breaking news Νέο

Άλλο ένα βραβείο για τη νέα ταινία μικρού μήκους του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Άλλο ένα βραβείο για τη νέα ταινία μικρού μήκους του 9ου Δημοτικού Σχολείου Βέροιας

Μια παράδοση στις ταινίες μικρού μήκους τείνει να δημιουργήσει το 9ο Δημοτικό Σχολείο Βέροιας με την κατάκτηση της 3ης θέσης στον 4ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό/ πρόγραμμα με τίτλο “Ποντιακός Ελληνισμός: μνήμες και όνειρα, παρελθόν, παρόν και μέλλον”.

Η Στ3 τάξη του σχολείου συμμετείχε στον διαγωνισμό με την ταινία “ΠΑΡΘΕΝ Η ΡΩΜΑΝΙΑ” σε σενάριο και σκηνοθεσία της Έλενας Μπαμπίνα, ενώ παράλληλα ασχολήθηκαν με την ιστορία και την παράδοση του Πόντου με την δασκάλα τους Γεωργία Αναστασίου. Την θεατρική διδασκαλία των μαθητών/τριων ανέλαβε η εκπαιδευτικός Γρηγοριάδου Παρασκευή.

Τον διαγωνισμό διοργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Σερρών, το Υπουργείο Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) και το Τμήμα Εκπαιδευτικής Ραδιοτηλεόρασης και Ψηφιακών Μέσων του Υ.ΠΑΙ.Θ. με την υποστήριξη της Έδρας Ποντιακών Σπουδών του Α.Π.Θ. και του Πανελλήνιου Συνδέσμου Ποντίων Εκπαιδευτικών. Συμμετείχαν 151 σχολικές μονάδες από Ελλάδα, Κύπρο και Ομογένεια (Γερμανία, Αλβανία, Αυστραλία, Μεγάλη Βρετανία), 360 εκπαιδευτικοί  και 9.000 περίπου μαθητές με 1.140 μαθητικές δημιουργίες.

Είναι η πέμπτη κατά σειρά διάκριση για το 9ο Δημοτικό σχολείο σε ανάλογο διαγωνισμό. Προηγήθηκαν το:

  • 2016   “Θα πάρω μιαν ανηφοριά” ταινία μυθοπλασίας 1η θέση
  • 2018   “Όλα για την πατρίδα” ταινία μυθοπλασίας 3η θέση
  • 2019    “Βίοι Παράλληλοι (Γρηγόριος ο Ε΄- Κυπριανός)” ταινία τεκμηρίωσης             (ντοκιμαντέρ) 1η θέση
  • 2019   “Τέσσερις δασκάλες στο Μακεδονικό Αγώνα”  ταινία μυθοπλασίας 3η θέση

 Όλα τα παραπάνω έργα του 9ου Δημ.Σχ. είναι διαθέσιμα στο διαδίκτυο. Τη νέα δημιουργία των μαθητών και των εκπαιδευτικών Μπαμπίνα Έλενα, Αναστασίου Γεωργίας και Γρηγοριάδου Παρασκευή, μπορείτε να παρακολουθήσετε στο παρακάτω σύνδεσμο: 

">https://

Για άλλη μια φορά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ Π. ΓΑΪΤΑΝΟ για την άδεια χρήσης μουσικών κομματιών του έργου “Ανθεί και φέρει κι άλλο, τραγούδια του Πόντου”.

Επίσης ευχαριστούμε:

  • τον πρόεδρο και το διοικητικό συμβούλιο της ΕΥΞΕΙΝΟΥ ΛΕΣΧΗΣ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • τον πρωτοσύγκελο της Ι.Μ.ΒΕΡΟΙΑΣ, τον αρχιμανδρίτη της και τους νεωκόρους της Ι.Μητροπόλεως Βέροιας
  • τον δήμαρχο κ. Κ.ΒΟΡΓΙΑΖΙΔΗ, τον προϊστάμενο του τμήματος δημοσίων σχέσεων της ΔΕΥΑΒ και υπεύθυνο του γραφείου δημάρχου και τους υπαλλήλους του ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ ΒΕΡΟΙΑΣ
  • τους ιδιοκτήτες του πολυχώρου δραστηριοτήτων, επιμόρφωσης και ψυχαγωγίας ΠΟΛΥΘΕΑΣΗ

Τελευταία αλλά και πιο σημαντικά θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Σύλλογο Διδασκόντων του 9ου Δημ.Σχ., την πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου και όλους τους γονείς και κηδεμόνες των μαθητών/τριών του Στ3 για την αμέριστη στήριξη και εμπιστοσύνη τους. Επίσης όλους όσους είναι στο πλάι μας σε κάθε νέα προσπάθεια του σχολείου.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής