breaking news Νέο

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας: Το Πολυτεχνείο μας εμπνέει, μας διδάσκει, μας οδηγεί

Εκπαιδευτικός Όμιλος Ημαθίας: Το Πολυτεχνείο μας εμπνέει, μας διδάσκει, μας οδηγεί

Συναδέλφισσες Συνάδελφοι

Για κάθε λαό υπάρχουν στιγμές ορόσημα. Συμπυκνώνουν την εποχή, τον εμπνέουν, τον διδάσκουν και τον οδηγούν. Τέτοιο ιστορικό ορόσημο είναι η εξέγερση του Πολυτεχνείου το 1973!

17 Νοέμβρη 1973- 17 Νοέμβρη 2017. 44 χρόνια μετά και παρά την κατασυκοφάντηση απ’ τους εχθρούς της, παρά τη διαστρέβλωση από τους «φίλους», το γεγονός αυτό εξακολουθεί να αντέχει, σε πείσμα των καιρών. Δεν μπαίνει σε μουσείο, δεν απονεκρώνεται όπως διακαώς επιθυμούν και επιδιώκουν! Αποτελεί και σήμερα φάρο δράσης, αισιοδοξίας για τη νεολαία, το λαό μας, για μας τους εκπαιδευτικούς!

Το Πολυτεχνείο, η εξέγερση αυτή λαού και νεολαίας δεν έπεσε απ’ τον ουρανό! Η αμερικανοκίνητη χούντα του 1967, οι πολιτικές κόντρες των αστικών κομμάτων της περιόδου, το δυναμικό και επικίνδυνα ανερχόμενο λαϊκό κίνημα που οι συνταγματάρχες, εκτελώντας εντολές ξένων και ντόπιων αφεντικών, φρόντισαν να το «βάλουν στο γύψο» στέλνοντας στα κρατητήρια, τις φυλακές και τις εξορίες , για άλλη μια φορά, χιλιάδες και χιλιάδες αγωνιστές του λαού μας, κομμουνιστές, αριστερούς και δημοκράτες, η καταπίεση και η καθημερινή τρομοκρατία από το φασιστικό καθεστώς που επέβαλαν, αποτελούν τη μήτρα που το γέννησε, που το δημιούργησε. Όποιος σήμερα, απ’ την ασφαλή κατά τη γνώμη του απόσταση του χρόνου το ξεχνά ή κάνει ότι το ξεχνά, λέει τη μισή αλήθεια. Με άλλα λόγια λέει ένα τεράστιο ψέμα!

Ήδη από την πρώτη στιγμή του φασιστικού πραξικοπήματος φανερώνονται οι πρώτες σπίθες αντίστασης. Τα πανεπιστήμια, οι φοιτητικοί Σύλλογοι αναδεικνύονται σε εστίες ζύμωσης, δράσης, αντίστασης στη Χούντα. Φλεβάρη του 1973 καταλαμβάνεται η Νομική, κι η χούντα των συνταγματαρχών προχωρά στη στράτευση των φοιτητών, για την αντιμετώπιση του εχθρού. Ο δρόμος για το Νοέμβρη είναι διάπλατα ανοιχτός. Η δράση κι ο αγώνας νεολαίας και λαού συμπυκνώνονται στις τρεις ημέρες του Νοέμβρη, με την κατάληψη του Πολυτεχνείου.

Συνάδελφοι

Στο πλαίσιο του Πολυτεχνείου συγκρούστηκαν δύο γραμμές, δύο αντιλήψεις. Από τη μια η πολιτική της ηττοπάθειας, της υποταγής και του συμβιβασμού με τη Χούντα και από την άλλη η αγωνιστική, αντιφασιστική, αντιιμπεριαλιστική , που πίστευε και πιστεύει στις αστείρευτες δυνάμεις του λαού που αγωνίζεται!

Μετά τις 17 Νοέμβρη ο φασισμός επικράτησε στρατιωτικά, πληγωμένος όμως θανάσιμα. Κι όπως το τραυματισμένο κτήνος που χαροπαλεύει προξενεί το πιο μεγάλο κακό, έτσι κι αυτή στο ξεψύχισμά της ξεπουλά και την Κύπρο. Κι αυτό είναι ένα γεγονός που δεν πρέπει να το λησμονούμε.

17 Νοέμβρη 2017. 44 χρόνια μετά, έχουμε καθήκον, υποχρέωση ως λαός να μη ξεχνάμε. Μπροστάρηδες εμείς οι εκπαιδευτικοί, έχουμε υποχρέωση να μη ξεχνάμε, να διδασκόμαστε και να διδάσκουμε!

Δε λείπουνε στις μέρες μας οι λογής τιμητές. Φορώντας μάσκα, προσωπείο φιλολαϊκό καταδικάζουν με την πολιτική που εφαρμόζουν λαό και νεολαία σε διαρκή φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση. Καταδικάζουν τα σχολειά μας σε καθημερινή διάλυση, τους μαθητές μας σε αμορφωσιά, εμάς τους εκπαιδευτικούς σε ανέχεια και ομηρεία.

Τέτοιοι οι σημερινοί κυβερνώντες ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ίδιοι κι απαράλλαχτοι και οι προκάτοχοί τους ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Τους ξέρουμε καλά. Γνωρίζουμε καλά την πολιτική τους , τη ζούμε στο πετσί μας.

Δε λείπουνε στη χώρα μας και σ’ όλη την Ευρώπη κι οι νοσταλγοί, φασιστικές, νεοφασιστικές και ρατσιστικές δυνάμεις, όπως σ’ εμάς η Χρυσή Αυγή , που χύνουν άφθονο το δηλητήριο, το μίσος , τη συκοφαντία στις καρδιές των μαθητών μας, στο λαό, πολλές φορές σ’ εμάς!

 

Έχουμε υποχρέωση να πούμε την αλήθεια δυνατά, με θάρρος.

Έχουμε υποχρέωση να αγωνιστούμε ακολουθώντας το δρόμο του Νοέμβρη

 

  • ενάντια στην  ηττοπάθεια, την υποταγή και το συμβιβασμό με τα σύγχρονα δεσμά μας, στους σύγχρονους δυνάστες μας
  • ενάντια σε ξένους και ντόπιους δυνάστες του λαού μας
  • μαζί με όλους τους εργαζόμενους και το λαό, με οργάνωση, αγώνα παντού, σε κάθε χώρο εργασίας, στα σχολεία, στην κοινωνία

 

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ!

Μ’ ΑΓΩΝΕΣ ΤΙΜΑΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΜΑΣ!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής