breaking news Νέο

Εν αρχή ο Κόροϊβος!

Εν αρχή ο Κόροϊβος!

Τα πάντα στην τρέχουσα εβδομάδα κινούνται στον Φίλιππο σε ρυθμούς πρωταθλήματος Α2, αφού αύριο Σάββατο έρχεται αντιμέτωπος στο “σπίτι” του (ΔΑΚ Βέροιας “Δημήτριος Βικέλας” /Μακροχώρι) του Κόροϊβου Αμαλιάδας (που σημειωτέον πριν μερικά χρόνια βρέθηκε να αγωνίζεται στην Α1 στην οποία και μονο απαρατήρητη δεν πέρασε η παρουσία του...) στην πρεμιέρα. Εξου και η βαρύτητα που δίνει ο Χρήστος Μπλατσιώτης στο εναρκτήριο ματς του πρωταθλήματος, στο οποίο και μια νίκη του Φιλίππου θα σημανει την απαρχή μιας προσπάθειας που θα καταβληθεί φέτος για την εκπλήρωση του βασικού του στόχου, που δεν είναι άλλος από το να παραμείνει στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία.

«Ο Κόροϊβος διαθέτει ενα πολύ καλό σύνολο, όχι όμως τις προσωπικότητες του αθλήματος» επεσήμανε αρχικά ο Βεροιώτης προπονητής, μιλώντας στην “Η”. Και συνέχισε λέγοντας: «Οι πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι η ομάδα της Αμαλιάδας παίζει ένα οργανωμέο μπάσκετ και με αρχές κατεύθυνσης. Εχει αλλάξει όλο της το ροστερ και επιδίωξη της είναι να σωθεί».

Ομως ο Χρήστος Μπλατσιώτης απέναντι στον Κόροϊβο κοιτά (πανω απ΄όλα) το πως θα καταφέρει να έχει τους παίκτες του στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, η οποία και θα τους επιτρέψει να διεκδικήσουν με αξιώσεις το πρώτο τους ροζ φύλλο στην φετινή χρονιά.

«Κάθε αρχή και δύσκολη. Και πολύ περισσότερο τώρα και με τον covid-19, όπου καλούμαστε να αγωνισθούμε κάτω από πρωτόγνωρες συνθήκες! Εμεις στο ματς αυτό θα επιζητήσουμε να έχουμε ένα νικηφόρο ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Ομως για να συμβεί αυτό θα πρέπει να προσπαθήσουμε πολύ. Το καλό για εμάς είναι ότι στα ματς του τουρνουά του Βόλου το περασμένο Σαββατοκύριακο, είχαμε έναν καλό ρυθμό. Πήγαμε καλά τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση, παρ’ ότι οι ομάδες τις οποίες κληθήκαμε να παίξουμε ήταν υποδεέστερες από εμας. Πλην όμως εμείς τεστάραμε αυτά που δουλεύουμε όλο το τελευταίο διάστημα, ώστε να μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε στις απαιτήσεις ενος πολύ δύσκολου πρωταθλήματος όπως είναι η Α2».

“Λευκό” ιατρικό δελτίο

Αγωνιστικά, το ευχάριστο για τον Χρήστο Μπλατσιώτη είναι ότι έχει ολους του παίκτες κοντά του, καθώς δεν έχει να σκεφθεί την ύπαρξη κανενός αγωνιστικού προβλήματος, οπότε και θα μπορεί να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές κόντρα στον Κόροϊβο Αμαλιάδας. Ένα παιχνίδι το οποίο για τον ίδιο αποκτά και μια ιδιαιτερότητα αφού είναι αυτός που θα έχει το γενικό πρόσταγμα στην ομάδα, έπειτα από 21 συναπτά χρόνια στο πλευρό του Δημήτρη Γκίμα που έφυγε από κοντά μας τον περασμένο Μάϊο...

 

Κόροϊβος: Με νεανικό ρόστερ και

μονόδρομο την σωτηρία

Από την άλλη, ο Κόροϊβος Αμαλιάδας (φωτο κάτω) έρχεται στη Βέροια με μια νεα ομάδα σε σχέση με πέρυσι και με επιδίωξη να είναι μέσα στους νικητές της πρεμιέρας, έχοντας στην συνέχεια, στην 2η και 3η αγωνιστική, να δώσει δύο εντός έδρας αγώνες με Απόλλωνα Πατρών (17/10) και Πανερυθραϊκό (17/10) αντίστοιχα. Αλλά ας δούμε πως έχει η φετινή ομάδα του Κόροϊβου Αμαλιάδας.

Προπονητής είναι ο Κώστας Δελέγκος (αντικατέστησε τον Κώστα Παπαδόπουλο). Ήρθαν 9 παίκτες στον σύλλογο της Αμαλιάδας οι οποίοι και είναι: Μάριος Τσέλος (Southern Maine Comnunity College ΗΠΑ), Παναγιώτης Γκάτζιος (Χαρίλαος Τρικούπης), Γιώργος Παπαδιονυσίου (Πανελευσινιακός), Βασίλης Σταυρακούκας (Δάφνη Δαφνίου), Γιάννης Μιχαλούτσος (Παγκράτι), Σάσα Κάππος (Νταλχάου), Καναδάς), Μούσα Σούμαν (Δάφνη Δαφνίου), Λευτέρης Κατσαβόπουλος (Κεραυνός Αιγίου), Παντελής Μαραγκάκης (Ρέθυμνο).

Παρέμειναν (1): Ανδρέας Μπεκρής.

Έφυγαν (11): Αλέξης Κάτζος (Μπεϊκερ, ΗΠΑ), Ιάσονας Δημητρακόπουλος (Δάφνη Δαφνίου), Σάββας Χρυσόπουλος (Ελευθερούπολη), Μάριος Ματαλόν (Καρδίτσα), Γιάννης Αθανασούλας (Πανερυθραϊκός), Νίκος Χουχούμης (ΑΟΚ Χανιά), Μανώλης Χατζηδάκης (Μαρούσι), Διονύσης Τάταρης (Μανδραϊκός), Ανδρέας Ρούνης (Ηλιδα), Τζόναθαν Μαϊνς (Σαουθ Γουέστ Μέτρο Παϊρατς, Αυστραλία), Μίρτσα Σαράλιγια (Στιάρναν, Ισλανδία).

Αξίζει να επισημανθεί ότι ο Κόροϊβος σώθηκε πέρυσι λόγω της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και φέτος θα προσπαθήσει πολύ για να μην βρεθεί σε ανάλογη θέση. Πράγμα που μονο εύκολο δεν θα είναι... Η ομάδα της Αμαλιάδας, έριξε το μπάτζετ της αυτό το καλοκαίρι και θα στηριχθεί σε ένα από τα πιο νεανικά ρόστερ της Α2, έχοντας μονόδρομο τη σωτηρία.

Τέλος, να θυμίσουμε ότι ο Κόροϊβος (που έχει για χρώματα το μπλε - ασπρο, εδρα το ΔΚΓ Ηλιδας χωρητικότητας 2000 θέσεων) ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα της περυσινής σεζόν στην Α2 στην 15η θέση, με 7 νίκες και 13 ήττες. Συνολικά ο Κόροϊβος έχει παίξει 5 σεζόν στην Α2 και έχει ρεκορ 71-61. Η καλύτερη χρονιά του ήταν το 2013-2014, όταν τερμάτισε 2ος (22-4) και ανέβηκε στην Μπάσκετ Λινγκ. Ενω έχει υποβιβασθεί μια φορά από τη Α2 στη Β’ Εθνική, την σεζόν 2011-2012 (11-19).

 

Από τον Παύλο Χρ. Τουτουντζίδη


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής