breaking news Νέο

Η Βέροια τίμησε το Θάνο Μικρούτσικο!

  • Η Βέροια τίμησε το Θάνο Μικρούτσικο!
  • Η Βέροια τίμησε το Θάνο Μικρούτσικο!
  • Η Βέροια τίμησε το Θάνο Μικρούτσικο!
  • Η Βέροια τίμησε το Θάνο Μικρούτσικο!
  • Η Βέροια τίμησε το Θάνο Μικρούτσικο!
  • Η Βέροια τίμησε το Θάνο Μικρούτσικο!
  • Η Βέροια τίμησε το Θάνο Μικρούτσικο!
  • Η Βέροια τίμησε το Θάνο Μικρούτσικο!

Η Βέροια το βράδυ της Τετάρτης 2 Σεπτεμβρίου τίμησε, τραγούδησε και νοστάλγησε το Θάνο Μικρούτσικο, με μία συναυλία – αφιέρωμα στο μεγάλο συνθέτη, η οποία σηματοδότησε και την έναρξη των φετινών εκδηλώσεων «Βέροια – Εύηχη Πόλη 2020».

 

Δύο αγαπημένοι καλλιτέχνες, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Μίλτος Πασχαλίδης, φίλοι – συνεργάτες και δύο άνθρωποι που …περπάτησαν μαζί με το Θάνο, ερμήνευσαν τα τραγούδια του και τα έκαναν δικά τους, ενώνοντας τις φωνές τους, σε μια συμβολική συναυλία, αφιερωμένη στο συνθέτη της καρδιάς μας! (Η Μαριάννα Πολυχρονίδη δεν μπόρεσε να παρευρεθεί, όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, λόγω κάποιου ατυχήματος).

 

Η παρουσία και η συμμετοχή του κόσμου – ο οποίος εξάντλησε τα εισιτήρια την πρώτη ημέρα κυκλοφορίας τους- ήταν συγκλονιστική, με το χώρο του θεάτρου Άλσους «Μελίνα Μερκούρη» να αποδεικνύεται πολύ μικρός και εν μέσω πανδημίας κορωνοϊού. Λιγότερα καθίσματα, καθόλου όρθιοι, υποχρεωτική η μάσκα σε όλους τους παρευρισκόμενους, μεταξύ των μέτρων που είχαν ληφθεί στο χώρο, ο οποίος χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων του Δήμου και όλων των φορέων της πόλης (αστυνομία, πυροσβεστική), προσπάθησαν να περιορίσουν - όσο αυτό ήταν εφικτό σε μία τέτοια συναυλία - το συγχρωτισμό και να είναι πιο ασφαλής.

 

Στο σύντομο χαιρετισμό του, - ανοίγοντας τη βραδιά - από την πλευρά του, ο δήμαρχος Βέροιας Κώστας Βοργιαζίδης τόνισε μεταξύ άλλων : «Τιμάμε ένα συνθέτη που υπήρξε ένας αληθινός φίλος της Βέροιας, ένας άνθρωπος που αγάπησε την πόλη και τους ανθρώπους της. Ένα διανοητή που σφράγισε με το έργο του, ως υπουργός Πολιτισμού, τη μουσική σκηνή του τόπου μας, με την καθοριστική συμβολή του στην κατασκευή του Χώρου Τεχνών».

 

Κλείνοντας ο δήμαρχος Βέροιας προανήγγειλε ότι ο Δήμος Βέροιας θα προχωρήσει σε μετονομασία του Χώρου Τεχνών Δήμου Βέροιας σε Χώρο Τεχνών Θάνος Μικρούτσικος, που λόγω της πανδημίας δεν μπόρεσε να διοργανωθεί, τουλάχιστον προς το παρόν. Αυτό δεσμευόμαστε να συμβεί μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες».

 

Η συνέχεια ήταν αντάξια του μεγάλου Έλληνα δημιουργού, αλλά και της έναρξης του θεσμού «Βέροια – Εύηχη Πόλη», που διοργανώνεται για 12η χρονιά, με 200 εκδηλώσεις και εκατοντάδες καλλιτέχνες.

 

Η Rock έντεχνη φωνή της Ελληνικής μουσικής, φίλος και συνεργάτης επί χρόνια του Θάνου Μικρούτσικου, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, με τον αγαπητό τραγουδοποιό Μίλτο Πασχαλίδη, σε μια τρομερά αισθαντική ερμηνεία, ανέλαβαν το βαρύ φορτίο και ερμήνευσαν μεγάλα έργα του δημιουργού.

Από τα μελοποιημένα ποιήματα του Νίκου Καββαδία, Ρίτσου, Μπρεχτ, Μαγιακόφσκι, Ναζίμ Χικμέτ, Αλκαίου, Τριπολίτη, Νικολακοπούλου, τις «Μικρές Νοθείες», ένα διαμάντι της ελληνικής δισκογραφίας, σε μία συναυλία από αυτές που μένουν και δεν τις ξεχνάς ποτέ…!

Την καλλιτεχνική επιμέλεια είχε ο Θύμιος Παπαδόπουλος.

 

Τη συναυλία παρακολούθησε ο δήμαρχος Βέροιας Κ. Βοργιαζίδης, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλ. Τσαχουρίδης, ο περιφερειακός σύμβουλος και δ/ντής Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Βέροιας Χρήστος Κούτρας, η Αντιδήμαρχος Γεωργία Μπατσαρά, ο Αστυνομικός Δ/ντής Ημαθίας και πολύς κόσμος, ενώ παρούσα στην εκδήλωση ήταν και η σύντροφος του Θάνου Μικρούτσικου Μαρία Παπαγιάννη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής