breaking news Νέο

Οι μαθητές έχουν δίκιο! -Του Αλέκου Χατηζκώστα

Οι μαθητές έχουν δίκιο!  -Του Αλέκου Χατηζκώστα

Συνεχίζοντας την προσπάθεια καταστολής των μαθητικών κινητοποιήσεων, μέσω απειλών και εκβιασμών, το υπουργείο Παιδείας δημοσίευσε στο ΦΕΚ (4264/Β'/30.09.2020) την Υπουργική Απόφαση, με βάση την οποία οι μαθητές που δεν συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα παίρνουν απουσίες.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την απόφαση της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως και της αρμόδιας υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη, σε περίπτωση έκτακτου ή απρόβλεπτου γεγονότος, το οποίο καθιστά αδύνατη ή ιδιαιτέρως δυσχερή τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας σε τμήμα ή σε ολόκληρη σχολική μονάδα, τα σχολεία υποχρεούνται να παρέχουν σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση, υποχρεωτική τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.

Το υπουργείο Παιδείας «αποφασίζει και διατάσσει» τη συμμετοχή των μαθητών, χωρίς ωστόσο να έχει εξασφαλίσει τα απαραίτητα μέσα για την υλοποίηση του μέτρου, όπως δωρεάν tablet ή laptop με τα κατάλληλα εξαρτήματα (κάμερες, μικρόφωνα, ακουστικά κλπ.) και φυσικά πρόσβαση στο διαδίκτυο σε κάθε μαθητή και εκπαιδευτικό. Παράλληλα, εδώ και τρεις εβδομάδες από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, σε όποια τμήματα ή σχολεία υπήρχε κρούσμα και έκλεισαν δεν διενεργείται σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση. 

Η στόχευση της Υπουργικής Απόφασης στρέφεται ξεκάθαρα και εκβιαστικά ενάντια στους μαθητές που κινητοποιούνται, καθώς προβλέπεται ότι οι μαθητές που παρεμποδίζουν τη διεξαγωγή της εκπαιδευτικής διαδικασίας «δεν θα επιτρέπεται να συμμετέχουν στη σύγχρονη εξ αποστάσεως εκπαίδευση και θα λαμβάνουν απουσίες για όσες διδακτικές ώρες προβλέπει το ωρολόγιο πρόγραμμα της ημέρας».

Επιπλέον, η απόφαση προβλέπει ότι «η απουσία από κάθε διδακτική ώρα σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης θα καταγράφεται από τον εκπαιδευτικό, θα προσμετράται στο γενικό σύνολο των απουσιών και θα λαμβάνεται υπόψη για τον χαρακτηρισμό της φοίτησης».

Η κυβέρνηση, με το να στρέφεται εναντίον των μαθητών που διεκδικούν το αυτονόητο, δηλαδή ανοιχτά και ασφαλή σχολεία με όλα τα μέτρα προστασίας για την υγεία τους, ώστε να διεξάγεται απρόσκοπτα η εκπαιδευτική διαδικασία, το μόνο που καταφέρνει είναι να τους πεισμώνει ακόμα περισσότερο.

"Απουσία" και "κακή διαγωγή", που θέλει να χρεώσει η κυβέρνηση στους χιλιάδες μαθητές που αγωνίζονται, έχει πάρει προ πολλού η υπουργός Παιδείας, Ν. Κεραμέως, με το κλείσιμο 400 τμημάτων και τάξεων από κρούσματα κορονοϊού, τις ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς και προσωπικό καθαριότητας στα σχολεία, τις υπεράριθμες τάξεις και τα σχολεία-κλουβιά.

Οι μαθητές έχουν δίκιο και το ξέρουν όλοι!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής