breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα των πρωταθλημάτων

ΕΠΣ Ημαθίας : Αντίστροφη μέτρηση για την πρεμιέρα των πρωταθλημάτων

Την Δευτέρα το βράδυ πραγματοποιήθηκε η κλήρωση των αγώνων του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας. Στην κλήρωση που έγινε στα γραφεία της ΕΠΣ Ημαθίας (κάτω από τις κερκίδες του Δημοτικού Σταδίου) εκτός από τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΣ Ημαθίας και φυσικά την επιτροπή του πρωταθλήματος παραβρέθηκαν και εκπρόσωποι 10 ομάδων!!! Αριθμός ασφαλώς που προκαλεί δυσάρεστες σκέψεις.

Τελικά στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας δήλωσαν συμμετοχή 13 ομάδες. Δώδεκα από τις 17 που δικαιούντο συμμετοχή και μία από τις επιλαχούσες της Β' κατηγορίας. Η Α.Ε. Καψόχωρας. Δεν δήλωσαν συμμετοχή ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος, ο Αχιλλέας Νάουσας, ο Α.Ο. Μαρίνας, η Α.Ε. Χαρίεσσας και ο Αρης Παλαιοχωρίου, με τις δύο τελευταίες, όπως διαρρέει να συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας.

Έτσι στην Α' κατηγορία φέτος θα αγωνίζονται ο ΦΑΣ Νάουσα, το Ροδοχώρι, η Αγία Μαρίνα, ο Κοπανός, το Μακροχώρι, η Μελίκη, ο Σταυρός, ο Αστέρας Τριποτάμου, η Α.Ε. Σχοινά, ο Άχθος Αρούρης, ο Διαβατός, η Κουλούρα και η Α.Ε. Καψόχωρας.

Αυτό σημαίνει ότι θα υπάρξει τροποποίηση της προκήρυξης του πρωταθλήματος, αφού αυτή που έχει ήδη εκδόσει η ΕΠΣ Ημαθίας αναφέρεται σε 17 ομάδες, ενώ οι ομάδες που τελικά δήλωσαν συμμετοχή και θα συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα είναι όπως αναφέραμε 13.

Οι ομάδες της Α’ κατηγορίας της Ένωσής μας, λοιπόν πλέον, μετράνε αντίστροφα για την έναρξη του πρωταθλήματος και όπως είναι φυσικό όσο πλησιάζουμε στην πρεμιέρα τόσο εντείνεται ο ρυθμός της προετοιμασίας με τα φιλικά παιχνίδια και τις τελευταίες μεταγραφικές πινελιές να βρίσκονται σε πρώτο πλάνο.

Το Σαββατοκύριακο που πέρασε είχαμε έντονη κινητικότητα και στα δύο μέτωπα.

Στα μεταγραφικά ο ΦΑΣ Νάουσας, μετά την οριστική αποχώρηση, του Ντέλλα, του Μαντώ, του Σιοφανίδη και του Κωστογλίδη κάτι που οπωσδήποτε αποδυνάμωσε το ρόστερ της ομάδας, ανακοινώθηκαν και οι πρώτες προσθήκες. Πρόκειται για τους Τουμαρά, Κελεσίδη, Βλαχοδήμο, ενώ επιστρέφει στην ομάδα από τον δανεισμό του και ο νεαρός τερματοφύλακας Τσάκος. Όλοι οι παίκτες την προηγούμενη περίοδο του Αχιλλέα Νάουσας που έκανε μια εκπληκτική πορεία την χρονιά που μας πέρασε και φέτος δεν θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα, αφού δεν κατάφερε να εκλέξει διοίκηση.

Μια ακόμη μεταγραφή ανακοίνωσε ο Αστέρας Τριποτάμου που μαζί με την Α.Ε. Σχοινά και τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας κλέβουν μέχρι στιγμής την παράσταση όσον αφορά την ενίσχυση της ομάδας τους. Συγκεκριμένα η ομάδα του Τριποτάμου ανακοίνωσε και την απόκτηση του Δημήτρη Λούρη, που μαζί με τον Κώστα Ντέλλα που επίσης κατέληξε στον Αστέρα την περσινή περίοδο ήταν οι πρώτοι σκόρερ της Νάουσας.

Έστω και την τελευταία στιγμή και με την συμπαράσταση εξωδιοικητικών παραγόντων ο ιστορικός Ατρόμητος κατάφερε να ξεπεράσει τα εμπόδια και να δηλώσει συμμετοχή στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας της Ένωσής μας, στο οποίο σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις θα αγωνιστεί με νεαρούς ποδοσφαιριστές.

ΤΑ ΦΙΛΙΚΑ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ

Ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας συνεχίζει να εντυπωσιάζει στα φιλικά της προετοιμασίας. Προχθές νίκησε τον Αιγινιακό που αγωνίζεται πλέον στην Β’ κατηγορία της ΕΠΣ Πιερίας και έχει προπονητή τον Γιώργο Ντάμτσιο με 0-4.

Σκόρερ της ομάδας της Αγίας Μαρίνας που χρησιμοποίησε 25 ποδοσφαιριστές ο Βούλγαρης στο 35’, ο νεαρός Λέκα στο 47’ και 75’ και ο Βαλάντης Κούκλας στο 65’.

Δεύτερη φιλική νίκη (μετά τον Άτλα Ζερβοχωρίου, της ομάδας του Μακροχωρίου, επί της Α.Ε. Καβάσιλας εκτός έδρας αυτή τη φορά με 1-4.

Με νεαρούς ποδοσφαιριστές ηλικίας από 16 μέχρι 18 ετών και τον 15χρονο Αργυρόπουλο, που εντυπωσιάζει με την ωριμότητα του κάτω από τα δοκάρια, η ομάδα του Μακροχωρίου κατάφερε σε ένα ακόμη φιλικό, πέρα από την νίκη να εντυπωσιάσει όσους βρέθηκαν το Σάββατο το απόγευμα στο γήπεδο της Καβάσιλας κερδίζοντας την τοπική ομάδα με 4-1. Οι νεαροί ποδοσφαιριστές της ομάδας του Μακροχωρίου πλαισιωμένοι από τρεις όλους κι όλους έμπειρους ποδοσφαιριστές τον Τάσο Τσακαλίδη, τον Γιώργο Τσακαλίδη και τον Δαλήγκαρο, δίνει τον σωστό ορισμό της ερασιτεχνικής ομάδας και ανεξάρτητα από τα αποτελέσματα, αφού έχει και τις αδυναμίες της (της λείπει η δύναμη μέσα στην αντίπαλη περιοχή, το ύψος και η πείρα, φυσιολογικές αδυναμίες για νεαρούς παίκτες), είναι σίγουρο ότι θα αφήσει το στίγμα της στο φετινό πρωτάθλημα.

Το επόμενο φιλικό της ομάδας του Μακροχωρίου σήμερα Τετάρτη στο γήπεδό της με την Νίκη Αγκαθιάς.

Δύο φιλικά έδωσε μέσα στο Σαββατοκύριακο ο Φίλιππος Μελίκης. Το Σάββατο το απόγευμα αντιμετώπισε εκτός έδρας τον Αιγινιακό με τον οποίο αναδείχθηκε ισόπαλος 2-2. Για την ομάδα της Μελίκης και τα δύο τέρματα πέτυχε ο Φρίξος Μανωλόπουλος στο 18’ και στο 86’, ενώ για τον Αιγινιακό ο Θύμιος Παπαδόπουλος στο 61’ και ο Καρακασίδης στο 70’.

Την Κυριακή στην έδρα της το γήπεδο του Νεοκάστρου η ομάδα της Μελίκης αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα με την ενισχυμένη Α.Ε. Αλεξάνδρειας. Ο γηπεδούχος Φίλιππος έχασε αρκετές ευκαιρίες να πετύχει γκολ και να πάρει την νίκη με κορυφαία σίγουρα το πέναλτι που κέρδισε και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει ο Αντώνης Παρσόπουλος που ανέλαβε την εκτέλεσή του (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Βρυώνης 32).

Με νίκη ξεκίνησε τα φιλικά παιχνίδια της προετοιμασίας ο ενισχυμένος φέτος Αστέρας Τριποτάμου. Η ομάδα του Γιώργου Απόσογλου συγκεκριμένα νίκησε εκτός έδρας τον Ατλα Ζερβοχωρίου με 4-0. Σκόρερ της νικήτριας ο Ζωγράφος (2), ο Ντέλλας και ο Λούρης.

Στο πρώτο φιλικό της προετοιμασίας της η Α.Ε. Καψόχωρας ηττήθηκε από την Αναγέννηση Κολινδρού, προπονητής της οποίας είναι ο Σάκης Παγγούρας και στην οποία αγωνίζονται αρκετοί ημαθιώτες ποδοσφαιριστές με 5-1.

Τα γκολ της νικήτριας πέτυχαν οι Πρασάς και Παναγιωτίδης από δύο και ένα ο Ματζουράκης, ενώ για λογαριασμο της Καψόχωρας σκόραρε ο Κ. Βρετός.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής