breaking news Νέο

Απάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», Παύλου Παυλίδη, σε άρθρο της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ»

Απάντηση του επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ», Παύλου Παυλίδη, σε άρθρο της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ»

κ Διευθυντή

Στην τρίτη σελίδα της έγκριτης εφημερίδας σας "ΗΜΕΡΗΣΙΑ" της Παρασκευής 2 Οκτώβρη, αναφέρεστε, με αφορμή την τοποθέτησή μας στο Δημοτικό Συμβούλιο για το θέμα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, στην δυνατότητα του Δήμου Βέροιας να προχωρήσει αυτόνομα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης Αποχέτευσης, αξιοποιώντας τον υδάτινο πλούτο μας. Διατυπώνετε μάλιστα και τον ορθό αρχικά προβληματισμό, για την οικονομική αποτελεσματικότητα και βιωσιμότητα  των δημοτικών επιχειρήσεων.

Σε ότι μας αφορά.

Συμφωνούμε  απόλυτα στην προσέγγιση περί άσχημων  οικονομικών αποτελεσμάτων της συντριπτικής πλειοψηφίας των Δημοτικών Επιχειρήσεων που λειτούργησαν στο παρελθόν. Άλλωστε επί θητείας μου ως Αντιδημάρχου Οικονομικών με Δήμαρχο την κ. Ουσουτζόγλου Χαρίκλεια αποπληρώσαμε 1.500.000€ για τα χρέη τους (πράγμα που δεν συνέβη σε άλλους Δήμους και ξεχνά η σημερινή Δημοτική Αρχή και μιλάει για συμμάζεμα των οικονομικών του Δήμου!). Όμως η συγκεκριμένη "επένδυση", μικρή σχέση έχει με τις γνωστές "δημοτικές επιχειρήσεις",  καθότι είναι μια επιχείρηση που χρησιμοποιεί απλά τις δυνατότητες του τρέχοντος ύδατος (όχι όποτε φυσήσει ο αέρας ή όποτε έχει ήλιο, αλλά 24ωρες το 24ωρο), χωρίς τα επιβαρυντικά των αθρόων προσλήψεων προσωπικού για λόγους προφανείς, χωρίς αναθέσεις και προμήθειες, χωρίς γενικά τα γνωστά "συναλλακτικά ήθη των Δήμων"...

Όμως ταυτόχρονα θεωρώ απαραίτητο να προσθέσω, για λόγους πληρότητας πρότασης, ότι δεν είμαστε αρνητικοί με την εμπλοκή των ιδιωτών-επενδυτών στο επιχειρείν, αρκεί η σύμβαση να είναι επωφελής για αμφότερους τους εμπλεκόμενους, Δήμο και ιδιώτη. Σύμβαση που στην πρόταση που ήλθε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο μόλις προχθές, μικρή σχέση είχε με αμοιβαία ωφέλεια.

Ευχαριστώ για την φιλοξενία

Παύλος Παυλίδης

Επικεφαλής Παράταξης «Συνδημότες»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής