breaking news Νέο

Κανονικά, στις 14 Σεπτεμβρίου, τελικά ο αγιασμός στα Σχολεία!

Κανονικά, στις 14 Σεπτεμβρίου, τελικά ο αγιασμός στα Σχολεία!

Ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους σε όλα τα σχολεία της χώρας θα πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους

Την πρώτη μέρα λειτουργίας τους θα γίνει εν τέλει ο αγιασμός στα σχολεία, μετά το ζήτημα που ανέκυψε ότι η 14η Σεπτεμβρίου είναι η ημέρα Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού.

Χθες κατά τη συνεδρίαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, αποφασίστηκε σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, ο αγιασμός για την έναρξη του σχολικού έτους σε όλα τα σχολεία της χώρας να πραγματοποιηθεί, όπως κάθε χρόνο, την πρώτη ημέρα της λειτουργίας τους, που για φέτος ορίσθηκε η Δευτέρα 14η Σεπτεμβρίου. Επίσης, η ΔΙΣ αποφάσισε την 1η Οκτωβρίου να πραγματοποιηθεί η επίσημη ανακοίνωση υπό του Αρχιεπισκόπου, ενώπιον των Μελών της ΔΙΣ και των ΜΜΕ, του Προγράμματος των Συνοδικών και Περιφερειακών Εκδηλώσεων της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για τον Εορτασμό των διακοσίων ετών από της ενάρξεως της Ελληνικής Επαναστάσεως του 1821.

Ακόμη εξέφρασε την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι τα βιβλία του μαθήματος των θρησκευτικών είναι απολύτως εναρμονισμένα με τις πρόσφατες αποφάσεις της Ολομέλειας του Σ.τ.Ε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής