breaking news Νέο

«Συντριβή» για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία με 94% πτώση τζίρου, αλλά...

«Συντριβή» για τα ταξιδιωτικά πρακτορεία με 94% πτώση τζίρου, αλλά...

Δεν είναι μόνο η απόλυτη καταστροφή, η οποία και αποτυπώνεται στα στοιχεία για την ανεργία που ανακοίνωσε πρόσφατα η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία (ότι τον Ιούνιο, δηλαδή, το ποσοστό εκτοξεύτηκε στο 18,3%, τέσσερις μονάδες υψηλότερα από το 14,3% του Μαρτίου), αλλά και η κατάρρευση του τζίρου των ταξιδιωτικών γραφείων τη φετινή χρονιά, όπως δείχνουν τα στοιχεία της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Ο δείκτης κύκλου εργασιών στις δραστηριότητες των ταξιδιωτικών πρακτορείων, γραφείων οργανωμένων ταξιδιών, υπηρεσιών κρατήσεων και συναφών δραστηριοτήτων ήταν μειωμένος κατά 94%, ως αποτέλεσμα της αρνητικής επίδρασης που είχε η πανδημία στις τουριστικές ροές στη χώρα μας.

Όπως επισημαίνεται, τα τουριστικά γραφεία έχουν δεχθεί τεράστιο πλήγμα στους τζίρους τους, όπως και ολόκληρος ο τουριστικός κλάδος, εξαιτίας των επιπτώσεων της πανδημίας και των περιοριστικών μέτρων στα ταξίδια.

Ωστόσο, μπροστά σ' αυτή τη ζοφερή πραγματικότητα, αλλά συνάμα και την ανάγκη ανάσχεσης της υπάρχουσας κατάστασης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Συνδέσμων Τουριστικών και Ταξιδιωτικών γραφείων Fed HATTA, Λύσανδρος Τσιλίδης, σημειώνει: «Εμείς, στη Fed HATTA, με το βλέμμα στην επόμενη μέρα, προχωράμε σε διεθνείς συνεργασίες για την ανάδειξη των ελληνικών προορισμών και την ενίσχυση των συνεργείων μεταξύ των επαγγελματιών του κλάδου μας. Παράλληλα, βρισκόμαστε σε επικοινωνία με όλα τα τουριστικά γραφεία της Ελλάδας, προσπαθώντας με τις παρεμβάσεις μας στην Πολιτεία, σε συνδυασμό με τις πρωτοβουλίες μας, να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα αλλά και την ανάπτυξη του τομέα μας».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής