεκαετίες πορεύτηκαν με το ΠΑΣΟΚ και που έδωσε όραμα στη χώρα, χάρις στο δημιουργό του Ανδρέα Παπανδρέου. Με τη συμπλήρωση 46 χρόνων από αυτήν την ημερομηνία - ορόσημο, η φετινή επέτειος θα είναι αφιερωμένη στο Εθνικό Σύστημα Υγείας, που οραματίστηκε και δημιούργησε το ΠΑΣΟΚ με τον αείμνηστο (Υπουργό Υγείας) Γιώργο Γεννηματά. Μία επέτειος, όμως, που φέτος συμπίπτει μ΄ έναν εφιάλτη για τη χώρα και την υφήλιο, την πανδημία του νέου κορονοϊού, η οποία και εξαιτίας των αυστηρών περιορισμών που επιβάλλει, θα διοργανωθεί με την παρουσία μόλις 50 ανθρώπων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη, ανήμερα της επετείου, στο Ζάππειο και θα περιλαμβάνει ομιλία της Φώφης Γεννηματά με θέμα το σχεδιασμό Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ) για την επόμενη ημέρα στη χώρα, με δεδομένες και τις προκλήσεις που δημιούργησε ο covid-19 και την κατάθεση της ολοκληρωμένης πρότασης του Κινήματος Αλλαγής για την αναγέννηση του δημόσιου συστήματος Υγείας.

Θα προηγηθεί ένα σύντομο βίντεο - έκπληξη, όπως το χαρακτηρίζουν από τη Χαριλάου Τρικούπη, κάτι το οποίο προανήγγειλε με ανάρτησή της σε instagram και facebook η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώτη Γεννηματά.

 

Ποιοί θα παραβρεθούν στην εκδήλωση

Τώρα, σύμφωνα με τις αποφάσεις που έλαβαν τα κορυφαία στελέχη που συμμετείχαν στην πρώτη σύσκεψη μετά τις καλοκαιρινές διακοπές, στην εν λόγω εκδήλωση πρόσκληση θα λάβουν οι βουλευτές του κόμματος, οι πρώην υπουργοί Υγείας επί ΠΑΣΟΚ (το οποίο και αποτελεί σήμερα τη μήτρα του Κινήματος Αλλαγής), πλην βέβαια εκείνων που μετακόμισαν σε άλλα κόμματα, ενώ θα απευθυνθούν προσκλήσεις και στους πρώην πρωθυπουργούς και πρώην προέδρους του ΠΑΣΟΚ. Ενδεχομένως δε, να ακολουθήσει το προσεχές διάστημα και μια ψηφιακή εκδήλωση για το ίδιο θέμα.

 

Στη Θεσσαλονίκη στις 16 Σεπτεμβρίου η Φώφη Γεννηματά

Στο Κίνημα Αλλαγής δεν στέκονται μόνο στην πραγματοποίηση εκδήλωσης ανήμερα της 3ης Σεπτέμβρη, αλλά υπάρχει σχεδιασμός και για το υπόλοιπο του μήνα. Ειδικότερα, στις 16 Σεπτεμβρίου η Φώφη Γεννηματά θα βρεθεί στη Θεσσαλονίκη και θα απευθύνει ομιλία, στο πλαίσιο του πολιτικού και οικονομικού φόρουμ (Thessaloniki Helexpo), το οποίο αντικαθιστά την 85η ΔΕΘ που ακυρώθηκε, λόγω κορονοϊού. Για το λόγο αυτό, ξεκινά επαφές από την επόμενη εβδομάδα με κοινωνικούς φορείς, αρχής γενομένης από τη ΓΣΕΕ, προκειμένου να διαμορφώσει το πακέτο των προτάσεων της που θα συμπεριλάβει στην ομιλία της.

Πριν από την άνοδό της στη Θεσσαλονίκη και πιο συγκεκριμένα στις 9 Σεπτεμβρίου θα συνεδριάσει από κοινού το Πολιτικό Συμβούλιο και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΙΝ.ΑΛ., για να ενημερωθούν βουλευτές και στελέχη. Παράλληλα, εξετάζεται η ιδέα για συνέντευξη τύπου το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου με θέμα την οικονομία, ως απάντηση στο σχέδιο της Επιτροπής Πισσαρίδη.

Τέλος, σε εκκρεμότητα μένει επί του παρόντος η ημερομηνία διεξαγωγής της Συνδιάσκεψης, για την οποία - όπως έχει γράψει εδώ και κάποιο διάστημα η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» - αναζητείται φόρμουλα, που θα συνδυάζει τη φυσική παρουσία με τη ζωντανή διαδραστική μετάδοση μέσω διαδικτύου. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η πραγματοποίηση της δεν αναμένεται πριν το Νοέμβριο.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής