breaking news Νέο

Συνάντηση Καράογλου με παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών

Συνάντηση Καράογλου με παραγωγούς και πωλητές λαϊκών αγορών

Συνάντηση με τον υφυπουργό Μακεδονίας Θράκης Θόδωρο Καράογλου είχαν οι συνδικαλιστές των λαϊκών αγορών. Ειδικότερα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Σωματείων Επαγγελματιών Παραγωγών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Μακεδονίας- Θεσσαλίας- Θράκης Άγγελος Δερετζής με τους προέδρους των σωματείων της κεντρικής Μακεδονίας δηλαδή τον κ. Γρίβα από το Κιλκίς, κ. Βουλγαρόγλου από την Πιερία, κ. Tοζίνη από την Πέλλα και κ. Τζίτζη από την Ημαθία συναντήθηκαν το μεσημέρι με τον κ. Καράογλου.

Οι συνδικαλιστές των λαϊκών αγορών μετέφεραν στον υφυπουργό την έντονη διαφωνία τους, αναφορικά με την απόφαση της κυβέρνησης, να αναστείλει τη λειτουργία των λαϊκών αγορών σε τέσσερις νομούς της κεντρικής Μακεδονίας (Ημαθία, Πέλλα, Κιλκίς και Πιερία), λόγω του covid.

Όπως τόνισαν προς τον κ. Καράογλου πρόκειται για μία παντελώς άδικη απόφαση που έχει προκαλέσει την οργή των πωλητών λαϊκών αγορών, που για μία ακόμη φορά, είναι αυτοί που θα υποστούν τεράστια ζημιά. Παράλληλα όμως του μετέφεραν και την οργή του καταναλωτικού κοινού, καθώς όπως του εξήγησαν στις περιοχές, που δε λειτουργούν οι λαϊκές αγορές παρατηρούνται φαινόμενα αισχροκέρδειας.

«Κλείσατε τις λαϊκές αγορές που λειτουργούν σε εξωτερικούς χώρους και αφήσατε το στεγασμένο εμπόριο ανοιχτό. Δεν υπάρχει καμία λογική στην απόφαση αυτή», του ανέφεραν χαρακτηριστικά προσθέτοντας, ότι: « Δεν είναι δυνατό να είναι μόνιμα στο στόχαστρο και η εύκολη λύση οι λαϊκές αγορές».

Από τον κ. Καράογλου ζήτησαν να μεταφέρει, προς την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς, ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επαναλειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές είτε κανονικά, είτε με το μέτρο του 50% δηλαδή να τοποθετούνται οι μισοί από τους προβλεπόμενους πάγκους.

«Το κλείσιμο των λαϊκών αγορών είναι καταδικαστικό για τους πωλητές και το καταναλωτικό κοινό» επεσήμαναν χαρακτηριστικά.

Επίσης να υπάρχει ισότιμη μεταχείριση με τους υπόλοιπους επαγγελματικούς κλάδους και να ξεκινήσει ένας ουσιαστικός διάλογος για το πως θα λειτουργούν οι λαϊκές αγορές κατά την περίοδο του covid, ώστε να αποφεύγονται άδικες και αποσπασματικές πρωτοβουλίες.

Από την πλευρά ο κ. Καράογλου δεσμεύτηκε να επικοινωνήσει άμεσα με τους αρμόδιους φορείς να τους μεταφέρει τα αιτήματα των εργαζόμενων στις λαϊκές αγορές και φυσικά να τους ενημερώσει για το αποτέλεσμα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής