breaking news Νέο

«Ο “μακρύς” ελληνογερμανικός εικοστός αιώνας», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Ο “μακρύς” ελληνογερμανικός εικοστός αιώνας», βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Οι ΕλληνοΓερμανικές Σχέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο του ερευνητικού πεδίου του εξαιρετικά ενδιαφέροντος συλλογικού τόμου «Ο “μακρύς” ελληνογερμανικός εικοστός αιώνας» (Εκδ. «Επίκεντρο», Επιμ. Στρ. Ν. Δορδανάς – Ν. Παπαναστασίου, Θεσσαλονίκη 2018), όπου και διερευνώνται οι μαύρες σκιές στην ιστορία των διμερών σχέσεων.

Οι ΕλληνοΓερμανικές Σχέσεις δεν μπορούν να αναλυθούν στο στενό αφηγηματικό πλαίσιο της Ναζιστικής Κατοχής, γι’ αυτό και ο τόμος αναπτύσσεται ακολουθώντας μία ευρεία θεματική. Ικανοί και αναγνωρισμένοι Ιστορικοί, Ερευνητές και Ειδικοί Επιστήμονες αναπτύσσουν θέματα που σχετίζονται με τον Α’ Π.Π., τις διμερείς σχέσεις του Μεσοπολέμου, την περίοδο της Κατοχής, τις διεκδικήσεις και επανορθώσεις την επαύριον του Β’ Π.Π., τις σχέσεις την περίοδο του Ψυχρού Πολέμου, τις δικαστικές διώξεις, καθώς και τις κινηματογραφικές αναπαραστάσεις.

Στην παρούσα συγκυρία, αυτός ο συλλογικός τόμος στοχεύει να εξετάσει σε βάθος τις ΕλληνοΓερμανικές Σχέσεις, αναδεικνύοντας νέες ιστοριογραφικές προσεγγίσεις και αξιοποιώντας πρωτογενές αρχειακό υλικό. Η κυκλοφορία του τόμου συμπίπτει με μία φάση επανεκκίνησης των διμερών σχέσεων, ενώ ελπίζεται να αναβαθμιστεί ο δημόσιος και επιστημονικός διάλογος γύρω από το δύσκολο, επώδυνο και συχνά συγκρουσιακό παρελθόν Ελλάδας και Γερμανίας.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής