breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

• Γαλλία: Έδωσε σε αστέγους δελτίο λόττο και κέρδισαν… 50.000 ευρώ!

Την ώρα που ζητιάνευαν μπροστά από ένα μπαρ στη Βρετάνη, στη δυτική Γαλλία, ένας πελάτης τους έδωσε ένα δελτίο λόττο και οι τέσσερις άστεγοι κέρδισαν με αυτό… 50.000 ευρώ (!) όπως έγινε γνωστό από τη γαλλική αρχή τυχερών παιγνίων (FDJ).

 «Ζητιάνευαν κοντά στο μπαρ Minuit στη Βρέστη, ένας πελάτης βγήκε από το κατάστημα και αποφάσισε να τους δώσει το δελτίο του αξίας 1 ευρώ», περιγράφει η FDJ, σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.

«Φανταστείτε την έκπληξη που ένιωσαν οι τέσσερις νέοι, όταν ανακάλυψαν ότι είχαν κερδίσει όχι 5 ευρώ, αλλά 50.000 ευρώ!»

Οι τέσσερις άστεγοι, ηλικίας περίπου 30 ετών σύμφωνα με την FDJ, μοιράστηκαν τα κέρδη, πήραν δηλαδή ο καθένας τους 12.500 ευρώ.

«Είχαν μείνει εμβρόντητοι, όμως τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα στο μυαλό τους», περιέγραψε στο Γαλλικό Πρακτορείο η γαλλική αρχή τυχερών παιγνίων. Είπαν μάλιστα στη FDJ ότι δεν γνωρίζουν προς το παρόν τι θα κάνουν με τα χρήματα, όμως, σκοπεύουν, καταρχάς, να φύγουν από την πόλη της Βρέστης.

*****

• Ο... “Απίθανος Χουλκ” κατέστρεψε το αστέρι του Τραμπ στη Λεωφόρο της Δόξας

Ο άνδρας που είχε καταστρέψει το αστέρι του Ντόναλντ Τραμπ στο Χόλιγουντ το 2016 ξαναχτύπησε. Ο Τζέιμς Λάμπερτ Ότις, 56 ετών, συνελήφθη επειδή βανδάλισε με μια τσάπα, ντυμένος… Χουλκ, το αστέρι του Αμερικανού προέδρου στην περίφημη Λεωφόρο της Δόξας.

Ο Ότις, που στον λογαριασμό του στο Twitter αυτοσυστήνεται ως «μη βίαιος ακτιβιστής», γνωστοποίησε μόνος του την πράξη του στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, αφού κυκλοφόρησαν και βίντεο που τον δείχνουν να καταστρέφει το αστέρι. Συνελήφθη και αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση το βράδυ της Δευτέρας. Το Εμπορικό Επιμελητήριο του Χόλιγουντ, που είναι υπεύθυνο για τα αστέρια, εκτιμά ότι η ζημιά ξεπερνά τα 3.000 δολάρια.

Το 2016 ο Τζέιμς Ότις είχε εκφράσει τη δυσαρέσκειά του για τον Τραμπ και τη συμπεριφορά του. «Απλώς με κούρασε η επιθετική ρητορική του κ. Τραμπ απέναντι στις γυναίκες και η στάση του, η σεξουαλική βία του απέναντι στις γυναίκες» είχε δηλώσει τότε, αναφερόμενος στις καταγγελίες που είχαν κάνει κάποιες γυναίκες σε βάρος του προέδρου. «Στην οικογένειά μου έχω τέσσερα πρόσωπα που έχουν δεχτεί επίθεση ή υπέστησαν σεξουαλική βία. Με αγγίζει βαθιά το θέμα», πρόσθεσε.

Ο Ντόναλντ Τραμπ απέκτησε το αστέρι στη Λεωφόρο της Δόξας το 2007, λόγω της επιτυχίας που είχε το ριάλιτι The Apprentice που παρουσίαζε στην τηλεόραση. Το σύμβολο βανδαλίστηκε κατ’ επανάλειψη στη συνέχεια, για παράδειγμα ένας καλλιτέχνης «έχτισε» ένα μίνι-τείχος με συρματοπλέγματα για να καταγγείλει την πρόθεση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου να ανεγείρει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό. Παλαιότερα άλλοι χάραξαν έναν αγκυλωτό σταυρό ή έριξαν μπογιά ή περιττώματα στο αστέρι.

*****

• Κέρκυρα: Το έθιμο της ευλογίας των ζώων στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης

Με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων και την εορτή του προστάτη τους, του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος Κερκύρας, Ζακύνθου και Κεφαλληνίας και Αποστολικός Διαχειριστής του Αποστολικού Βικαριάτου Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Σπιτέρης, ευλόγησε όλα τα κατοικίδια που βρέθηκαν στον ομώνυμο ναό του νησιού.

Πρόκειται για μία πανελλήνια ιδιαιτερότητα που συμβαίνει κάθε χρόνο στο νησί, με τους πιστούς διαφόρων εκκλησιών, ορθοδόξων, καθολικών, προτεσταντών, αλλά και άλλων θρησκειών, να βρίσκονται κάθε τέτοια μέρα στο προαύλιο της εκκλησίας του Αγίου Φραγκίσκου της Κέρκυρας, για να πάρουν την ευλογία τα πολυαγαπημένα τους ζωάκια, είτε πρόκειται για τετράποδα, για πουλιά, ακόμη και για μικρά ψαράκια που ζουν στις γυάλες τους.

Μετά τη Θεία Λειτουργία, που τελείται στη μνήμη του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, είθισται ο ίδιος ο καθολικός Αρχιεπίσκοπος με τους ιερείς, να βγαίνουν στο προαύλιο της εκκλησίας και εκεί να διαβάζονται οι ευχές του Αγίου Φραγκίσκου σε όλα τα ζωάκια που περιμένουν κάθε χρόνο υπομονετικά.

Το έθιμο της ευλογίας των ζώων στην Κέρκυρα, χάνεται στα βάθη των χρόνων, ενώ τελείται κάθε 4 Οκτωβρίου, ημέρα γιορτής του Αγίου Φραγκίσκου της Ασίζης, Αγίου της Καθολικής Εκκλησίας, η οποία τον ανακήρυξε ως προστάτη των ζώων και του περιβάλλοντος και έχει καθιερωθεί και ως Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων.

*****

• Νεκρή 12χρονη που ήταν γεμάτη ψείρες - Δίωξη στους γονείς της

Σοκ έχει προκαλέσει στην αμερικανική κοινή γνώμη ο θάνατος ενός 12χρονου κοριτσιού από την Τζόρτζια.

Ανατριχιαστικές λεπτομέρειες είδαν το φως της δημοσιότητας για τον θάνατο της 12χρονης Κέιτλιν Γιόζβιακ, στη διάρκεια προανακριτικής διαδικασίας, με τους γονείς της να αντιμετωπίζουν βαρύτατες κατηγορίες σχετικά με τα αίτια που οδήγησαν στον θάνατο το κοριτσάκι.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή αποδίδει τον θάνατο της Κέιτλιν σε καρδιακή ανακοπή, με δευτερεύουσα αιτία την αναιμία που είχαν προκαλέσει οι ψείρες που την ταλαιπωρούσαν επί… τρία χρόνια!

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τοπικά μέσα ενημέρωσης, αστυνομικοί έκαναν λόγο για “αποτρόπαιο θέαμα” στο κεφάλι του παιδιού, το οποίο ήταν παραμελημένο από τους γονείς του. Μάλιστα, στο σπίτι της οικογένειας βρέθηκαν αμέτρητα ποντίκια και οι συνθήκες ήταν εφιαλτικές.

Η μητέρα παραδέχθηκε στον ανακριτή πως το κοριτσάκι δεν είχε κάνει μπάνιο τουλάχιστον για μία εβδομάδα πριν τον θάνατό της.


• Ο... “Απίθανος Χουλκ” κατέστρεψε το αστέρι του Τραμπ στη Λεωφόρο της Δόξας
• Κέρκυρα: Το έθιμο της ευλογίας των ζώων στον Άγιο Φραγκίσκο της Ασίζης
• Νεκρή 12χρονη που ήταν γεμάτη ψείρες - Δίωξη στους γονείς της

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής