breaking news Νέο

Κυριάκος Θεοδωρίδης, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας : «Δεν ζητώ μερτικό από την εξουσία»

 Κυριάκος Θεοδωρίδης, δημοτικός σύμβουλος Βέροιας : «Δεν ζητώ μερτικό από την εξουσία»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 και στην εκπομπή «Λόγια σταράτα» με το δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα, έδωσε ο δημοτικός σύμβουλος Βέροιας (με το συνδυασμό «Προτεραιότητα στον Πολίτη») Κυριάκος Θεοδωρίδης.

Στην αρχή έδωσε την είδηση ότι «εκδικάστηκε την Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2020, μετά από αναβολή, η αίτηση ακύρωσης που άσκησαν ο Αντώνης Μαρκούλης, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Προτεραιότητα στον Πολίτη» και ο Κωνσταντίνος Τροχόπουλος, δημοτικός σύμβουλος της ίδιας δημοτικής παράταξης». «Μ’ αυτήν ουσιαστικά επιδιώκεται», συνέχισε, «να αποδειχθούν ως αντισυνταγματικές οι αλλαγές που έκανε η κυβέρνηση της Ν.Δ κατά του «Κλεισθένη», σημειώνοντας με νόημα ότι «η κυβέρνηση επιδιώκει την κατάργηση της απλής αναλογικής στην πράξη». Παράλληλα σημείωσε ότι οι αλλαγές αυτές δείχνουν «έμπρακτα πως αντιλαμβάνεται-απαξιωτικά- η κυβέρνηση την Τοπικής Αυτοδιοίκηση», ενώ άσκησε και κριτική σε τοπικές αρχές (μεταξύ αυτών και της Βέροιας) «που ευθυγραμμίζονται με την κυβέρνηση». Παράλληλα υποστήριξε με έμφαση ότι ακόμη στο σημερινό πλαίσιο «οι δήμοι έχουν δυνατότητα πρωτοβουλιών και παρεμβάσεων πριν τη λήψη από την κυβέρνηση μέτρων». Και συνέχισε καλώντας τη δημοτική αρχή «να βλέπουμε τι συμβαίνει γύρω μας, να συζητάμε με την κοινωνία για τα προβλήματά της», ενώ άσκησε δριμεία κριτική «για τη μη λογοδοσία τόσα χρόνια της δημοτικής αρχής», τονίζοντας τη σημασία της διαδικασίας της λαϊκής συμμετοχής και ελέγχου. Υποστήριξε ότι οι πολίτες εξαιτίας τέτοιων δειγμάτων γραφής «απαξιώνουν την πολιτική, το δημοτικό συμβούλιο και τους συμβούλους, κάτι τελικά που μας γυρίζει ως μπούμερανγκ». Χαρακτήρισε το δήμο ως «ουραγό σε μια σειρά» ζητήματα, ενώ εξηγώντας τη στάση του ως δημοτικός σύμβουλος (υπήρξε παλιότερα δημοτικός υπάλληλος), σημείωσε ότι και τότε και τώρα «θέλει να συμβάλλει στο καλό της πόλης και των δημοτών», καθώς και για την εποικοδομητική δράση (με προτάσεις, ιδέες, έμπρακτο ενδιαφέρον) «δεν ζητώ μερτικό από την εξουσία».

Απαντώντας σε ερώτηση για τη συνεργασία της παράταξης του Κώστα Βοργιαζίδη με αυτή της Γεωργίας Μπατσαρά, σημείωσε με νόημα ότι «δεν υπάρχει συμπολιτευόμενη αντιπολίτευση και αντιπολιτευόμενη συμπολίτευση» και πως υπάρχει «ευθυγράμμιση των δύο παρατάξεων σε έμμισθες θέσεις, καθώς και με την κυβερνητική πολιτική, χωρίς όμως προγραμματική βάση»

Όσον αφορά τη δημοτική ομάδα της παράταξής του, σημείωσε ότι «υπάρχει άψογη συνεργασία, είμαστε δεμένοι ψυχικά και πολιτικά ως ομάδα, έχουμε φυσικά ο καθένας μας τις ιδεολογικές του θέσεις, υπάρχουν και διαφοροποιήσεις, με σεβασμό πάντα στην άλλη άποψη».

Εξέφρασε την αντίθεσή του στις τηλεδιασκέψεις ως τρόπο συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας ότι «παίρνουμε με βιασύνη και χωρίς ουσιαστική συζήτηση αποφάσεις για σοβαρά ζητήματα» και εκτίμησε ότι «θα επιστρέψουμε στην κανονικότητα, όταν θα περάσει και η πανδημία».

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στην παρέμβασή του για το άγαλμα του αντάρτη του ΕΛΑΣ στην Ελιά, τονίζοντας ότι ζήτησε να επιστρέψει στην προηγούμενη κατάσταση, γεγονός που δεν έχει γίνει ακόμη, παρά το ότι «η δημοτική αρχή δημιούργησε την κατάσταση αυτή».

Τέλος, με αφορμή και τις ποντιακές του ρίζες, σημείωσε τις προσπάθειες για αδελφοποίηση του Δήμου Βέροιας με την Τουρκική πόλη Hanak, με στόχο «να έλθουμε πιο κοντά ως λαοί, γιατί δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτε μεταξύ μας, καθώς και ως φόρος τιμής και μνήμης για τους προγόνους μας (σ.σ των κατοίκων των Γεωργιανών, απ' όπου προέρχονται απ' εκεί)».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής