breaking news Νέο

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : 1 εκ.ευρώ για ασφαλτοστρώσεις, στο «Αντ.Τρίτσης» η αποχέτευση Τριλόφου

Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας : 1 εκ.ευρώ για ασφαλτοστρώσεις, στο «Αντ.Τρίτσης» η αποχέτευση Τριλόφου

Μέσω τηλεδιάσκεψης (για 7η φορά) συνεδρίασε χθες το απόγευμα το Δημοτικό Συμβούλιο Βέροιας, έπειτα από ένα μήνα σχεδόν. Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κ. Χρήστος Τσιούντας ζήτησε και πήρε το λόγο, ο οποίος και ανέγνωσε επιστολή του με την οποία έκανε γνωστό πως αποχωρεί από την παράταξη «ΒΕΡΟΙΑ ΠΡΩΤεύουσα πόλη» και ανεξαρτητοποιείται. Η ανεξαρτητοποίηση του κ. Τσιούντα έγινε πλέον και με επίσημο τρόπο, έπειτα από τα όσα είχαν προηγηθεί ανάμεσα στον ίδιο και την επικεφαλής της παράταξης Γεωργία Μπατσαρά, σχετικά με την απόφαση της τελευταίας να αναλάβει την Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πολιτικής, Υγείας και Εθελοντισμού.

Κάνοντας μία σύντομη αναδρομή στα όσα μεσολάβησαν από την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος έως και τις αρχές Σεπτεμβρίου, έθεσε την 2α Σεπτεμβρίου ως την ημέρα αφετηρίας που, όπως χαρακτηριστικά είπε, «ξεκίνησε η κατρακύλα και κινδυνεύουμε να χαρακτηρισθούμε το χειρότερο δημοτικό συμβούλιο όλων των εποχών». Μάλιστα, σε μια στιγμή που ο ίδιος έδειξε ότι δεν πήγαινε άλλο, ανέφερε πως «η υπομονή μου εξαντλήθηκε. Αποχωρώ από την παράταξη, εφόσον παραμένει η Γεωργία Μπατσαρά, που προσβάλλει θεσμούς της Δημοκρατίας».

Απαντώντας από την πλευρά της η κ. Μπατσαρά στα όσα δήλωσε ο κ. Τσιούντας, επεσήμανε πως έχει αναλάβει πλήρως την πολιτική ευθύνη των έργων και των λόγων της, θεωρώντας δικαίωμά της να εκφράζει δημόσια το λόγο και την άποψή της, αναφερόμενη στη δήλωσή της «όσοι μπήκαν στο Δήμο για να πλουτίσουν ή να λύσουν το οικονομικό πρόβλημα, λάθος κατάλαβαν», την οποία ο κ. Τσιούντας σχολίασε νωρίτερα.

• Πέρα όμως, από τον κ. Τσιούντα, που έβαλλε κατά της κ. Μπατσαρά, η τελευταία δέχθηκε και τα... πυρά του μέχρι πρότινος αντιδημάρχου Στάθη Κελεσίδη, ο οποίος ανέφερε ότι αδικήθηκε από αυτήν. Προτάσσοντας δε το ότι στη διαδικασία επιλογής αντιδημάρχων δεν έπρεπε η κ. Μπατσαρά να πει «αποφάσισα», αλλά - επί το σωστότερον κατά τον ίδιο - να προτείνει. Όμως ο Στάθης Κελεσίδης δεν σταμάτησε εδώ, τονίζοντας πως η λογική «διαγράφεται όποιος διαφωνεί» δεν αρμόζει, θυμίζοντας στο σημείο αυτό πως «προεκλογικά με παρακαλούσατε να συνεργασθούμε, ενώ τώρα θα σας βόλευε να μην υπάρχω».

 

Κ. Βοργιαζίδης : «Η χρήση της μάσκας έχει αποτέλεσμα»

• Στην αναφορά του ο Δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης έθεσε αρχικά τα μέτρα προστασίας για την αποφυγή της διάδοσης του κορονοϊού, τα οποία και έκρινε απαραίτητα, φέρνοντας ως παράδειγμα την περιπέτεια που είχε υπάλληλος της Τεχνικής Υπηρεσίας. Ειδικότερα, είπε ότι «ο μηχανικός της Τεχνικής Υπηρεσίας που κόλλησε κορονοϊό, μπήκε στο ίδιο αυτοκίνητο με άλλους τρεις, αλλά οι συνάδελφοί του δεν κόλλησαν για το λόγο ότι όλοι τους φορούσαν μάσκα».

*Tο ενδεχόμενο ένταξης της αποχέτευσης Τριλόφου στο πρόγραμμα "Αντ. Τρίτσης" έθεσε ο δήμαρχος Βέροιας σε επίσκεψή του στο υπουργείο Εσωτερικών. Όπως ενημέρωσε ο κ. Βοργιαζίδης στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, υπάρχει τέτοιο περιθώριο και στην πρόταση που θα κατατεθεί, θα περιλαμβάνεται και η αποχέτευση του Τριλόφου. Ο ίδιος είπε ακόμη ότι επισκέφθηκε με τον κ. Τσαβδαρίδη το υπουργείο Υποδομών και εξασφαλίστηκε 1 εκ. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις. Ο δήμαρχος ευχαρίστησε τον κ. Τσαβδαρίδη για τη συμβολή του στο να εξασφαλιστούν αυτά τα χρήματα.

 • Από την άλλη, ο Παύλος Παυλίδης, επικεφαλής της παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», στηλίτευσε τη στάση του Δήμου όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων κατά της διασποράς του ιού, επισημαίνοντας : «Απαιτείται σοβαρότητα. Το "Σταρ" που είναι ιδιώτης, ανέβαλε εκδηλώσεις, ενώ ο Δήμος προχώρησε σε κάτι τέτοιο, όταν υπήρξε γενική κατακραυγή. Στόχος της Εύηχης Πόλης ήταν να ακούγεται μουσική σε πολλές γειτονιές κι όχι να καλούμε τον κόσμο στο Άλσος Παπάγου».

• Ο Αντώνης Μαρκούλης, επικεφαλής της παράταξης «προτεραιότητα ο Πολίτης», έθεσε από την πλευρά του τη σοβαρότητα των πραγμάτων, πλην όμως, όπως σημείωσε, «δεν βλέπουμε την ίδια σοβαρότητα από τη διοίκηση».

Με τη σειρά του ο Δημήτρης Τσανακτσίδης από την παράταξη «Δικαίωμα για νέα Βέροια» παρατήρησε ότι «ενώ οι μαθητές στα σχολεία είναι σε μεγάλα τμήματα, όταν σχολάνε συνωστίζονται». Ο ίδιος ακόμα έδωσε τα συγχαρητήρια του στον πρόεδρο της ΚΕΠΑ, Θεόφιλο Κορωνά, για την άψογη τήρηση των μέτρων στη συναυλία - αφιέρωμα στον αποβιώσαντα Θάνο Μικρούτσικο, σημειώνοντας : «Δεν σταματάμε τη ζωή, συνεχίζουμε».

• Ο αντιδήμαρχος Τουρισμού Βασίλης Λυκοστράτης ενημέρωσε το σώμα για κάτι το οποίο δεν μπορεί παρά να χαροποιεί όλους τους Ημαθιώτες. Ειδικότερα, πως τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ημαθίας, ως τουριστικού προορισμού και τα προϊόντα της, θα παρουσιάσουν οι φορείς του νομού σε δύο πόλεις της Ελλάδας. Και πιο συγκεκριμένα, 20-21 Οκτωβρίου στα Γιάννενα και 29-30 Νοεμβρίου στην Καλαμάτα, όπου σ' ένα διήμερο οι κάτοικοι αυτών των δύο πόλεων θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν το νομό και τα προϊόντα του. Ο ίδιος προσέθεσε δε ότι η πρώτη ημέρα των εκδηλώσεων θα περιλαμβάνει πολιτιστικά και γαστρονομικές δράσεις, ενώ την επομένη θα υπάρξουν συναντήσεις Β2Β επαγγελματιών.

• Τόσο ο Κυριάκος Θεοδωρίδης, όσο και ο Θανάσης Σιδηρόπουλος, παίρνοντας ως αφορμή το καταστροφικό πέρασμα του "Ιανού" στην Καρδίτσα και τη συχνή εμφάνιση τα τελευταία χρόνια τέτοιων ακραίων καιρικών φαινομένων, τόνισαν ότι θα πρέπει να αναληφθούν πρωτοβουλίες από το Δήμο, «για να μη δούμε και στον τόπο μας πλημμυρικά φαινόμενα».

Ο κ. Θεοδωρίδης με την ευκαιρία επεσήμανε και την ύπαρξη οικοπέδων στον Άγιο Γεώργιο, τα οποία και πλημμυρίζουν με την πρώτη βροχή. Οι δυο τους πρότειναν να γίνουν καθαρισμοί σε ρέματα, προκειμένου να αποφευχθούν ζημιές από πλημμύρες».

Επ’ αυτού ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Αλέκος Τσαχουρίδης σημείωσε πως «χρειάζεται μία μεγάλη παρέμβαση ο Άγιος Γεώργιος», επισημαίνοντας πως σε ορισμένα σημεία του Τοπικού Διαμερίσματος έχουν προγραμματισθεί να γίνουν παρεμβάσεις. Με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Βασίλη Παπαδόπουλο να σπεύδει να ενημερώνει ότι «η αρμοδιότητα είναι της περιφέρειας για τα ρέματα. Για τα οποία, όπου δύναται, συμβάλουμε. Παρακολουθούμε το θέμα».

• Ακόμα, ο αντιδήμαρχος κ. Παπαδόπουλος δεν άφησε ασχολίαστο το ότι χρησιμοποιούνται κάδοι για τον αποκλεισμό των εισόδων στις σχολικές μονάδες, προτρέποντας συνάμα τους μαθητές να επιστρέψουν τους κάδους στα σημεία που βρίσκονταν και έχουν να κάνουν με την εξυπηρέτηση των δημοτών, αλλά και για λόγους υγείας.

Επιπλέον, ο Παπαδόπουλος έθιξε και ένα άλλο θέμα, αυτό με τις παιδικές χαρές. Όπως κατέστησε σαφές ο ίδιος, ο Δήμος Βέροιας έχει ήδη πιστοποιήσει 29 παιδικές χαρές και έχει υποβάλλει για πιστοποίηση τους φακέλους για άλλες επτά παιδικές χαρές.

• Έκκληση στους σπουδαστές να έρθουν και να γραφτούν στα προγράμματα της ΚΕΠΑ, όπου και έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή διάδοσης του νέου κορονοϊού, έκανε ο πρόεδρος της ΚΕΠΑ Δ. Βέροιας Θεόφιλος Κορωνάς.

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής