breaking news Νέο

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την είσοδο του 5G στη χώρα μας

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο για την είσοδο του 5G στη χώρα μας

Η εδώ και καιρό προαναγγελθείσα προώθηση της εισόδου του 5G στη χώρα μας γίνεται πράξη, καθώς νόμο του κράτους αποτελεί πλέον το νομοσχέδιο του Κυριάκου Πιερρακάκη, το οποίο ψηφίστηκε αργά το βράδυ της Τρίτης, με διακομματική συναίνεση, με την κυβέρνηση αλλά και την αντιπολίτευση (μέσα στους βουλευτές που υπερψήφισαν και οι τέσσερις της Ημαθίας), εξαιρουμένων της Ελληνικής Λύσης του Κυριάκου Βελόπουλου και του ΚΚΕ.

Ωστόσο, το εν λόγω νομοσχέδιο, που προωθεί την είσοδο του 5G στη χώρα μας και που ψηφίστηκε τελικά με διακομματική συναίνεση, εγείρει σοβαρές αντιρρήσεις των επιστημόνων για την επιβλαβή ακτινοβολία και τις άγνωστες μέχρι τώρα επιπτώσεις της στην υγεία των πολιτών.

Αντιρρήσεις τις οποίες, όπως φαίνεται, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης δεν έλαβε υπόψιν του.

Και τούτο γιατί, όχι μόνο προανήγγειλε ότι η δημοπράτηση του φάσματος θα αρχίσει μέσα στις επόμενες ημέρες, αλλά χαρακτήρισε και τις ενστάσεις που διατυπώθηκαν "φοβικού και συνωμοσιολογικού χαρακτήρα".

 

"Δεν είμαστε στον κόσμο του Όργουελ"

Μάλιστα, ο ίδιος επιχείρησε να καθησυχάσει τις ενστάσεις που υπάρχουν, λέγοντας ότι οι συχνότητες του 5G ήδη χρησιμοποιούνται, καθώς και ότι η ακτινοβολία ελέγχεται, μιας και πέρυσι, όπως επεσήμανε, μόνο τέσσερις κεραίες, από τις 2000 που ελέγχθηκαν, βρέθηκαν να είναι πάνω από το επιτρεπτό όριο. Υποστήριξε δε, πως "ένα και ένα κάνουν δύο, δεν κάνουν ποτέ τρία. Δεν είμαστε στον κόσμο του Όργουελ", προτάσσοντας την ανάγκη να λυθεί η "δυσβάσταχτη" γραφειοκρατία.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός ψηφιακής διακυβέρνησης Γρηγόρης Ζαριφόπουλος επέμενε στο ότι "η χώρα δεν πηγαίνει σε υψηλότερες συχνότητες και πως δεν αλλάζει κάτι ως προς την ασφάλειά μας με το 5G".

 

Τα κόμματα

Σ' ό,τι αφορά τα κόμματα, ο ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική συμμαχία μπροστά στις αντιρρήσεις της επιστημονικής κοινότητας για την υγεία του πληθυσμού από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και τον καρκινογόνο χαρακτήρα της νέας τεχνολογίας που δίνει, δεν εξέφρασε κάποιο προβληματισμό. Διαφώνησε, ωστόσο, στην ίδρυση της εταιρίας "Φαιστός", που είναι θυγατρική του Υπερταμείου.

Στο ίδιο μοτίβο κινήθηκε και το Μέρα 25, δια του προέδρου του Γιάννη Βαρουφάκη, είπε μεν "ναι" στο "ψηφιακό συμμάζεμα", υπερψηφίζοντας επί της αρχής, κατήγγειλε όμως πως "κάθε τελευταίο ευρώ από το 5G θα πάει στην τρόικα", κάνοντας λόγο για εθνικό εξευτελισμό.

Αιχμηρός και ξεκάθαρος επ' αυτού υπήρξε ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, καταδεικνύοντας ότι 229 επιστήμονες μιλούν για τις αποδείξεις στον άνθρωπο και το περιβάλλον. "Και εσείς θέλετε να φέρετε το 5G. Για εσάς οι κάτοικοι της Ελλάδας είναι πειραματόζωα, όπως τους κάνατε πειραματόζωα με τα μνημόνια και εσχάτως με τον κορονοϊό", σχολίασε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας συνάμα χώρες της Ευρώπης που έχουν αντιταχθεί στο 5G.

Τέλος, να σημειωθεί ότι το νομοσχέδιο εκτός των ρυθμίσεων για το 5G, καθιερώνει προσωπικό αριθμό, που θα αντικαταστήσει τον αριθμό ταυτότητας (όταν φυσικά εκδοθούν οι νέες ταυτότητες), αλλά και όλους τους άλλους αριθμούς, όπως ο ΑΦΜ και ο ΑΜΚΑ, που χρησιμοποιούμε για τις συναλλαγές. Ο δε προσωπικός αριθμός θα αποτελείται από 12 αλφαβητικά στοιχεία και χορηγείται άπαξ στο φυσικό πρόσωπο.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής