breaking news Νέο

Περνώντας στην εποχή της οικολογικής δημοκρατίας

Περνώντας στην εποχή της οικολογικής δημοκρατίας

«Η Κίνα θα αυξήσει τις προβλεπόμενες εθνικά καθορισμένες συνεισφορές της (σύμφωνα με τη συμφωνία των Παρισίων), υιοθετώντας πιο έντονες πολιτικές και μέτρα ενάντια στην κλιματική αλλαγή», δήλωσε ο πρόεδρος της Κίνας Xi, προτρέποντας όλες τις χώρες να επιδιώξουν «μια πράσινη ανάκαμψη της παγκόσμιας οικονομίας στην μετά COVID εποχή».
Ο Πρόεδρος Xi  στην ομιλία του ζήτησε «πολυμερή δράση για την κλιματική αλλαγή».
Απευθυνόμενος στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Xi είπε ότι η Κίνα θα επιτύχει την ουδετερότητα στις εκπομπές ρύπων του άνθρακα πριν από το 2060. Είναι η πρώτη φορά, που η χώρα με τις μεγαλύτερες εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα στον κόσμο δεσμεύτηκε να τερματίσει τη συμβολή της στην κλιματική αλλαγή.
Την ίδια στιγμή και συγκεκριμένα πριν μισή ώρα η Tesla ξεκίνησε την παρουσίαση των νέων επιτευγμάτων της στην αποθήκευση ενέργειας (battery day).
Τώρα αν κάποιοι δεν καταλαβαίνουν πως αυτά τα δύο ζητήματα θα αλλάξουν σημαντικά τον κόσμο τα επόμενα έτη, πιστέψτε με, θα το κάνουν.
Ίσως τελικά περνάμε μέσα από την σημερινή κρίση στην εποχή της οικολογικής δημοκρατίας».

Το άρθρο του δημάρχου Νάουσας, Νικόλα Καρανικόλα, ιδιαίτερα κατατοπιστικό για το ότι ο πλανήτης μας πρέπει επιτέλους να απαλλαγεί από τα ορυκτά καύσιμα και το παραγόμενο διοξείδιο του άνθρακα, περνώντας όντως στην εποχή της «πράσινης», οικολογικής δημοκρατίας, όπως ορθά αναφέρει ο δήμαρχος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής