breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Σενάρια για τον αριθμό των ομάδων!

ΕΠΣ Ημαθίας : Σενάρια για τον αριθμό των ομάδων!

Η αδυναμία πέντε ομάδων, του Αγρ. Αστέρα Πλατέος, του Αχιλλέα Νάουσας, της ΑΕ Χαρίεσσας, του Αρη Παλαιοχωρίου και του Α.Ο. Μαρίνας να συμμετάσχουν στο πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας υποχρέωσε την ΕΠΣ Ημαθίας να τροποποιήσει την αρχική προκήρυξη διεξαγωγής του συγκεκριμένου πρωταθλήματος, καταργώντας την διαδικασία των πλεϊ άουτ.

Έτσι και ανεξάρτητα με το αν και πόσες ομάδες της Ημαθίας που συμμετέχουν φέτος στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, υποβιβαστούν στο τοπικό από την Α' κατηγορία της Ένωσής μας θα υποβιβαστούν οι ομάδες που θα τερματίσουν στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος στις δύο τελευταίες θέσεις.

Αυτό σημαίνει ότι την επόμενη περίοδο 2021-2022 στην Α' κατηγορία της Ημαθίας θα αγωνίζονται από 14 εως 17 ομάδες.

Συγκεκριμένα 14 αν παραμείνουν στην Γ' Εθνική και οι τρεις ομάδες της Ημαθίας, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, η Νίκη Αγκαθιάς και ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, 15 αν υποβιβαστεί η μία από τις τρεις, 16 αν υποβιβαστούν οι δύο και 17 αν συμβεί το αποφευκτέο σενάριο και υποβιβαστούν και οι τρεις.

Υπάρχει βέβαια και ένα τρίτο σενάριο που επαναλαμβάνουμε όλοι το απέφονται. Να αποφασιστεί αναδιάρθρωση στην Γ' Εθνική, να γίνουν λιγότερες οι ομάδες, να ανεβούν μέσω αγώνων μπαράζ οι πρωταθλητές των Ενώσεων στην Γ' Εθνική και να μην τα καταφέρει ο πρωταθλητής της Ένωσής μας.

Σ' αυτή την περίπτωση και με βάση την τροποποίηση της προκήρυξης οι ομάδες της Α' κατηγορίας της Ημαθίας, αν παράλληλα υποβιβαστούν και οι τρεις εκπρόσωποι της Ημαθίας, την επόμενη περίοδο θα είναι 18!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής