breaking news Νέο

EBZ: Νέα αναβολή στη δίκη για τη ζημιά των 52 εκατ. ευρώ

EBZ: Νέα αναβολή στη δίκη για τη ζημιά των 52 εκατ. ευρώ

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται διατελέσαντες προέδροι, αντιπροέδροι, διεθύνοντες σύμβουλοι και διευθυντές της ΕΒΖ της περιόδου 2009-2015

 

Νέα αναβολή για τον Μάιο του 2021 πήρε σήμερα η εκδίκαση της υπόθεσης για τη ζημία των 52 εκατ. ευρώ που υπέστη η Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης από το 2007 έως το 2015.

 

Για την υπόθεση έχουν παραπεμφθεί με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων 12 άτομα, για απιστία κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση, γιατί φέρονται ότι έδιναν εμπορεύματα σε τρεις εταιρείες εμπορίας ζάχαρης χωρίς τις απαιτούμενες εξασφαλίσεις.

 

Μεταξύ των κατηγορουμένων περιλαμβάνονται διατελέσαντες προέδροι, αντιπροέδροι, διεθύνοντες σύμβουλοι και διευθυντές της ΕΒΖ της χρονικής περιόδου 2009 - 2015, καθώς και στελέχη των τριών εταιρειών. Σημειώνεται πως με το ίδιο βούλευμα απαλλάχθηκε ένας ακόμη πρώην πρόεδρος που ήταν κατηγορούμενος για τα ίδια αδικήματα.

 

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι πουλούσαν και εμπορεύματα κάτω του κόστους ενω έκαναν και δωρεές ζάχαρης. Η συνολική ζημιά που υπέστη η ΕΒΖ ανέρχεται σε 52 εκατ. ευρώ, για το χρονικό διάστημα 2007-2015, όπως προέκυψε από την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε η Οικονομική Αστυνομία, ενώ εσωτερικός έλεγχος πραγματοποιήθηκε και  από την την Βιομηχανία Ζάχαρης με τη συνδρομή ορκωτών λογιστών.

 

Στη δικογραφία επίσης αναφέρεται ότι το επίδικο χρονικό διάστημα, οι διοικήσεις της ΕΒΖ σταδιακά έδιναν εμπορεύματα στις τρεις εταιρείες, υπερβαίνοντας το πιστωτικό όριο του ενός εκατομμυρίου ευρώ, χωρίς να εξασφαλίζουν τις πληρωμές του προϊόντος. Προέκυψε ότι στις δύο περιπτώσεις πελατών (εταιρειών ΓΑΙΑ και ΒΕΛΠΑΖ) η ζημία για την ΕΒΖ ξεπερνά τα 50 εκατομμύρια ευρώ ενώ η τρίτη εταιρεία χρωστάει 1,5 εκατ. ευρώ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής