breaking news Νέο

Από δήμαρχοι… προμηθευτές μασκών!

Από δήμαρχοι… προμηθευτές μασκών!

Άνιση με το χρόνο προβλέπεται η μάχη που καλείται να δώσει η αυτοδιοίκηση για να προλάβει να προμηθευτεί και να παραδώσει τις προστατευτικές μάσκες σε μαθητές και εκπαιδευτικούς στα σχολεία των 331 δήμων πριν από το πρώτο κουδούνι.

Η απόφαση μάλιστα της ηγεσία της ΚΕΔΕ να δεχθεί να αναλάβει την προμήθεια και διανομή των περίπου 6,5 εκατ. τεμαχίων στα σχολεία της χώρας -έργο ύψους 6,2 εκατ. ευρώ που διαθέτει το υπουργείο Εσωτερικών- προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων στους κόλπους της αυτοδιοίκησης. Αφενός γιατί η παραγγελία είναι πολύ μεγάλη και θεωρείται αδύνατον να είναι έτοιμη ως τη μέρα που θα ανοίξουν τα σχολεία, αφετέρου πολλοί αιρετοί υποστηρίζουν ότι η ΚΕΔΕ δεν μπορεί να κάνει το… delivery για λογαριασμό της κυβέρνησης.

Το θέμα της αποδοχής του ποσού από το ΥΠΕΣ για την προμήθεια και διανομή των μασκών, τέθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του δ.σ. της ΚΕΔΕ, όπου η συζήτηση έγινε σε κλίμα έντασης και διαφωνιών, καθώς πολλοί δήμαρχοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους με την απόφαση της ΚΕΔΕ να αναλάβει, όπως είπαν, το ρόλο του… προμηθευτή και του… διανομέα στα σχολεία των κατά τόπους περιοχών, δεδομένου όπως είπαν, έχει ήδη γίνει η κατανομή του ποσού και του αριθμού των μασκών σε κάθε σχολείο και ως εκ τούτου την προμήθεια θα μπορούσε να την κάνε κάθε δήμος ξεχωριστά.

Μάλιστα μέλη του δ.σ. της ΚΕΔΕ άσκησαν έντονη κριτική, προσωπικά, στον πρόεδρο του οργάνου, Δημήτρη Παπαστεργίου, για την αποδοχή της πρότασης από την κυβέρνηση, ενώ άφησαν αιχμές για… στημένο παιχνίδι με συγκεκριμένους προμηθευτές.

Λάδι στη φωτιά όμως έριξε και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών Τ. Θεοδωρικάκος, ο οποίος σε παρέμβαση του, μέσω τηλεδιάσκεψης τουδ.σ. της ΚΕΔΕ, έριξε το μπαλάκι στους δήμους για την προμήθεια των μασκών στα σχολεία. «Για τις μάσκες εσείς κινείτε τις διαδικασίες. Έχει υπογραφεί η απόφαση για την κατανομή των χρημάτων στην ΚΕΔΕ» δήλωσε ο υπουργός!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής