breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Έγινε κι αυτό: Το τσίρλιντιγνκ μπαίνει στα ελληνικά σχολεία

 Η εγκύκλιος επί της ουσίας επιτρέπει την άδεια εισόδου επιλεγμένων εκπροσώπων της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τσίρλιντινγκ - Αθλητικού Ομαδικού Χορού (Ε.Ο.Τ.-Α.Ο.Χ.) σε σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το σχολικό έτος 2020-2021 με στόχο την ενημέρωση των μαθητών και την εξοικείωσή τους με το εν λόγω σπορ.

 Πολλοί είδαν αρνητικά την εξέλιξη, κρίνοντας ότι τα σχολεία θα γεμίσουν "μαζορέτες", ενώ άλλοι έσπευσαν να σχολιάσουν ότι το Υπουργείο Παιδείας "κόβει" ώρες από άλλα ουσιαστικά μαθήματα (όπως τα καλλιτεχνικά, η Βιολογία ή η Κοινωνιολογία) για να τις συμπληρώσει με κάτι "ανούσιο". Και στις δύο περιπτώσεις υπάρχει έντονο το στοιχείο της παραπληροφόρησης: Tο τσίρλιντινγκ δεν θα αντικαταστήσει κάποιο άλλο μάθημα καθώς η παρουσίασή του θα γίνει με τη μορφή ενημερώσεων που θα επικεντρώνονται στην ιστορία, τον τρόπο διεξαγωγής και τους κανονισμούς του (προαιρετικά μπορεί να υπάρξει επίδειξη κάποιων ασκήσεων).

 Ως προς το πόσο "ανούσιο" μπορεί να θεωρηθεί, πρέπει να σημειωθεί ότι το τσίρλιντινγκ συνδυάζει την άσκηση, την τεχνική και τον χορό (όπως ακριβώς κάνει η ρυθμική γυμναστική). Επικεντρώνεται στην ομαδικότητα και στοχεύει στην καταπολέμηση του bullying, δεδομένου ότι είναι ένα σπορ, στο οποίο δεν χωρούν διακρίσεις.

*****

• Το νηπιαγωγείο στη Σουηδία όπου κανένα παιδί δεν έχει γένος

Από την στιγμή που ένα παιδί γεννιέται το φύλο του καθορίζει τον τρόπο με τον οποίο θα φορέσει τα ρούχα του, τα παιχνίδια που θα του δοθούν σε διάφορα στάδια της ηλικίας του και, τελικά, τον τρόπο με τον οποίο θα μεγαλώσει και, φυσικά, προορίζεται να συμπεριφέρεται στην κοινωνία.

Υπάρχουν, ωστόσο, κάποια σχολεία στη Σουηδία που προσπαθούν να καταργήσουν αυτά τα πρότυπα. Με μια πρώτη ματιά, σε αυτά τα σχολεία δεν θα παρατηρήσει κανείς κάτι πέρα από τα συνηθισμένα. Δεν υπάρχουν καθορισμένα σημεία όπου κάποιο παιδί μπορεί να παίξει αποκλειστικά με κούκλες ή με τουβλάκια, ενώ τα παιχνίδια είναι «στρατηγικά» μπερδεμένα μεταξύ τους, έτσι ώστε να δημιουργείται ένα περιβάλλον όπου κορίτσια και αγόρια μπορούν να παίζουν μαζί.

Ένα από αυτά είναι και το Egalia -στα λατινικά σημαίνει ισότητα- σκοπός της λειτουργίας του οποίου είναι να μην ενθαρρύνει τα παιδιά να κάνουν κάποια πράγματα με αφορμή το φύλο τους, ή να τα βάζουν σε «κουτιά» βάσει αυτού. Έτσι, στους διαδρόμους και τις αίθουσές του δεν ακούγονται καθόλου οι λέξεις «κορίτσι» και «αγόρι», ενώ το κάθε παιδί αποκαλείται μόνο με το όνομά του ή με την αντωνυμία «αυτό».

Η φιλοσοφία της λειτουργίας του στοχεύει στην απελευθέρωση των παιδιών από τα κοινωνικά στερεότυπα που βασίζονται στο φύλο τους.

*****

• Ναυαγός έμεινε για τρεις μέρες πάνω σε σανίδα του σερφ

 Τρεις μέρες έπλεε πάνω σε μία σανίδα του σερφ ένας 55χρονος που τελικά διασώθηκε από την ισπανική ακτοφυλακή στη θάλασσα του Αλμποράν.

Ο άνδρας είχε πέσει από ένα πλοίο στη θάλασσα και όταν περισυνελέγη στα ανοιχτά της Κόστα ντελ Σολ, έξω από τη Μαρμπέγια, ήταν πάνω στη σανίδα φορώντας όλα του τα ρούχα, αναφέρει η New York Post.

«Το Salvamar Vega διέσωσε και μετέφερε στην Εστεπόνα έναν άνδρα που εντόπισε ένα γιοτ 10 μίλια νοτιοδυτικά της Μαρμπέγια. Επέπλεε στα ανοιχτά πάνω σε σανίδα του σερφ. Ο άνδρας που διασώθηκε φέρεται να βρισκόταν στη θάλασσα τρεις μέρες, αφού έπεσε από πλοίο» ανέφερε η ακτοφυλακή στο Twitter.

Ο άνδρας μεταφέρθηκε άμεσα στο νοσοκομείο καθώς είχε υποθερμία. Ακόμα παραμένει άγνωστο που βρήκε ο ναυαγός τη σανίδα του σερφ, που τον κράτησε στη ζωή.

*****

• Σε αυτή την φυλακή ο μόνος τρόπος για να αποδράσεις είναι να… πεθάνεις

Οι φυλακές στην Ρωσία είναι γνωστό ότι είναι αρκετά σκληρές, ωστόσο υπάρχει μια φυλακή υψίστης ασφαλείας η οποία θεωρείται ότι είναι η σκληρότερη όλων.

Ονομάζεται το «Μαύρο Δελφίνι» και βρίσκεται κοντά στα σύνορα της Ρωσίας με το Καζακστάν. Φιλοξενεί τους πιο βίαιους εγκληματίες της χώρας, συμπεριλαμβανομένων κατά συρροή δολοφόνων, κανιβάλων, τρομοκρατών και παιδεραστών. Πήρε το όνομα της από το συντριβάνι που κοσμεί την είσοδο του κτιρίου, το οποίο είναι διακοσμημένο με το άγαλμα ενός μαύρου δελφινιού, και κατασκευάστηκε από 700 κρατούμενους, οι οποίοι έχουν σκοτώσει συνολικά πάνω από 3.500 ανθρώπους!

Οι τρόφιμοι είναι ισοβίτες και δεν πρόκειται να αποφυλακιστούν ποτέ. Είναι κατά συρροή δολοφόνοι, κανίβαλοι, παιδεραστές, τρομοκράτες και ψυχικά ασθενείς, οι λεγόμενοι «μανιακοί», όπως τους αποκαλούν οι φύλακες. Ανάμεσά τους βρίσκεται και ο Vladimir Nikolayev, ο κανίβαλος serial killer που δολοφονούσε και έτρωγε τα θύματά και στη συνέχεια πουλούσε το ανθρώπινο κρέας. Κανείς ποτέ δεν έχει αποδράσει από τη φυλακή, καθώς διαδοχικές μεταλλικές πόρτες υψίστης ασφαλείας σφραγίζουν την έξοδο. Οι τρόφιμοι ζούνε μέσα σε ένα κελί το οποίο περικλύεται απο ένα δεύτερο κελί, και παρακολουθούνται 24 ώρες το 24ωρο από τις κάμερες ασφαλείας και από τους δεσμοφύλακες. Τρώνε μέσα στο κελί τους, με το γεύμα τους να περιλαβάνει αποκλειστικά σούπα και ψωμί. Απαγορεύεται να παρακολουθήσουν τηλεόραση και ο μοναδικός τρόπος επικοινωνίας με τον έξω κόσμο είναι το ραδιόφωνο και οι εφημερίδες. Οι μοναδικές λέξεις που επιτρέπεται να απευθύνουν στους φρουρούς είναι: «Ναι» και «Όχι». Οι έγκλειστοι περπατούν σκυμμένοι ως τη μέση και προαυλίζονται με τα μάτια δεμένα, ώστε να μην αποκτήσουν εικόνα του κτιρίου.

Πρόκειται για ένα από τα παλαιότερα σωφρονιστικά συγκροτήματα της Ρωσίας και αναφέρεται ήδη από το 1773. Από την αρχή είχε τιμωρητικό χαρακτήρα προκειμένου να υποτάσσονται ακόμη και οι πιο σκληροί εγκληματίες.

Έξω από κάθε κελί υπάρχει μια αναλυτική περιγραφή των εγκλημάτων του τροφίμου, ώστε οι δεσμοφύλακες να μην νοιώσουν ούτε μια στιγμή οίκτο.

*****

• Πολική αρκούδα σκότωσε τουρίστα στη Νορβηγία

Ένας άντρας σκοτώθηκε από μια πολική αρκούδα στα νησιά της Νορβηγικής Αρκτικής, Σβάλμπαρντ, νωρίς την Παρασκευή, ανέφεραν οι τοπικές αρχές. Πρόκειται για το πρώτο θανατηφόρο περιστατικό σε εννέα χρόνια. Ο τουρίστας δέχτηκε επίθεση σε κάμπινγκ λίγες ώρες πριν την αυγή. Δεν δόθηκαν λεπτομέρειες για την ταυτότητα του άνδρα, σύμφωνα με το Reuters.

«Η αρκούδα πυροβολήθηκε από ανθρώπους στο χώρο και συνέχισε να περπατά με κατεύθυνση προς το αεροδρόμιο, το οποίο βρίσκεται κοντά», δήλωσε ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Σβάλμπαρντ, Σόλβι Έλβενταχ. «Η αρκούδα βρέθηκε λίγο αργότερα στο χώρο στάθμευσης του αεροδρομίου».

 Στα μισά του δρόμου μεταξύ της βόρειας άκρης της Ευρώπης και του Βόρειου Πόλου, το αρχιπέλαγος Svalbard με χιονισμένα βουνά και παγετώνες φιλοξενεί 2.939 άτομα και 975 πολικές αρκούδες, σύμφωνα με το στατιστικό γραφείο της Νορβηγίας και το Νορβηγικό Πολικό Ινστιτούτο. Οι πολικές αρκούδες είναι ένα προστατευόμενο είδος και ο πυροβολισμός εναντίον τους επιτρέπεται μόνο για αυτοάμυνα και ως έσχατη λύση.


• Το νηπιαγωγείο στη Σουηδία όπου κανένα παιδί δεν έχει γένος
• Ναυαγός έμεινε για τρεις μέρες πάνω σε σανίδα του σερφ
• Σε αυτή την φυλακή ο μόνος τρόπος για να αποδράσεις είναι να… πεθάνεις
• Πολική αρκούδα σκότωσε τουρίστα στη Νορβηγία

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής