breaking news Νέο

To «αγκάθι» των μεταναστών

To «αγκάθι» των μεταναστών

Μπορεί να μην το έθεσε ξεκάθαρα ο Νότης Μηταράκης, αρμόδιος υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, το να απαλλαγεί η χώρα μας από τους παράτυπους μετανάστες, τουτέστιν στείλτε τους από εκεί που ήρθαν, αλλά κάτι τέτοιο να γίνει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, αναφορικά με την ελληνική πρόταση για το νέο Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου.

Ερωτηθείς ο ίδιος σχετικά, με την παρουσία του σε τηλεοπτικό σταθμό την Τετάρτη, υποστήριξε πως η νέα συμφωνία πρέπει να ακολουθήσει τις εξής κατευθύνσεις:

1) Πολύ αυστηρή επιτήρηση των ευρωπαϊκών συνόρων. 2) Να υπάρξει ένας κοινός ευρωπαϊκός μηχανισμός επιστροφών («αντί να προσπαθεί η Ελλάδα και κάθε χώρα μόνη της για τις επιστροφές, να το αναλάβει η ΕΕ που έχει πιο ισχυρή δυνατότητα επιβολής», είπε ο Υπουργός). 3) Δημιουργία μηχανισμού αντιμετώπισης έκτακτων καταστάσεων (όπως τα πρόσφατα γεγονότα στον Έβρο). 4) Δημιουργία κλειστών δομών.

Από την άλλη, μιλώντας για το μεταναστευτικό ζήτημα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η πρόεδρος της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντε Λάινε, τόνισε ότι «αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την Ευρώπη» και πως «οι εικόνες από τον καταυλισμό της Μόριας είναι μία οδυνηρή υπόμνηση για το ότι η Ευρώπη πρέπει να βρει κοινή γραμμή [...] Περιμένω από τα κράτη - μέλη να αναλάβουν μερίδιο ευθύνης. Η μετανάστευση είναι Ευρωπαϊκό ζήτημα». Στη δευτερολογία της υπενθύμισε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα παρουσιάσει τις νέες προτάσεις για το προσφυγικό ζήτημα και, όπως είπε, «θα έχουμε το χρόνο να τις συζητήσουμε».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής