breaking news Νέο

Μάχη για να βρεθεί αντί-covid εμβόλιο…

Μάχη για να βρεθεί αντί-covid εμβόλιο…

Κάθε «όπλο» που διαθέτει η επιστήμη ρίχνουν πια στη διαρκή μάχη που συνεχίζουν να δίνουν οι γιατροί κατά του νέου κορονοϊού, ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκονται και οι έρευνες για την ανακάλυψη των εμβολίων που θα κατανικήσουν τον covid-19. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, ένας άνδρας από το Μάντσεστερ της Βρετανίας έλαβε πειραματικό φάρμακο για την αρθρίτιδα, στο πλαίσιο των κλινικών δοκιμών που γίνονται στη χώρα για τη θεραπεία των σοβαρών συμπτωμάτων του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, ένας 41χρονος, ο Φαράν Χάμιντ, που νοσηλεύεται στη μονάδα εντατικής θεραπείας στο Manchester Royal Infirmary, έλαβε μια δόση του Otilimab, ενός φαρμάκου που βρίσκεται υπό διερεύνηση ως πιθανή θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα, με την ελπίδα πως αυτό το φάρμακο θα μπορούσε επίσης να μειώσει τις επιδράσεις του covid-19.

Ο Χάμιντ αποτελεί μέρος της μελέτης «Otilimad in severe covid-19 Related Disease (oscar)», η οποία στοχεύει να προσδιορίσει εάν το φάρμακο μπορεί να θεραπεύσει τη σοβαρή πνευμονοπάθεια που προκαλείται από τον ιό. Η εν λόγω έρευνα στο νοσοκομείο του Μάντσεστερ διευθύνεται από το δρα Άντι Μάρτιν, που δήλωσε ότι «οι ασθενείς που μπορούν να συμμετάσχουν σε αυτή τη μελέτη είναι εκείνοι που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρές πνευμονικές δυσκολίες λόγω του κορονοϊού και λαμβάνουν θεραπεία με οξυγόνο ή βρίσκονται σε αναπνευστήρα. Διεξάγουμε αυτή τη μελέτη, για να δούμε εάν το Otilimab - το οποίο βρίσκεται υπό διερεύνηση ως πιθανή θεραπεία για τη ρευματοειδή αρθρίτιδα - θα μπορούσε επίσης να μειώσει την επίδραση του κορονοϊού στους πνεύμονες, μειώνοντας την επίδραση του ιού στο ανοσοποιητικό σύστημα».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής