breaking news Νέο

Θεόφιλος Παπαδόπουλος : «Εμπιστοσύνη και όχι καχυποψία στους Έλληνες διαιτητές καλαθοσφαίρισης»

Θεόφιλος Παπαδόπουλος : «Εμπιστοσύνη και όχι καχυποψία στους Έλληνες διαιτητές καλαθοσφαίρισης»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ-ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια Σταράτα» με τον Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο διαπρεπής δικηγόρος και γνωστός διαιτητής καλαθοσφαίρισης Θεόφιλος Παπαδόπουλος, τη Δευτέρα 7/9.

Αφορμή η πρόσφατη εκλογή του με ψήφους 21 στους 25 (τρίτος) στο 7μελές Δ.Σ της Ομοσπονδίας Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης Ελλάδας (ΟΔΚΕ), κάτι που αποτελεί ξεχωριστή τιμή για τον ίδιο και την Ημαθία.

Αναφερόμενος στην 20χρονη παρουσία του στο χώρο της διαιτησίας του μπάσκετ (έφτασε μέχρι διαιτητής Α1), θεώρησε την επιλογή του ως αποτέλεσμα της εκτίμησης της δουλειάς του αλλά και της «προϋπηρεσίας» του ως Προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης  Ημαθίας (αυτό είχε ως αποτέλεσμα «τη ρευστοποίηση μιας εικοσάχρονης πορείας» σημείωσε χαρακτηριστικά) και υποσχέθηκε να δώσει τον καλύτερο του εαυτό για την παραπέρα ανάπτυξη της διαιτησίας στη χώρα μας, αλλά «και της προάσπισης της εικόνας του διαιτητή». Σημείωσε μάλιστα ότι η ύπαρξη Β’ θμιου Οργάνου (όπως είναι η Ομοσπονδία) δεν υπάρχει σε άλλα αθλήματα.

Αναφερόμενος γενικότερα για τη διαιτησία σημείωσε ότι «ο διαιτητής θα πρέπει να περνά απαρατήρητος, χωρίς όμως να είναι αόρατος», καθώς και ότι να είναι πάντα «στο πνεύμα του αγώνα και όχι πρωταγωνιστής». Απάντησε σε αυτούς που σχολιάζουν ότι διαιτητές στο μπάσκετ γίνονται «αυτοί που δεν τα κατάφεραν ως αθλητές», σημειώνοντας ότι σήμερα υπάρχουν νέοι διαιτητές 20-22ετών με πολύ πλούσια προσόντα.

Τόνισε ότι η διαιτησία θα πρέπει να είναι «πάντρεμα αθλητισμού και δικαιοσύνης» και πως στο νέο Δ.Σ της ΟΔΚΕ είναι παλιοί και καλοί διαιτητές, «γαλουχημένοι με τους ίδιους στόχους και ιδανικά, κάτι που σημαίνει ότι θα είναι μία πολύ καλή ομάδα».

Απαντώντας για το επίπεδο της διαιτησίας στην Ελλάδα εκτίμησε ότι «είναι στην 3η θέση στον κόσμο, μετά το NBA και την Ισπανία», καθώς οι διαιτητές έχουν υψηλό και συνεχές επίπεδο ουσιαστικής επιμόρφωσης, ήθος, υπάρχει συνεχόμενη φροντίδα για τη φυσική τους κατάσταση, ενώ σημείωσε το μορφωτικό τους επίπεδο (μέχρι και κάτοχοι μεταπτυχιακών-διδακτορικών).

Χαρακτήρισε τους διαιτητές «καθαρούς εραστές του αθλητισμού», αναφέροντας το παράδειγμα των διαιτητών π.χ από τη Ρόδο που πηγαίνουν στην Κω για αγώνες με 10 ευρώ και τα οδοιπορικά, με συχνό τον κίνδυνο να μην υπάρχει καράβι για να γυρίσουν…

Αναφέρθηκε αναλυτικά στα διάφορα σεμινάρια επιμόρφωση ςιδιαίτερα υψηλού επιπέδου, για να καταλήξει λέγοντας για τους περίπου 700 διαιτητές όλων των κατηγορών (268 εθνικών πρωταθλημάτων, οι υπόλοιποι τοπικών κατηγοριών): «Χρειάζεται εμπιστοσύνη και όχι καχυποψία στους διαιτητές καλαθοσφαίρισης»!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής