breaking news Νέο

EΠΣ Ημαθίας : Επιστροφή στην κανονικότητα των ομάδων

EΠΣ Ημαθίας : Επιστροφή στην κανονικότητα των ομάδων

Η επιστροφή σε αγωνιστική δράση των ερασιτεχνικών ομάδων της Ημαθίας το περασμένο Σαββατοκύριακο, με την πρώτη αγωνιστική του κυπέλλου δεν έκρυβε εκπλήξεις. Τα αποτελέσματα, αλλά και η εικόνα των ομάδων, αν λάβουμε υπόψιν μας την μακροχρόνια αποχή από επίσημες αγωνιστικές υποχρεώσεις των ομάδων λίγο – πολύ ήταν η αναμενόμενη.

Ακόμη και ο αποκλεισμός του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με καθαρό σκορ από τον Αστέρα Τριποτάμου, δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη, με δεδομένο, ότι ο περσινός πρωταθλητής πέρασε από πολλά στάδια πριν η διοίκησή του αποφασίσει την συμμετοχή του στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, με αποτέλεσμα στο διάστημα που μεσολάβησε να χάσει όλα σχεδόν τα πρωτοκλασάτα στελέχη της περσινής περιόδου και να μείνει σχεδόν γυμνός από ποδοσφαιριστές. Στην θέση βέβαια αυτών που αποχώρησαν ήρθαν κάποιοι άλλοι οι οποίοι δεν ξέρουμε κατά πόσο μπορούν να ανταποκριθούν στις φετινές αυξημένες απαιτήσεις της κατηγορίας και επιπλέον ξεκίνησαν την προετοιμασία μόλις πριν λίγες ημέρες και συνεπώς θεωρούνται ανέτοιμοι.

Από κει και πέρα οι άλλοι δύο εκπρόσωποι της Ημαθίας στην Γ' Εθνική τα Τρίκαλα και η Αγκαθιά είχαν εύκολο έργο απέναντι σε σαφώς πιο αδύνατους αντιπάλους, τον Άχθο Αρούρη και την Θύελλα Σταυρού και τα ευρύ σκορ με τα οποία κέρδισαν δεν μπορούν ασφαλώς να αποτελέσουν πειστικό δείγμα των φετινών δυνατοτήτων τους.

Με δεδομένο όμως ότι το πρωτάθλημα της Α' και της Β' κατηγορίας της Ένωσής μας κάνουν πρεμιέρα το προσεχή Σαββατοκύριακο 10 και 11 Οκτωβρίου, οι αγώνες κυπέλλου που προηγήθηκαν μπορούν να χαρακτηριστούν σαν πρόβα τζενεράλε, ενόψει του μεγάλου μαραθωνίου που όπως ήδη αναφέραμε ξεκινάει σε 4-5 ημέρες.

Η αλήθεια βέβαια είναι ότι στα περισσότερα από τα 19 ζευγάρια της πρώτης φάσης του κυπέλλου, η διαφορά των δύο αντιπάλων ήταν τεράστια κάτι που φαίνεται και από τα σκορ και συνεπώς υπάρχει κίνδυνος να διαψευσθούν τα όποια συμπεράσματα βγήκαν με βάση τα αποτελέσματα του περασμένου Σαββατοκύριακου.

Ας αφήσουμε λοιπόν στο περιθώριο τα σκορ των 19 αγώνων του περασμένου Σαββατοκύριακου στα πλαίσια της πρώτης αγωνιστικής του κυπέλλου κι ας περιοριστούμε σε γενικά συμπεράσματα, που μπορούν να βγουν από τα ρόστερ των 13 ομάδων, για την ακρίβεια των 12, αφού ο Ατρόμητος Διαβατού δεν έχει δώσει ακόμη σημεία ζωής, της Α' κατηγορίας της Ένωσής μας.

Κατ' αρχάς η κρίση που έφερε στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο γενικότερα, η επιδημία του κορονοϊού, εκτός από τα πολλά προβλήματα, οικονομικά και αγωνιστικά, που δημιούργησε πρόσθεσε και ένα θετικό. Υποχρέωσε τις ομάδες να στραφούν σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, που εκτός των άλλων είναι και πιο προσιτοί, καθώς δημιουργούν λιγότερες οικονομικές υποχρεώσεις.

Βέβαια η αλήθεια είναι ότι ομάδες που τα προηγούμενα χρόνια έκαναν πρωταθλητισμό, αντιλαμβανόμενες το αδιέξοδο στο οποίο οδηγούνταν, είχαν ήδη στραφεί στην συγκεκριμένη λύση. Τους νεαρούς ποδοσφαιριστές που εκτός από την οικονομική, αποτελούν και μακροχρόνια επένδυση. Ήρθε όμως ο κορονοϊός για να κάνει όχι μόνο σωστή την λύση των νεαρών ποδοσφαιριστών αλλά και απαραίτητη, αν θέλει μια ερασιτεχνική ομάδα να έχει εκτός από συνέπεια και διάρκεια.

Έτσι οι ομάδες όπως το Μακροχώρι που τα τελευταία 40 χρόνια πρωταγωνιστεί στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής μας και όχι μόνο, έχοντας κατακτήσει δεκάδες τίτλους, τα τελευταία έξι χρόνια έχει αλλάξει τακτική και έχει στραφεί σε νεαρούς παίκτες αξιοποιώντας τα τμήματα υποδομής του. Τον ίδιο δρόμο επιχειρεί να ακολουθήσει τα τελευταία δύο χρόνια και το Ροδοχώρι, που επίσης είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ημαθίας εδώ και πέντε χρόνια, μέχρι ενός σημείου και ο ΦΑΣ Νάουσα, παρότι η ιστορία και το πέρασμά του από τα επαγγελματικά πρωταθλήματα, δεν του επιτρέπουν το μεγάλο άνοιγμα σε νεαρούς και ταλαντούχους παίκτες, που θα τον απομάκρυναν τελείως από τον ρόλο του πρωταγωνιστή.

Φυσικά υπάρχει και ο ΠΑΟ Κουλούρας που τα τελευταία δύο χρόνια έχει επιστρέψει στην Α' κατηγορία της Ένωσής μας και είναι η μοναδική ομάδα στην περιοχή της Ημαθίας που αγωνίζεται στην Α' κατηγορία και το ρόστερ της αποτελείται εκατό τοις εκατό από νεαρούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές. Είναι και η Θύελλα Σταυρού που διαθέτει πολλούς νεαρούς και αξιόλογους παίκτες στο ρόστερ της με τους οποίους μάλιστα την προηγούμενη σεζόν έκανε αξιόλογη πορεία στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας.

Να επιστρέψουμε όμως στους αγώνες του περασμένου Σαββατοκύριακου και τα γενικότερα συμπεράσματα.

Από τους πρώτους σκόρερ της περσινής περιόδου της Α' κατηγορίας ο Γιώργος Κίτσας απουσιάζει καθώς δεν αγωνίζεται φέτος σε ομάδα της Ημαθίας, ενώ ο Κώστας Ντέλλας απέναντι στον Ολυμπιακό Νάουσας δεν κατάφερε να σκοράρει. Ο Μάριος Αργυρόπουλος που συνεχίζει με την φανέλα του Μ. Αλεξάνδρου Αγίας Μαρίνας κόντρα στο Καμποχώρι πέτυχε δύο από τα πέντε γκολ της ομάδας του, όσα και ο Βούλγαρης που πέρσι αγωνίζονταν στον Αγρ. Αστέρα Πλατέος και φέτος μετακόμισε στην ομάδα της Αγίας Μαρίνας, ενώ το πέμπτο γκολ της νίκης της ομάδας του σημείωσε ο Σερασκιέρης.

Δύο δεινοί σκόρερ του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας πέτυχαν και τα δύο από τα τρία τέρματα της νίκης του Αστέρα Τριποτάμου επί του ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας. Πρόκειται για τον Ανδρίτσο που μπήκε αλλαγή στο 55' και πρόλαβε να σκοράρει στο 84' και τον Λούρη που έκανε το 2-0 ύστερα από ασίστ του Ανδρίτσου στο 65', ενώ το σκορ άνοιξε στο 30' ο Ζωγράφος.

Στον αγώνα Δόξας Βρυσακίου – Μακροχωρίου 1-5 και τα έξι γκολ πέτυχαν ποδοσφαιριστές κάτω των 17 ετών. Συγκεκριμένα για την νικήτρια, την ομάδα του Μακροχωρίου δύο τέρματα πέτυχε ο 17χρονος Παυλίδης (κρατήστε το όνομα γιατί είναι βέβαιο ότι θα μας απασχολήσει αρκετά), και από ένα επίσης οι 17χρονοι Χολέβας, Κατράνας και Αντωνιάδης, ενώ για λογαριασμό της Δόξας Βρυσακίου σκόραρε ο επίσης 17χρονος Κίτσας Χ.

Τα δύο γκολ της νίκης του ΦΑΣ Νάουσα επί του συντοπίτη του Ολυμπιακού σημείωσε ο Φραγγή στο 10' και στο 55'. Η είδηση όπως αναφέραμε από τον συγκεκριμένο αγώνα είναι το ότι δεν κατάφερε να βρει δίχτυα ο Κώστας Ντέλλας.

Την παράσταση, όσον αφορά τους σκόρερ, στην πρώτη αγωνιστική του Κυπέλλου, έκλεψε ο Παρθενόπουλος του ΓΑΣ Κοπανού, που στο παιχνίδι με τον ΠΑΟ Κουλούρας πέτυχε τα τέσσερα από τα πέντε (ο αγώνες έληξε 5-1) της νίκης της ομάδας του στο 20', στο 23', στο 34' και στο 53', ενώ το πέμπτο γκολ του Κοπανού σημείωσε ο Στογιάννης και για λογαριασμό του ΠΑΟ Κουλούρας σκόραρε ο 16χρονος Μανωλόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής