breaking news Νέο

7 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας

7 χρόνια λειτουργίας του Κέντρου Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας

Ήταν 9 Οκτωβρίου του 2013, όταν το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Δήμου Βέροιας άνοιξε τις πόρτες του στην τοπική κοινωνία της Βέροιας και του Ν. Ημαθία, με σκοπό να υποδεχθεί, να στηρίξει και να προσφέρει Ψυχοκοινωνική και Νομική Συμβουλευτική σε κάθε ενήλικη γυναίκα θύμα βίας.

 

Από το 2015 το Συμβουλευτικό Κέντρο διευρύνει την ομάδα στόχου του και εκτός από τη γυναικεία κακοποίηση, προσφέρει τις υπηρεσίες του και σε κάθε γυναίκα που βρίσκεται σε συνθήκη ευαλωτότητας (άνεργη, μονογονέας, ΑμεΑ, προσφύγισσα, μετανάστρια), ενισχύοντας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες καθώς, στα πλαίσια αυτών, προστίθεται και η Εργασιακή Συμβουλευτική, με στόχο την ενδυνάμωση και ενίσχυση των Γυναικών στην αγορά εργασίας.

 

Στελεχωμένο από Ψυχολόγο, Κοινωνική λειτουργό και Νομική Σύμβουλο, παρέχει από το 2013 δωρεάν τις υπηρεσίες του, προωθώντας ταυτόχρονα το μήνυμα Ισότητας των φύλων μέσα από μια πληθώρα δράσεων ευαισθητοποίησης προς το κοινό, ενισχύοντας το ανθρώπινο δικαίωμα της κάθε γυναίκας για μια ασφαλή διαβίωση, απαλλαγμένη από έμφυλα στερεότυπα και προκαταλήψεις.

 

Επτά χρόνια μετά, το ΣΚ Γυναικών σε πρόσφατη δημοσίευση του στις τοπικές έντυπες/διαδικτυακές εφημερίδες και blogs δημοσιοποίησε τα στατιστικά στοιχεία του φορέα, δίνοντας μια σημαντική εικόνα στην κοινωνία, μέσα από αριθμούς, αναφορικά τόσο με το φαινόμενο της ενδοοικογενειακής βίας και όσο και με τη γυναικεία ευαλωτότητα στην περιοχή μας.

Το επιστημονικό προσωπικό του Κέντρου Γυναικών, αναγνωρίζοντας τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας και συνεχίζοντας τη λειτουργία του, στέλνει το μήνυμα σε κάθε γυναίκα που βρίσκεται είτε σε μία κακοποιητική σχέση, είτε σε μια ευάλωτη κατάσταση, να επικοινωνήσει με τη Δομή όπου, σύμφωνα με το αίτημα της και σε ένα πλαίσιο προστασίας, εμπιστευτικότητας και εχεμύθειας, θα της παρασχεθούν οι αντίστοιχες υπηρεσίες.

 

Η εν λόγω δράση εντάσσεται στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας (2014 -2020). Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο)

 

ΣΚ Γυναικών Βέροιας

Καπετάν Άγρα 3Α

23310 65304

isotita@veria.gr


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής