breaking news Νέο

Eν συντομία... από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Eν συντομία... από το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας

Η παραπομπή της Σοφίας Ελευθεριάδου, Δημοτικής Συμβούλου της παράταξης «Δικαίωμα για νέα Βέροια», στη δικαιοσύνη, για συκοφαντική δυσφήμιση του διευθυντή της ΚΕΠΑ Γιάννη Καμπούρη, ώθησε την πρώτη να προβεί σε δήλωση στην προχθεσινή συνεδρίαση του σώματος, στην οποία ανέφερε : «Αναφορικά με την έγκληση που έχει υποβάλει σε βάρος μου ο Διευθυντής της Κοινωφελούς Επιχειρήσεως του Δήμου Βέροιας, Γιάννης Καμπούρης, για την οποία παραπέμπομαι ενώπιον του Α' Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Βεροίας την 23η Νοεμβρίου 2017, κατηγορούμενη για το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισής του, με αφορμή τα όσα ισχυρίστηκα την 24η Αυγούστου 2015 σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βεροίας, οφείλω να πω πως λόγω της έντασης που είχα, μιας και θεωρούσα άδικα και αθέμιτα, απέναντι σε συμπολίτες μου, τα όσα λάμβαναν χώρα εκείνο το διάστημα σχετικά με το θερινό κινηματογράφο, που διοργάνωσε η ΚΕΠΑ του δήμου Βέροιας, εκφράστηκα με λόγο, που αργότερα διαβάζοντας τα πρακτικά αντιλήφθηκα πως ακούστηκε λανθασμένα. Προφανώς ουδέποτε ήθελα να πω πως ο κ. Καμπούρης πατάει επί πτωμάτων, για να φτάσει στην κορυφή. Σε ό,τι όμως αφορά στην επαγγελματική απόδοση και το χαρακτήρα μας, ο καθένας μας κρίνεται και κάθε άποψη οφείλει να είναι σεβαστή και να λαμβάνεται ως προσπάθεια να μας κάνει καλύτερους».

• Βέβαια, ο διευθυντής της ΚΕΠΑ Γιάννης Καμπούρης με παρέμβασή του λίγο αργότερα κάθε άλλο παρά έδειξε να δέχεται τα όσα αναφέρθηκαν από τη Σοφία Ελευθεριάδου, λέγοντας : «Η δήλωση αυτή δεν αποκαθιστά την τιμή και την υπόληψή μου, είναι προσχηματική και δεν γίνεται αποδεκτή».

• Με κριτική διάθεση για μια ακόμη φορά παρουσιάστηκε απέναντι στη διοίκηση του Δήμου ο Δημοτικός Σύμβουλος της παράταξης «Δύναμη Πολιτών» Ζήσης Πατσίκας. Αυτή τη φορά το βάρος της κριτικής του έπεσε σε έργα του Δήμου που δεν έγιναν ποτέ. «Τα πάρκα τα χαλάσαμε, το κολυμβητήριο το χάσαμε, το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής δεν έγινε. Τα πράγματα είναι βαλτωμένα», επεσήμανε χαρακτηριστικά.

• «Το κολυμβητήριο είναι ένα έργο ενεργό. Περιμένουμε τα λεφτά της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, για να συνεχισθεί. Σε λίγες μέρες έρχεται το τεχνικό πρόγραμμα και θα δούμε τι είναι βαλτωμένο», ήταν η απάντηση που ήρθε από τον Αντιδήμαρχο Θανάση Σιδηρόπουλο.

• Όμως ο κ. Πατσίκας, πέρα από την κριτική του, είχε να πει και έναν... καλό λόγο για τη διοίκηση του Δήμου, αποδίδοντας τα συγχαρητήριά του στην ΚΕΠΑ για την πρόσφατη πραγματοποίηση του 2ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου και Παντομίμας. «Συγχαρητήρια για την πολιτιστική αύρα που πήραμε και μας έκανε να νιώσουμε πρωτεύουσα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

• Αλλαγή φρουράς... στο Βρεφονηπιακό Σταθμό Βέροιας «Θεανώ Ζωγιοπούλου», μετά την παραίτηση της Μαρίας Παπαϊωάννου – της οποίας οι λόγοι δεν έγιναν γνωστοί – και την ανάληψη καθηκόντων προέδρου σ' αυτόν από το Θεόδωρο Τέτο, ύστερα από απόφαση του Δημάρχου Κώστα Βοργιαζίδη, την οποία και έκανε γνωστή στο σώμα.

• Για την τουριστική προβολή του Δήμου Βέροιας που υπήρξε στην 23η διεθνή «Έκθεση Τουρισμού Philoxenia» ενημέρωσε το σώμα ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης. Ειδικότερα, όπως είπε, προβλήθηκαν τα πλεονεκτήματα του Δήμου Βέροιας και οι επιχειρήσεις τουριστικού ενδιαφέροντος.

Ακόμα ο κ. Λυκοστράτης ανέφερε ότι έγινε γευστική δοκιμή παγωτού μπάμιας από το Σύλλογο «Κάρανος» και του ρεβανί, όπου και διανεμήθηκαν 500 μερίδες, ενώ, τέλος, έγινε και επίδειξη χορών από το Λύκειο Ελληνίδων Βέροιας.

• Στην αναφορά του επιπλέον ο κ. Λυκοστράτης είχε να πει πως το Τουριστικό Περίπτερο της «Ελιάς» είναι ανοιχτό από το Νοέμβριο έως τον Απρίλιο, το οποίο και παρέχει ενημέρωση και πληροφορίες στους επισκέπτες της πόλης.

• Ενημέρωση για το τι γίνεται με τις ανεμογεννήτριες ζήτησε ο επικεφαλής της παράταξης «Ενεργοί Πολίτες για το Δήμο Βέροιας» Νίκος Μπέκης, όπως και το να πραγματοποιηθεί ειδική συνεδρίαση με αυτό ως μοναδικό θέμα. Με τον κ. Μπέκη συμφώνησε και ο πρόεδρος του Δ.Σ. Βέροιας Πέτρος Τσαπαρόπουλος.

• Στο θέμα των μηνύσεων που ασκούνται σε μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου επανήλθε ο Θανάσης Αποστολόπουλος, ενώ ο Δημήτρης Τραπεζανλής έθεσε θέμα, το οποίο είχε να κάνει με την πιθανότητα το δάπεδο του Δημοτικού Σχολείου Ν. Νικομήδειας να είναι από αμίαντο. Και πως αν όντως ισχύει κάτι τέτοιο, καλό θα ήταν να αντικατασταθεί, όπως και η σκεπή του ολοήμερου σχολείου, η οποία χρήζει αντικατάστασης.

• Θανάσης Αποστολόπουλος και Δημήτρης Τραπεζανλής επεσήμαναν ακόμη τον κίνδυνο που διατρέχουν (και πολύ περισσότερο οι κάτοικοι της Ν. Νικομήδειας), όσοι διέρχονται με τα αυτοκίνητά τους το σημείο στο 66ο χιλιόμετρο της παλιάς εθνικής οδού, όπου επικρατεί πλήρης συσκότιση τα βράδια από τις... μονίμως σβηστές λάμπες των κολόνων, χωρίς να αντικαθίστανται και η πιθανότητα να προκληθεί ατύχημα είναι πολύ μεγάλη. Βέβαια – ευτυχώς – μέχρι τώρα δεν έχει συμβεί κάτι, αλλά ο κίνδυνος πρόκλησης ατυχήματος δεν παύει να ελλοχεύει, ένα θέμα που η «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» μέσα από τις στήλες της έχει επισημάνει ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής