breaking news Νέο

Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

  • Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
  • Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων
  • Μήνυμα Δημάρχου Νάουσας Νικόλα Καρανικόλα για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

«Η 4η Οκτωβρίου κάθε έτους έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και αποτελεί αφορμή για σκέψη, αλλά κυρίως για ανάληψη πρωτοβουλιών και δράσεων για την ασφαλή διαβίωση των ζώων και για την προστασία αυτών που απειλούνται με εξαφάνιση.

Είναι σαφές ότι ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφερόμαστε στα ζώα αποτελεί δείκτη πολιτισμού μιας κοινωνίας. Άλλωστε η σχέση μας με τα ζώα είναι πρώτα από όλα ζήτημα ηθικής και έχει στη χώρα μας βαθιές ρίζες στο παρελθόν.

Από τον Οδυσσέα όπου ο σκύλος του Άργος περίμενε 20 έτη την επιστροφή του και στην συνέχεια ξεψύχησε στην αγκαλιά του, μέχρι τον Μέγα Αλέξανδρο που τίμησε με κάθε τρόπο το θρυλικό άλογό του, τον Βουκεφάλα, η σχέση μας με τους τετράποδους φίλους είναι δυνατή και αιώνια.

Η σημερινή διοίκηση του Δήμου Νάουσας έχει θέσει σε υψηλή προτεραιότητα την εφαρμογή της υφιστάμενης νομοθεσίας, με σκοπό την σωστή και πολιτισμένη διαχείριση και προπάντων ευζωία, των αδέσποτων ζώων συντροφιάς σε συνδυασμό με την ασφάλεια των δημοτών μας. 

Από την στιγμή που αναλάβαμε, εργαζόμαστε καθημερινά για να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το ζήτημα των εγκαταλελειμμένων ζώων του Δήμου μας και ειδικότερα: 

-Στήσαμε ολόκληρο δίκτυο με ταΐστρες σε όλο τον Δήμο μας και φροντίσαμε για την τροφή αυτών. Ειδικά την περίοδο της καραντίνας που τα καταστήματα εστίασης του Δήμου παρέμειναν κλειστά αντιληφθήκαμε ότι η έλλειψη τροφής θα μπορούσε να οδηγήσει σε ανεξέλεγκτα προβλήματα στο εν λόγω ζήτημα.

-Δημιουργήσαμε την εφαρμογή «ΑΤΛΑΣ» που ενισχύει την υιοθεσία των εγκαταλελειμμένων ζώων και σε συνεργασία με φιλόζωους της Νάουσας ενισχύσαμε τις δυνάμεις μας προς την κατεύθυνση αυτή.

-Προχωρήσαμε σε σύμβαση με κτηνίατρο του Δήμου και κάνουμε συνεχώς στειρώσεις για τον έλεγχο του πληθυσμού των εγκαταλελειμμένων ζώων.

-Προχωρήσαμε σε σύμβαση με «περισυλλέκτη» ζώων και ήδη συλλέγουμε τα πιο επιθετικά εξ αυτών για την αποφυγή ατυχημάτων.

-Επιπλέον, εκπονήσαμε μελέτη κατασκευής καταφυγίου αδέσποτων ζώων, την οποία και καταθέσαμε προς χρηματοδότηση, με σκοπό την υλοποίηση ενός σύγχρονου εργαλείου προς την επίλυση του ζητήματος. 

 

Τα ζώα δικαιούνται καθημερινά τη φροντίδα μας και η  ευαισθητοποίησή μας προς αυτά θα πρέπει να είναι διαρκής.  

Με αφορμή, λοιπόν, την σημερινή ημέρα, εύχομαι ο καθένας μας ατομικά αλλά και όλοι μαζί συλλογικά να πράξουμε τα βέλτιστα, προκειμένου η πολιτισμένη συμβίωση με τα ζώα συντροφιάς να συνεχίσει μακροπρόθεσμα στον Δήμο μας».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής