breaking news Νέο

Τύμπανα πολέμου για τον κόσμο της εργασίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Τύμπανα πολέμου για τον κόσμο της εργασίας από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη - του Παύλου Χρ. Τουτουντζίδη

Δεν ξέρω το κατά πόσο ενδιαφέρουσα υπήρξε η συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, την Κυριακή το μεσημέρι, στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης, σε σχέση με όσες προηγήθηκαν τις τελευταίες δεκαετίες, αλλά εκείνο που «τηρήθηκε για πολλοστή φορά» ήταν ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αποφάσιζε σε ποιόν θα έδινε το λόγο, οπότε τον έδινε στον ΣΚΑΪ, στα "Παραπολιτικά", στα ΝΕΑ, στο "Φιλελεύθερο", στο "Πρώτο Θέμα" και πάει λέγοντας. Φθάσαμε, λοιπόν, 100 λεπτά μετά την έναρξη της συνέντευξης τύπου και δυνατότητα ερώτησης σε ΜΜΕ που κάνει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση δεν είχε παραχωρηθεί ακόμα. Αλλά και όταν δόθηκε ο λόγος σε δημοσιογράφο, που εκπροσωπούσε γνωστό έντυπο, το οποίο κάθε άλλο παρά... αρεστό είναι στην κυβέρνηση, εκεί βγήκε και η "είδηση".

Και τι είδηση: Ότι θα ηχήσουν τύμπανα πολέμου στα εργασιακά. Αφορμή στάθηκε μία φράση που είχε ξεστομίσει ο πρωθυπουργός στην ομιλία του το Σάββατο, που τέθηκε το ερώτημα ποιές είναι αυτές «οι παρωχημένες ρυθμίσεις του περασμένου αιώνα», που προτίθεται να καταργήσει. Το οκτάωρο; Τα εργασιακά δικαιώματα; Τη συνδικαλιστική δράση; Ο κ. Μητσοτάκης απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας «κάντε λίγο υπομονή για το ζήτημα αυτό, διότι θα θέσουμε σε δημόσια διαβούλευση σύντομα την πρότασή μας για το εργασιακό νομοσχέδιο», το οποίο θα έρθει μέσα στον επόμενο μήνα, όπως είπε, προσθέτοντας ότι «τότε με χαρά θα συζητήσω με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, με τον τύπο, με την αντιπολίτευση, επί συγκεκριμένων όμως προτάσεων». Τουτέστιν, ο κ. Μητσοτάκης έδωσε μία πρόγευση για την επικείμενη (απο)ρύθμιση στα εργασιακά, μιλώντας για «περισσότερη ευελιξία» στο ωράριο των εργαζομένων, προσθέτοντας: «Εφόσον το επιθυμούν οι ίδιοι στο πως κατανέμουν το χρόνο τους, χωρίς αυτό να σημαίνει σε καμία περίπτωση κατάργηση του 8ωρου». Μίλησε, δε, για τη ανάγκη «εξορθολογισμού» του συνδικαλιστικού νόμου του 1982, της πρώτης κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου. Βέβαια, το τι ακριβώς σχεδιάζει να κάνει η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για τα εργασιακά το μαρτύρησε φυσικά η προκαταβολική πεποίθηση του πρωθυπουργού ότι, μόλις ανακοινωθούν τα μέτρα «είναι βέβαιον ότι αμέσως θα ηχήσουν τα τύμπανα του πολέμου», κατηγορώντας την αντιπολίτευση ότι «τα εργασιακά έχουνε και μία εικόνα ταμπού» γι' αυτήν «ως προς το πόσο επιδιώκει να τα σηκώνει».

Εν κατακλείδι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης σπεύδει να κάνει γνωστές τις επιδιώξεις της κυβέρνησής του, πηγαίνοντας για πόλεμο με τον κόσμο της εργασίας...


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής