breaking news Νέο

EΠΣ Ημαθίας : Τα πρώτα συμπεράσματα

EΠΣ Ημαθίας : Τα πρώτα συμπεράσματα

Διανύουμε το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου και οι ομάδες της Ημαθίας εξακολουθούν να παραμένουν σε αναμονή ενόψει της έναρξης των αντίστοιχων πρωταθλημάτων στα οποία συμμετέχουν.

Η ΒΕΡΟΙΑ, εκπρόσωπος της Ημαθίας στα επαγγελματικά πρωταθλήματα, τα Τρίκαλα, η Αγκαθιά, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας της Γ' Εθνικής, αλλά και οι ομάδες των τοπικών διοργανώσεων της Ένωσης μας, προσπαθούν να αναπληρώσουν το κενό που δημιουργεί η απουσία των επίσημων αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, με φιλικά παιχνίδια και παράλληλα να κρατήσουν σε ετοιμότητα τους ποδοσφαιριστές τους ενόψει της έναρξης, όποτε και αν αποφασιστεί αυτή, αφού έχουμε, όπως ήδη αναφέραμε «πατήσει» το πρώτο 10ήμερο του Σεπτεμβρίου και ενώ θα έπρεπε τα πρωταθλήματα να έχουν ήδη «πάρει φωτιά» τα περισσότερα από αυτά δεν γνωρίζουν πότε και αν κάνουν πρεμιέρα.

Από την άλλη φίλαθλοι και προπονητές με κριτήριο τα ρόστερ και τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων, επιχειρούν να βγάλουν τα πρώτα συμπεράσματα, όσον αφορά τις φετινές δυνατότητες των ομάδων και τους στόχους που μπορούν να βάλουν. Συμπεράσματα βέβαια που τις περισσότερες φορές διαψεύδονται από την πορεία των ομάδων στο πρωτάθλημα.

Όπως κι αν έχει το πράγμα πάντως, αν λάβουμε υπόψιν μας τις μεταγραφικές κινήσεις των ομάδων και τις προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ τους, λίγα πράγματα αναμένεται να αλλάξουν σε σχέση με την περσινή περίοδο.

Στην μάχη της κορυφής μετά την αποχώρηση του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας που τα τελευταία δέκα περίπου χρόνια μονίμως βρίσκεται μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου, όταν αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας, την αποχώρηση και πάλι από την ενεργό δράση του Αγρ. Αστέρα Πλατέος, την αλλαγή πλεύσης του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, που ακόμη δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσει, θα πρέπει να περιμένουμε την Νάουσα για να μάθουμε αν ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, η μοναδική ομάδα από τις περσινές διεκδικήτριες του τίτλου που ενισχύθηκε ουσιαστικά, θα έχει αντίπαλο ή θα κόψει πρώτος το νήμα στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, με τέτοια διαφορά από τον δεύτερο ώστε να μην χρειαστεί καν τους αγώνες των πλεϊ οφ, για να πετύχει επιτέλους τον στόχο που βάζει από τότε που ανέβηκε στην πρώτη κατηγορία της Ένωσης, την κατάκτηση του τίτλου.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι κι άλλες ομάδες της Α' κατηγορίας ενισχύθηκαν σημανικά. Όπως ο Αστέρας Τριποτάμου, η νεοφώτιστη στην κατηγορία Α.Ε. Σχοινά και ο Φίλιππος Μελίκης, όχι όμως, κατά την άποψή μας, σε τέτοιο σημείο που να μιλάμε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Ενισχυμένο επίσης, σε σχέση με την περσινή χρονιά παρουσιάζεται και το Μακροχώρι. Με νεαρούς μεν, αλλά πολύ ταλαντούχους ποδοσφαιριστές που είναι βέβαιο ότι θα τραβήξουν τα βλέμματα πολλών «λαγωνικών» πάνω τους. Στην ομάδα του Μακροχωρίου αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο – τρεις νεαροί ποδοσφαιριστές που θεωρούμε ότι έχουν τη δυνατότητα να κάνουν επαγγελματική ποδοσφαιρική καριέρα και μην σας ξεγελούν τα τελευταία αποτελέσματα, αφού και στο 5-1 της Αγκαθιάς, αλλά και το 2-3 με τον Κοπανό δέχθηκε τα τέρματα στο τελευταίο 10λεπτο όταν είχε αλλάξει σχεδόν στο σύνολο την ομάδα. Με την Νίκη Αγκαθιάς το αποτέλεσμα ήταν 1-2 μέχρι το 83', ενώ με τον Κοπανό κέρδιζε 2-0 μέχρι το 80', για να δεχθεί και στα δύο παιχνίδια από τρία τέρματα στο τελευταίο 10λεπτο, όταν ο Θωμάς Γιαννόπουλος άλλαξε όλους τους ποδοσφαιριστές του.

Το Μακροχώρι λοιπόν, όπως και ο Τριπόταμος και ο Σχοινάς ίσως και κάποια άλλη ομάδα, ο ΠΑΟ Κουλούρας, η Θύελλα Σταυρού, αναμένεται να αφήσουν το στίγμα τους στο φετινό πρωτάθλημα, όχι όμως σε τέτοιο σημείο που να θεωρηθούν αυτή τη στιγμή αντίπαλοι της Αγίας Μαρίνας στην διεκδίκηση του τίτλου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής