breaking news Νέο

Ο «χάρτης των καταλήψεων σχολείων» στην Ημαθία και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα

Ο «χάρτης των καταλήψεων σχολείων» στην Ημαθία και γενικότερα στη Βόρεια Ελλάδα

Ήταν να μην γίνει η αρχή και αφού έγινε, όλο και πληθαίνουν τα υπό κατάληψη σχολεία στη χώρα. Σ' ό,τι αφορά πάντως το «χάρτη των καταλήψεων σχολείων» στη Βόρεια Ελλάδα, έχει ως εξής :

• 30 σχολεία στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται ήδη σε κατάληψη. Η απάντηση των αρμοδίων απέναντι στην αντίδραση των μαθητών διαμορφώνεται σε δύο παράλληλες κατευθύνσεις. Από τη μια πλευρά η εισαγγελέας ανηλίκων, Δήμητρα Τσιαρδακλή, έχει παραγγείλει το σχηματισμό δικογραφίας για τη διατάραξη λειτουργίας δημόσιας υπηρεσίας. Η παραγγελία έχει σταλεί, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, στη Γενική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης με παράλληλη κοινοποίηση προς τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα. Σύμφωνα με την ίδια παραγγελία, όπου διαπιστωθεί ότι υπάρχει συμμετοχή ενηλίκων σε κατάληψη σχολείου, θα εφαρμοσθεί η αυτόφωρη διαδικασία για το ίδιο αδίκημα.

Από την άλλη πλευρά, ο περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας, Αλέξανδρος Κάπτσης, ξεκίνησε χθες διαδικασία ενημέρωσης των μαθητών, προκειμένου να σταματήσουν τις καταλήψεις. Όπως μάλιστα δήλωσε, «έχει διαμορφωθεί ομάδα διαχείρισης της κρίσης, που προέκυψε με τους διευθυντές των σχολείων».

Στις Σέρρες, μετά το ΕΠΑΛ Σιδηροκάστρου, στο οποίο η κατάληψη έχει ξεκινήσει από την περασμένη εβδομάδα, τη Δευτέρα προχώρησαν σε κατάληψη οι μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου Σιδηροκάστρου, καθώς και των Γυμνασίων Ν. Πετριτσίου και Λευκώνα.

Στην Καβάλα υπό κατάληψη βρίσκονται δύο σχολεία, ενώ σε κατάληψη βρίσκεται από τη Δευτέρα το Γυμνάσιο Λεπτοκαρυάς στην Πιερία.

Στο χορό των καταλήψεων μπήκε και η Ημαθία, με τους γονείς του 2ου Νηπιαγωγείου Αλεξάνδρειας και του 2ου - 6ου Δημοτικού να έχουν αποφασίσει να μη στείλουν τα παιδιά τους σχολείο, γιατί αντιδρούν στη χρήση μάσκας. Στη Βέροια και στη Νάουσα υπήρξαν καταλήψεις σχολείων, πλην όμως με κάποιες από αυτές που ξεκίνησαν τη Δευτέρα, να σταματούν την ίδια μέρα, έπειτα από διαβουλεύσεις που υπήρξαν μεταξύ των διευθυντών και των μαθητών. Συνολικά στην Ημαθία 19 σχολεία τελούν υπό κατάληψη και με αιτήματα, πέρα από το κυρίαρχο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, τον αριθμό των μαθητών στις τάξεις, την τήρηση των αποστάσεων κλπ.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής