breaking news Νέο

Ν.Κουτσογιάννης: "Ξεκάθαρη κακοδιαχείριση από τη διοίκηση της ΤΑΒ και έκνομες ενέργειες"

Ν.Κουτσογιάννης:

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το απόγευμα της Τετάρτης, 15 Νοεμβρίου, ο δήμαρχος Νάουσας κ. Νίκος Κουτσογιάννης, αναφορικά με το ζήτημα της εκκαθάρισης της ΤΑΒ, της πρώην δημοτικής επιχείρησης, που διαχειρίστηκε, ως  Ανώνυμη Εταιρεία, το χιονοδρομικό κέντρο των «3-5 Πηγαδιών». 

Ο κ. Κουτσογιάννης αναφέρθηκε σε μια σειρά θεμάτων, που παρουσίασε στην ομιλία του στο πρόσφατο…μεταμεσονύκτιο δημοτικό συμβούλιο (σ.σ. τα παραθέσαμε σε χθεσινό μας δημοσίευμα), τονίζοντας ότι το ποσό του 1.683.000 ευρώ, που προκύπτει ως επιβάρυνση της ΤΑΒ από τον εκκαθαριστή, θα επιβαρύνει το δήμο και τους δημότες της Νάουσας.

«Δεν απαντήθηκαν από την τότε διοίκηση και τον τότε δήμαρχο, γιατί δεν υποβλήθηκαν φορολογικές δηλώσεις, δεν έγινε ισολογισμός και έλεγχος από ορκωτούς λογιστές των χρήσεων από το 2010 έως το 2012, όπως προβλέπει και το καταστατικό της ΤΑΒ. Είναι δυνατό Ανώνυμη Εταιρεία να λειτουργεί χωρίς οργανωμένο λογιστήριο και δικό της φορολογικό πρόγραμμα, όταν οι παλιότερες εκτιμήσεις των τζίρων της προσέγγιζαν το 1 εκ. ευρώ ετησίως; Ο κ. Μπορδάνος (σ.σ. τότε πρόεδρος της ΤΑΒ) παρέλαβε επιταγές ύψους 120.000 ευρώ, που δεν μπορούσαν να εισπραχθούν, αφού δεν ήταν υπογεγραμμένες από την εκμισθωτή, παραδίδοντάς τες στην εταιρεία του ίδιου φυσικού προσώπου, που ήταν και ο συντηρητής των εγκαταστάσεων. Δηλαδή «Γιάννης πίνει, Γιάννης κερνάει». Όλες οι δαπάνες υπήρξαν ανέλεγκτες, με απευθείας αναθέσεις και με μη σύννομες διαδικασίες. Πώς μια Α.Ε. αφέθηκε στη μοίρα της, χωρίς τη συνδρομή του δήμου, ώστε να προσαρμοστεί σε αυτά που προέβλεπε η διαδικασία; Ποιος συμβούλευσε ή δεν συμβούλευσε τη διοίκηση της ΤΑΒ;  Ποιος δεν ενημέρωσε τον κ. Παπά (σ.σ. πρόεδρο της ΤΑΒ Α.Ε για 4 μήνες) ότι έπρεπε να υπαχθεί σε προληπτικό έλεγχο; Ποιος τον συμβούλευσε να συνεχίσει να ασκεί διοίκηση, κάνοντας αναθέσεις, από τη στιγμή που εγκαταστάθηκε ο εκκαθαριστής; Οι ενέργειες που έγιναν, ήταν μη νόμιμες και εξόχως προβληματικές. Δεν πρέπει να ξέρει ο δημότης της Νάουσας, που πήγαν τα χρήματ,α που θα κληθεί να πληρώσει; Σε καμιά περίπτωση δεν λέμε ότι κάποιος έκλεψε. Υπήρξε όμως ξεκάθαρη κακοδιαχείριση και παράνομες ενέργειες. Πρέπει να αποδειχτεί τι έγινε. Δεν είμαστε όμως εμείς οι αρχές, που θα δώσουν απαντήσεις, αλλά οι αρμόδιες. Δεν έχω τίποτε προσωπικό με αυτούς που διοίκησαν την ΤΑΒ. Προσπάθησα να τους πείσω να απαντήσουν, ποιοι  ήταν εκείνοι που τους οδήγησαν στο «γκρεμό». Η διοίκηση του κ. Καραμπατζού γνώριζε από τους  ορκωτούς λογιστές, που ελέγχουν το δήμο κάθε χρόνο, τα προβλήματα της ΤΑΒ. Δεν μπορεί λοιπόν ο ίδιος και η παράταξή του να πει ότι δεν γνώριζε. Για ποιο λόγο ήθελαν να διεκδικήσουν ο ίδιος και η παράταξή του εκ νέου τη δημαρχία (σ.σ. εννοεί το 2014); Για να συνεχίσουν την πολιτική της κακοδιαχείρισης; Ήρθε η ώρα κάποιοι να πάνε σπίτια τους και να πέσει άπλετο φως σε αυτά, που οι δημότες θα κληθούν να αντιμετωπίσουν για πολλά χρόνια.  Θα κάνουμε όλες τις απαιτούμενες διαδικασίες, προκειμένου να αποσαφηνιστεί τι έγινε και αν υπάρχουν ευθύνες, να αναζητηθούν από το δήμο. Έχει σκεφτεί κανείς τον κίνδυνο να παραγραφούν τα αδικήματα;», είπε, μεταξύ άλλων ο κ. δήμαρχος, τονίζοντας ότι την παραπομπή του φακέλου της εκκαθάρισης μπορεί να τη στείλει ο ίδιος, αλλά και οποιοσδήποτε πολίτης στον εισαγγελέα.

 

Είδηση βγήκε δια στόματος του κ. Κουτσογιάννη και για μια άλλη, τέως δημοτική επιχείρηση, την ΚΕΠΑΠ. «Ο καταλογισμός του Ελεγκτικού Συνεδρίου σε πρώτο βαθμό  άγγιξε τα 3.500.000 ευρώ, ενώ συνεχίζεται σε δεύτερο βαθμό. Τόσες φορές ακούσαμε το «καθαρός ουρανός, αστραπές δεν φοβάται». Ακούστηκε στο δημοτικό συμβούλιο ότι κάποιοι έχουν οικογένειες. Εμείς πού γεννηθήκαμε, σε…βάρκα; Στην ΚΕΠΑΠ ασκήθηκε φορολογικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές για το 2008 και  επιβαρύνθηκε με επιπλέον 70.000 ευρώ. Αν γίνει φορολογικός έλεγχος και στην ΤΑΒ, φοβάμαι ότι θα υπάρξει πρόβλημα. Δεν είμαι ικανοποιημένος από την έκθεση του ορκωτού λογιστή. Για μένα υπάρχει συνευθύνη όλων μας στο τι θα αποφασίσουμε ως δημοτικό συμβούλιο για το θέμα, που θα έρθει εκ νέου την ερχόμενη εβδομάδα», είπε ο κ. δήμαρχος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής