breaking news Νέο

Σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού δύσπιστο απέναντι σε τυχόν εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού δύσπιστο απέναντι σε τυχόν εμβόλιο κατά του κορονοϊού

Τη δυσπιστία μίας πολύ μεγάλης μάζας ανθρώπων, μιλάμε για το ένα πέμπτο του πλανήτη, ότι ακόμα και να έχουμε το... σωτήριο εμβόλιο κατά του νέου κορονοϊού, αυτοί δεν προτίθεται να εμβολιασθούν, έρχεται να επιβεβαιώσει το συμπέρασμα μιας έρευνας του Πανεπιστημιακού Κολλεγίου του Λονδίνου σε 70.000 ανθρώπους, η οποία και διενεργήθηκε προτού επιβληθεί η καραντίνα στη Βρετανία.

Ειδικότερα, το 49% από τους ερωτηθέντες θεώρησε πως ήταν πολύ πιθανό να εμβολιασθεί, αλλά το 10% δήλωσε ότι αυτό θα είναι πολύ απίθανο. Αν και εμβόλιο δεν υπάρχει ακόμα, οι ειδικοί διερεύνησαν τις διαθέσεις, για να μπορέσουν να εντοπίσουν τις υποκείμενες αιτίες των απαντήσεων.

Τα αποτελέσματα έδειξαν «σημαντικά επίπεδα παραπληροφόρησης στο γενικό πληθυσμό για τα εμβόλια». Επίσης, καταγράφηκαν σημαντικές ανησυχίες για τις παρενέργειες των εμβολίων που έχουμε ήδη.

Μάλιστα, το 53% δήλωσε ότι πιστεύει σε διαφορετικούς βαθμούς πως τα εμβόλια μπορεί να προκαλέσουν απρόοπτες αντιδράσεις.

Σχεδόν το ένα τρίτο (30%) δήλωσε ότι πίστευε πως ενδεχομένως εκδηλωθούν μελλοντικά προβλήματα σε ενηλίκους ή παιδιά.

Τέλος, το ένα τέταρτο είναι βαθιά δύσπιστο έναντι των φαρμακοβιομηχάνων (των οποίων μάλιστα μεγαλομέτοχοι είναι άνθρωποι όπως ο Μπιλ Γκέιτς!), ενώ το 4% πιστεύει σοβαρά ότι τα προγράμματα μπορεί να είναι μια απάτη των φαρμακοβιομηχάνων και των αρχών για χρηματικό κέρδος.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής