breaking news Νέο

Επιβεβαίωση και από την Αμερική για το Χρήστο Κούτρα

Επιβεβαίωση και από την Αμερική για το Χρήστο Κούτρα

Αυτό που ο Χρήστος Κούτρας, συντονιστής της Παθολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Ημαθίας και υπεύθυνος για την παρακολούθηση του covid-19 στο νομό, δεν παύει να επισημαίνει συνεχώς, όσον αφορά στην αποτελεσματικότητα της καθολικής χρήσης μάσκας, έρχονται να αναδείξουν τα επιδημιολογικά στοιχεία στην Αριζόνα των ΗΠΑ, όπου τα κρούσματα μειώθηκαν κατά 75%, από τη στιγμή εφαρμογής του μέτρου. Ειδικότερα, από τα τέλη Ιουνίου έως τις αρχές Ιουλίου οι υγειονομικές αρχές της πολιτείας κατέγραψαν περισσότερα από 3.500 ημερήσια κρούσματα του covid-19.

Μετά την επιβολή καθολικής χρήσης μάσκας, στις αρχές Αυγούστου, ο μέσος όρος των ημερησίων κρουσμάτων είχε πέσει σε κάτω από 900. Στα επιπρόσθετα μέτρα, σύμφωνα με τους τοπικούς αξιωματούχους, που συνέβαλλαν στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου, συγκαταλέγονταν ο περιορισμός των μεγάλων συναθροίσεων και η αναστολή εργασίας σε επιχειρήσεις, που δεν ήταν εφικτό να τηρηθούν οι κοινωνικές αποστάσεις.

Πάντως, να θυμίσουμε ότι ο κ. Κούτρας, μαζί με το χειρουργό κ. Τηλέμαχο Χατζηαθανασίου και την πρώην δήμαρχο Βέροιας κ. Χαρίκλεια Ουσουλτζόγλου, αποτέλεσαν το καλύτερο παράδειγμα στην εφαρμογή του μέτρου, όταν καθ' όλη τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της γέφυρας Κούσιου (Τετάρτη 22 Ιουλίου) ήταν σχεδόν οι μόνοι που φορούσαν μάσκα, τη στιγμή που υπήρξε μία μεγάλη συνάθροιση ανθρώπων στο χώρο εκεί.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής