breaking news Νέο

Και άλλες φωνές από το εξωτερικό υποστηρίζουν την επιστροφή από το βρετανικό μουσείο στη Ελλάδα των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα

Και άλλες φωνές από το εξωτερικό υποστηρίζουν την επιστροφή από το βρετανικό μουσείο στη Ελλάδα των κλεμμένων γλυπτών του Παρθενώνα

Έναν ακόμα συμπαραστάτη στην υπόθεση επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα από το Βρετανικό Μουσείο, βρήκε η χώρα μας. Ο οποίος δεν είναι άλλος από τα 18 μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, που με επιστολή τους στον πρωθυπουργό της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, του ζητούν να δώσει τα γλυπτά στην Ελλάδα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη Daily Mail, τα μέλη, που προέρχονται από τους κόλπους τόσο των Δημοκρατικών όσο και των Ρεπουμπλικανών και συγκροτούν την Επιτροπή για ελληνικά θέματα, καλούν τη βρετανική κυβέρνηση να διαπραγματευτεί «σοβαρά» με την ελληνική για την επιστροφή των αρχαιοτήτων, που βρίσκονται στο βρετανικό μουσείο.

Μάλιστα, θέτουν ως στόχο τα αριστουργήματα που έκλεψε ο Λόρδος Έλγιν (και που κακώς αναφέρονται από πολλούς - δυστυχώς - ως... Ελγίνεια) να επιστραφούν στην Ελλάδα μέχρι το 2021, για τους εορτασμούς των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821. Σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, τα μέλη αυτά της Βουλής των Αντιπροσώπων λένε «ευχαριστώ» τη Βρετανία, γιατί φροντίζει τα γλυπτά του Παρθενώνα.

Γνωρίζουν ότι ο Μπόρις Τζόνσον αντιλαμβάνεται την ελληνική ιστορία καλύτερα από οποιονδήποτε και τόσο οι Ρεπουμπλικανοί, όσο και οι Δημοκρατικοί τον καλούν να κάνει το σωστό. «Η επιστροφή των γλυπτών θα αποτελέσει μια ευκαιρία για το Μπόρις Τζόνσον να μείνει στην ιστορία ως ένας πολιτικός, που σέβεται τόσο την ιστορία της Βρετανίας, όσο και τη νέα θέση της χώρας στον κόσμο μετά το Brexit», τονίζουν. Ωστόσο η Daily Mail τονίζει πως, για να προχωρήσει η επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα, θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο νόμο, γνωστό ως Britsh Museun Act του 1963, που απαγορεύει την επιστροφή των αρχαιοτήτων. Ε, μετά από τόσα χρόνια, ήρθε η ώρα να αλλάξει για μια τέτοια περίπτωση, θα προσθέταμε εμείς.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής