breaking news Νέο

Θεόφιλος Κορωνάς : «Οι γονείς να μην έχουν καμία ανησυχία για τα εκπαιδευτικά μας τμήματα»

Θεόφιλος Κορωνάς : «Οι γονείς να μην έχουν καμία ανησυχία για τα εκπαιδευτικά μας τμήματα»

Συνέντευξη στο ΡΑΔΙΟ ΑΙΧΜΗ-102,8 (στην εκπομπή «Λόγια σταράτα») και στο δημοσιογράφο Αλέκο Χατζηκώστα έδωσε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ του Δήμου Βέροιας, Θεόφιλος Κορωνάς, την Παρασκευή 25/9.

Στην αρχή της συνέντευξης και απαντώντας στις ερωτήσεις σχετικά με τις προγραμματισμένες καλοκαιρινές εκδηλώσεις, σημείωσε ότι «το υπουργείο Πολιτισμού έβαλε το πλαίσιο λειτουργίας μας- όσον αφορά τα υγειονομικά πρωτόκολλα- και εμείς κάναμε το σχεδιασμό μας, με στόχο την πιστή τους εφαρμογή. Εξάλλου η ΚΕΠΑ με την πολύχρονη πολιτιστική της παρουσία αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιφέρεια και τις ανάλογες δομές σε ολόκληρη τη χώρα». Αναφερόμενος στο ξεκίνημα και στη συνέχεια τη ματαίωση των εκδηλώσεων της «Εύηχης Πόλης», τόνισε ότι «η συναυλία αφιέρωμα στο Θάνο Μικρούτσικο ήταν υποδειγματική. Υπήρχε κάλυψη κατά 55% των προβλεπόμενων θέσεων 750/1770, καθώς και υπήρχαν 50 εθελοντές, φύλαξη και προσωπικό για την τήρηση των μέτρων προστασίας της Δημόσιας Υγείας. Όμως η έναρξή της συνέπεσε με την ανακοίνωση 15 κρουσμάτων στην Ημαθία, γεγονός που υποχρέωσε τη δημοτική αρχή να το λάβει αυτό υπόψη για τη μη συνέχιση των υπόλοιπων εκδηλώσεων». Δεν παρέλειψε όμως να σχολιάσει και τις «κριτικές» που ασκήθηκαν από μέσα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι «από τη συναυλία ουδείς κινδύνεψε, αλλά από την κινδυνολογία των Fb πολλοί…». Επίσης απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με τις αποζημιώσεις για εκδηλώσεις που ματαιώθηκαν, τόνισε ότι με βάση τα συμβόλαια λόγω ανωτέρας βίας θα αποζημιωθούν «οι δαπάνες που έγιναν αποδεδειγμένα π.χ ξενοδοχεία, ήχος κλπ».

Προέβλεψε ότι λόγω της πανδημίας «ο χειμώνας προβλέπεται πιο δύσκολος» όσον αφορά τις πολιτιστικές εκδηλώσεις, ενώ έδωσε την είδηση ότι «το Μουσικό Περίπτερο θα ολοκληρώσει τις προβλεπόμενες δράσεις του, χρωματίζοντας μουσικά τον περιβάλλοντα χώρο».

Αναφερόμενος στο ξεκίνημα των εκπαιδευτικών τμημάτων της ΚΕΠΑ ήταν σαφής: «Οι γονείς να μην έχουν καμία ανησυχία». Σημείωσε μάλιστα με έμφαση την εμπειρία λειτουργίας τους από τους μήνες Μάη-Ιούνη, καθώς και τα μέτρα που έχουν παρθεί π.χ ιδιαίτερη προσοχή στην καθαριότητα, στον αερισμό των χώρων κλπ. Αναφέρθηκε ακόμη με λεπτομέρεια στον τρόπο λειτουργίας του Ωδείου και της Σχολής Χορού. Απαντώντας σε ερώτηση σε σχέση με το κυλικείο-φουαγιέ που διαχειρίζεται το ΚΟΙΣΠΕ, έδειξε κατανόηση στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, σημειώνοντας ότι αυτά λειτουργούν με βάση τα προβλεπόμενα για τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και ότι εκτιμά πως με τη λειτουργία του Ωδείου θα υπάρχει σχετική κίνηση στο φουαγιέ της Στέγης.

Τέλος δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στον αθλητισμό της πόλης με αιχμή το αγαπημένο του σπορ, που θήτευσε κιόλας- το βόλεϊ – λέγοντας ότι «αποτελεί παρηγοριά στις δύσκολες μέρες που περνάμε, όμως θα υπάρχει δυσκολία παρακολούθησης του λόγω covid». Αναφερόμενος συνολικά στο ΦΙΛΙΠΠΟ σε όλα τα αθλήματα τόνισε : «Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ διάγει τις καλύτερες μέρες στην ιστορία του συλλογικά και συνολικά».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής