breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Επιστροφή με αγώνες πρωταθλήματος

ΕΠΣ Ημαθίας : Επιστροφή με αγώνες πρωταθλήματος

Η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην περιοχή μας και τα μέτρα προστασίας, για τον περιορισμό της διασποράς του που υποχρεώθηκε να πάρει η πολιτεία, όπως ήταν αναμενόμενο είχαν επιπτώσεις και στην αγωνιστική δραστηριότητα των ερασιτεχνικών ομάδων της Ημαθίας.

Έτσι η ΕΠΣ Ημαθίας αποφάσισε την μετάθεση της πρεμιέρας του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας, που ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου κατά μία εβδομάδα. Η πρώτη λοιπόν σέντρα, αν δεν συντρέξουν σοβαροί λόγοι για νέα αναβολή θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σάββατο 19 Σεπτεμβρίου, ενώ ανέβαλε και τα φιλικά παιχνίδια των ομάδων της δύναμής της.

Οι ομάδες που ανήκουν στην δύναμή της, όλες, με βάση την απόφαση αυτή θα πρέπει να περιοριστούν σε προπονήσεις μέχρι την άρση των περιοριστικών μέτρων που επέβαλε η πολιτεία. Το αν τώρα μια ερασιτεχνική ομάδα της Ημαθίας μπορεί να δώσει φιλικό εκτός νομού αυτό μένει να διευκρινιστεί, παρότι η απόφαση όπως είναι διατυπωμένη δεν αφήνει τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπομονή λοιπόν για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας μέχρι το επόμενο Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και μέχρι τότε μπορούμε να κρατήσουμε τα συμπεράσματα που βγάλαμε από τα μέχρι τώρα φιλικά που έδωσαν οι ομάδες και τα οποία σε συνδυασμό με το διαμορφωμένο ρόστερ τους μας δίνουν μια πρώτη εικόνα σχετικά με την δυναμικότητα και τους στόχους που μπορούν να βάλουν. Ποιοί είναι αυτοί;

Ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας που κέρδισε όλα τα φιλικά που έδωσε και μάλιστα με εξαίρεση το πρώτο στη σειρά με αντίπαλο τον Φίλιππο Μελίκης, όλα με καθαρό σκορ και διαφορά δείχνει ακτύπητος, δίχως αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται να βρεθεί ομάδα που θα τον κοντράρει στην διεκδίκηση του τίτλου.

Η απουσία πάντως του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων και η αλλαγή πλεύσης του ΓΑΣ Ροδοχωρίου, που τα τελευταία χρόνια βρίσκονταν σχεδόν πάντα μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου έτσι κι αλλιώς τον χρήζει φαβορί.

Η ΝΑΟΥΣΑ που στον δεύτερο γύρο του περσινού πρωταθλήματος έκανε μια φανταστική πορεία κι όλα έδειχναν, παρότι βρίσκονταν στην δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα, πίσω από τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας θα ήταν το φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου αν συνεχίζονταν το πρωτάθλημα και ολοκληρώνονταν με τα πλεϊ οφ έχασε σημαντικούς ποδοσφαιριστές και θα πρέπει να περιμένουμε ένα πιο πειστικό δείγμα για να βγάλουμε συμπεράσματα όσον αφορά τις φετινές δυνατότητές της.

Ο ΦΑΣ που πρόλαβε να δώσει μόνο ένα φιλικό προετοιμασίας με αντίπαλο την Κ-17 της ΒΕΡΟΙΑΣ, την οποία κέρδισε με 4-2, έκανε κάποιες προσθήκες στο ρόστερ του από τον συμπολίτη του Αχιλλέα, ο οποίος οικειοθελώς υποβιβάζεται στην Β' κατηγορία, παίκτες όμως που δεν ξέρουμε κατά πόσο θα καταφέρουν να αντικαταστήσουν επάξια αυτούς που αποχώρησαν.

Ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, όπως ήδη αναφέραμε άλλαξε πορεία πλεύσης και θα στηριχθεί κυρίως σε νεαρούς και ταλαντούχους, πλαισιωμένους από ορισμένους έμπειρους ποδοσφαιριστές.

Το γεγονός αυτό τον κάνει σίγουρα πιο συμπαθητικό, όμως από την άλλη του στερεί την δυνατότητα να κοντράρει ομάδες που διαθέτουν έμπειρους παίκτες και υψηλό μπάτζετ.

Τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων που έδωσε απεικονίζουν και την συμπεριφορά που αναμένεται να έχει στα παιχνίδια του πρωταθλήματος. Του βάθους και του ύψους.

Ο ΓΑΣ ΚΟΠΑΝΟΥ δίχως τον Χρήστο Χατζηδάκη στον πάγκο του, ύστερα από τρία χρόνια και με τον ίδιο βασικό κορμό ποδοσφαιριστών θα περιοριστεί όπως δείχνουν τα πρώτα δείγματα, σε μια άνετη παραμονή στην κατηγορία, όπως συνηθίζει τα τελευταία χρόνια.

Έκανε αρκετές προσθήκες στο ρόστερ του, με ποδοσφαιριστές οι περισσότεροι από τους οποίους προέρχονται από την ΑΕ Χαρίεσσας, που και αυτή όπως ο Αχιλλές υποβιβάζεται οικειοθελώς στην Β' κατηγορία.

Το ΜΑΚΡΟΧΩΡΙ όπως γράψαμε και σε προηγούμενα σχετικά ρεπορτάζ μας παρουσιάζεται ενισχυμένο σε σχέση με τις δύο – τρεις τελευταίες περιόδους, όχι όμως σε τέτοιο βαθμό που θα του επέτρεπε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από μια άνετη παραμονή.

Ένα νέο στοιχείο που μπορεί να αναφερθεί για την ομάδα του Μακροχωρίου είναι ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί που προϋπήρχαν μεταξύ επίθεσης και άμυνας. Το πρόβλημα δεν εντοπίζεται πλέον στην επίθεση, η οποία διαθέτει δύο – τρεις πολύ ταλαντούχους ποδοσφαιριστές και κατά μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι σκοράρει τουλάχιστον δύο τέρματα άλλα στην άμυνα. Βέβαια στην άμυνα του Μακροχωρίου τελευταία έγινε μια σημαντική προσθήκη, καθώς αποκτήθηκε ο Παύλος Φαρμάκης, ένας καταξιωμένος έμπειρος στόπερ, ενώ αναμένεται να επανέλθουν στο πρωτάθλημα και ο Δαλήγκαρος, με τον Λιλιόπουλο που θα καλύψουν αμυντικά τα δύο άκρα και με τον τρόπο αυτό θα δέσει η άμυνα προκειμένου να στηριχθεί και ο 15χρονος ταλαντούχος μεν, άπειρος δε τερματοφύλακας του Αργυρόπουλος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ενισχυμένος σε σχέση με την περσινή σεζόν, παρουσιάζεται και ο Φίλιππος Μελίκης, μια από τις ομάδες που αναμένεται να ξεχωρίσει στο φετινό πρωτάθλημα. Βέβαια η ομάδα της Μελίκης χάνει τον κατ' εξοχή σκόρερ της τον Φρίξο Μανωλόπουλο, που θα υπηρετήσει την στρατιωτική του θητεία. Όμως και χωρίς τον Μανωλόπουλο με τις προσθήκες που έχει κάνει στο φετινό της ρόστερ, θα κάνει μια άνετη πορεία στο πρωτάθλημα.

Ο ΠΑΟ ΚΟΥΛΟΥΡΑΣ θα στηριχθεί κατά κύριο λόγο στον περσινό του νεανικό κορμό, με τους παίκτες του όμως να έχουν προσθέσει ένα χρόνο εμπειρίας και εξέλιξης και το γεγονός αυτό τους κάνει περισσότερο απαιτητικούς. Μια ακόμη ομάδα που αναμένεται να κάνει πορεία καλύτερη από την περσινή.

ΣΤΑ ΙΔΙΑ ΕΠΙΠΕΔΑ με την περσινή χρονιά αναμένεται να κινηθεί και η Θύελλα Σταυρού, που διατήρησε τον βασικό της κορμό και τον ίδιο προπονητή το Χρήστο Ζαρογιάννη. Αυτό εξάλλου φάνηκε και στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας που έδωσε.

ΕΝΙΣΧΥΜΕΝΟΣ όσον αφορά το ρόστερ του παρουσιάζεται ο Αστέρας Τριποτάμου, καθώς πραγματοποίησε ορισμένες εντυπωσιακές μεταγραφές. Το κατά πόσο βέβαια θα βελτιωθεί και ποιοί και θα είναι οι στόχοι του θα φανεί μέσα στο γήπεδο αφού από τα φιλικά παιχνίδια που έδωσε και στα οποία παρουσίασε σκαμπανεβάσματα δεν μπορούν να βγουν συμπεράσματα.

ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΕΣΣΕΡΙΣ που προέρχονται από το πρωτάθλημα της Β' κατηγορίας, την ΑΕ Σχοινά, τον Άχθο Αρούρη, τον Ατρόμητο Διαβατού και την ΑΕ Καψόχωρας, μόνο η πρώτη η ομάδα του Σχοινά ενισχύθηκε σημαντικά, με παίκτες του πρώτης γραμμής μάλιστα που προέρχονται κυρίως από τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων και τον ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας και αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η παρουσία της, ύστερα από πολλά χρόνια στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας. Σίγουρα όμως αν δεν αντιμετωπίσει εξωαγωνιστικά προβλήματα θα κάνει μια καλή πορεία στο πρωτάθλημα.

Οι υπόλοιπες τρεις (Αχθος Αρούρης, Ατρόμητος Διαβατού και Α.Ε. Καψόχωρας) δεν παρουσίασαν ιδιαίτερη μεταγραφική, ούτε αγωνιστική δραστηριότητα και φυσικά δεν μπορούν και να αξιολογηθούν, αφού δεν υπάρχει δείγμα, τουλάχιστον επαρκές για συμπεράσματα.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής