breaking news Νέο

Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

  • Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
  • Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
  • Εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Εκδηλώσεις μνήμης πραγματοποιήθηκαν το πρωί της Κυριακής στη Βέροια, για τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας, από το Σύλλογο Μικρασιατών Ημαθίας. Ο εορτασμός άρχισε από νωρίς το πρωί όπου εψάλη Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μητροπολιτικό Ναό Βέροιας και ακολούθησε η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον εκπαιδευτικό Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πάρη Παπακανάκη. Τέλος, στην πλατεία Ωρολογίου έγινε η καθιερωμένη κατάθεση στεφάνων.

Φόρο τιμής για τη συμπλήρωση των 98 ετών συμπλήρωσης από τη Γενοκτονία των Ελλήνων της Μικράς Ασίας απέτισαν με την παρουσία τους: ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος, οι βουλευτές Τάσος Μπαρτζώκας, Λάζαρος Τσαβδαρίδης και Φρόσω Καρασαρλίδου, ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας Κώστας Καλαϊτζίδης, ο αντιδήμαρχος Βέροιας Βασίλης Παπαδόπουλο , ο Διευθυντής της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ημαθίας Διονύσιος Κούγκας, ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Ημαθίας Πύραρχος Νίκος Παλαμούτης και η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Ημαθίας Τασούλα Παυλίδου.

Λόγω των εκτάκτων μέτρων που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό του COVID-19, οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν σε διαφορετικό τελετουργικό φέτος και σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, ενώ οι καταθέσεις στεφάνων έγιναν με την παρουσία περιορισμένου αριθμού ατόμων, μάσκες και αποστάσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής