breaking news Νέο

25ετής διαγωνισμός μίσθωσης για τα 3-5 Πηγάδια

25ετής διαγωνισμός μίσθωσης για τα 3-5 Πηγάδια

Στο δημοτικό συμβούλιο της Νάουσας, που θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη, στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας, 21ης Σεπτεμβρίου, τίθεται ως θέμα ο 25ετής διαγωνισμός μίσθωσης του χιονοδρομικού των 3-5 Πηγαδιών, με το δήμο να μην ανανεώνει για δεύτερη χρονιά το συμβόλαιο των περσινών ενοικιαστών.
«Η εμπειρία των τελευταίων ετών έχει αποδείξει πως οι ολιγοετείς ή ακόμα και μονοετείς εκμισθώσεις σε καμία περίπτωση δεν συνάδουν με το κεφαλαιακό μέγεθος του Χιονοδρομικού Κέντρου και απλώς λειτουργούν ως περίοδοι διαχείρισης των υπαρχόντων δομών του Δήμου χωρίς κανέναν αναπτυξιακό προσανατολισμό. Αν στα παραπάνω προστεθεί και η ελλιπής χρηματοδότηση των Δήμων εν μέσω της οικονομικής κρίσης που έπληξε τη χώρα μας την τελευταία δεκαετία, δημιουργείται ένα περιβάλλον, το οποίο αποτρέπει κάθε επενδυτικό σχέδιο που θα μπορούσε να επανεκκινήσει την αναπτυξιακή τροχιά του Χιονοδρομικού Κέντρου. Σήμερα και εφόσον έχουν προκύψει νέα δεδομένα, καθώς από τα δύο παραπάνω σκέλη το ένα τείνει να εξαλειφθεί, με τη δέσμευση του Υπουργού Ανάπτυξης για χρηματοδότηση του ποσού των 10,7 εκατομμυρίων ευρώ για την περαιτέρω ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου , στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου τίθεται το θέμα της λήψης απόφασης για μακροχρόνια εκμίσθωση του Χιονοδρομικού Κέντρου, η οποία θεωρείται πως θα προσδώσει μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η εισήγηση του αντιδημάρχου Αντώνη Καραγιαννίδη.

Είναι προφανές ότι η επιτροπή που θα διαμορφώσει τους όρους του διαγωνισμού, οφείλει να κεφαλαιοποιήσει τις επενδύσεις που θα γίνουν. Σε καμιά περίπτωση πλέον δεν μπορούμε να πάμε σε μακροχρόνιο διαγωνισμό, με εξευτελιστικό τίμημα, αφού με τα έργα των 10,7 εκ. ευρώ, το χιονοδρομικό αποκτά σημαντικά πλεονεκτήματα. Φυσικά oi μονοετείς μισθώσεις των τελευταίων ετών, αρνητικά αποτελέσματα είχαν στη λειτουργικότητά του. Οπότε με το καλό ο νέος ανάδοχος!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής