breaking news Νέο

Football League: Το δεδικασμένο και οι δύο όμιλοι

Football League: Το δεδικασμένο και οι δύο όμιλοι

Η ΒΕΡΟΙΑ, ύστερα από δέκα ημέρες σκληρής δουλειάς, επέστρεψε από το ησυχαστήριό της, τον Βώλακα Δράμας, στο οποίο, όπως είναι γνωστό, πραγματοποίησε το βασικό στάδιο της προετοιμασίας της, με τους ποδοσφαιριστές και το τεχνικό τιμ να συνεχίζουν από χθες τις προπονήσεις στα γήπεδα του Ταγαροχωρίου.

Bέβαια για πρώτη φορά, το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, δεν περιελάμβανε φιλικά παιχνίδια και ο λόγος είναι γνωστός. Οι ομάδες της Football League και όχι μόνο, εικοσιδύο στον αριθμό, έχουν παραδώσει στο υφυπουργείο Αθλητισμού τις σφραγίδες τους και ανέστειλαν προσωρινά τις αγωνιστικές τους υποχρεώσεις, ζητώντας συνάντηση με τον πολιτικό προϊστάμενο του Αθλητισμού, τον Λευτέρη Αυγενάκη, για να συζητήσουν ένα θέμα που τις καίει: Την αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, κάτι που μέχρι στιγμής αποφεύγει ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Βέβαια οι ελπίδες για αποκατάσταση της αδικίας που είχαν υποστεί την προηγούμενη σεζόν οι οκτώ πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων της Γ' Εθνικής, μεταξύ των οποίων βρίσκονταν και η ΒΕΡΟΙΑ, καθώς προβιβάστηκαν, όπως προέβλεπε η προκήρυξη δίχως όμως ουσιαστικά να κερδίσουν κατηγορία και παράλληλα να ομαλοποιηθεί η κατάσταση στα επαγγελματικά πρωταθλήματα της χώρας μας, μετά το «ακαλαίσθητο» εκείνο την «ΠΑΤΗΣΑΤΕ» του Λευτέρη Αυγενάκη προς το ΜΕΡΑ25 στη Βουλή, έχουν σχεδόν μηδενιστεί, δίχως αυτό να σημαίνει απαραίτητα ότι οι ομάδες που ζητούσαν αναδιάρθρωση τα έχουν παρατήσει και δεν ζητούν δικαίωση.

Ήδη ο Πανσερραϊκός με ανακοίνωσή του καταφέρεται κατά του υφυπουργού Αθλητισμού, υποστηρίζοντας ότι αυτός που την «πάτησε» πάνω από όλα είναι ο κόσμος της περιοχής των Σερρών που στις τελευταίες εκλογές έβαψε μπλε το νομό επειδή πίστεψε ότι η παράταξή του θα δώσει κάτι διαφορετικό από αυτά που έδωσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ενώ ο υπεύθυνος νομικών θεμάτων της Νίκης Βόλου, Νίκος Αγγελάρας, με παρέμβασή του σε σχετική εκπομπή ραδιοφωνικού σταθμού του Βόλου, υποστήριξε ότι Football League δύο ομίλων δεν μπορεί να υπάρξει λόγω δεδικασμένου, προαναγγέλοντας δικαστική παρέμβαση της ομάδας του.

Και βέβαια έχει δίκαιο ο κ. Αγγελάρας ότι νομικά δεν μπορεί να υπάρξει την νέα περίοδο πρωτάθλημα της Football League των δύο ομίλων.

Πρόσφατη είναι η απόφαση του Διαιτητκού Δικαστηρίου της ΕΠΟ στην προσφυγή των Χανίων. Πάνω στην οποία εξάλλου στηρίχθηκαν τόσο ο Λευτέρης Αυγενάκης, όσο και οι 10 ομάδες της Super League 2, που διαφωνούν με την αναδιάρθρωση:

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος, λέει η απόφαση του Διαιτητικού, πρέπει να τηρηθεί. Και η προκήρυξη της Football League είναι ξεκάθαρη.

«Το πρωτάθλημά της την περίοδο 2020-2021, αυτό δηλαδή που έχουμε μπροστά μας, θα διεξαχθεί με 14 ομάδες.

Από που προκύπτουν λοιπόν οι δύο όμιλοι που θέλουν να εφαρμόσουν στην Football League ο υφυπουργός Αθλητισμού και οι δέκα ομάδες της Super League 2, επειδή αυτό τους εξυπηρετεί;

Αφού θέλουν να είναι νόμιμοι, θα πρέπει να είναι σε όλα!

Οι νόμοι και οι διατάξεις δεν είναι λάστιχο για να εφαρμόζονται στο μέγεθος αυτών που μας συμφέρουν.

Αν κάνει πράξη την απειλή της η Νίκη Βόλου και προσφύγει στην αθλητική δικαιοσύνη ή οποιαδήποτε άλλη ομάδα, είναι βέβαιο ότι θα δικαιωθεί, αφού υπάρχει δεδικασμένο και μάλιστα πολύ πρόσφατο. Αυτό του Διαιτητικού στην προσφυγή των Χανίων και τότε να δούμε ο κ. Αυγενάκης και «οι συν αυτώ» που θα χωρέσουν τους οκτώ πρωταθλητές των ισάριθμων ομίλων της Γ' Εθνικής και ποιά λύση θα βρουν για να μην αναστατωθεί και το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής στο οποίο ήδη έχει γίνει κλήρωση, δίχως την συμμετοχή καμιάς ομάδας από τις οκτώ που τερμάτισαν στην κορυφή των ισάριθμων περσινών ομίλων της.

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής