breaking news Νέο

«Ο Μακεδονικός Αγώνας» , βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

«Ο Μακεδονικός Αγώνας» , βιβλιοπαρουσίαση από τον Δ. Ι. Καρασάββα

Το Ιστορικό Ανθολόγιο «Ο Μακεδονικός Αγώνας» (Εκδ. Μαλλιάρης-Παιδεία, Θεσσαλονίκη 2020, Δ’ Έκδοση), με Ανθολόγους τους Αριστοτέλη Χ Κωστόπουλο και Βικτόρια Κωτουλοπούλου-Κωστοπούλου, συνιστά μία εξαιρετική έκδοση με μεγάλη ιστορική και εκπαιδευτική αξία.

Στο χρησιμότατο αυτό βιβλίο, ανθολογούνται, με επιμέλεια, κείμενα Αγωνιστών εκείνου του Τιτάνιου Αγώνα αλλά και Ιστορικών και Ερευνητών που ασχολήθηκαν με την καταγραφή της ιστορίας του Μακεδονικού Αγώνα. Θυμίζουμε ότι ο Αγώνας αυτός ξεκίνησε το 1870, με πρώτη μεγάλη εξέγερση στα 1878, κορυφώθηκε στα χρόνια 1904-1908, ενώ μεγάλο τμήμα της Μακεδονίας απελευθερώθηκε στα 1912 και 1913 με τους Βαλκανικούς Πολέμους.

Αυτή η σπουδαία έκδοση, που απευθύνεται σε κάθε φιλίστορα αναγνώστη, συμβάλλει στην καλύτερη πληροφόρησή μας, σε ότι αφορά την Μακεδονία και τον Μακεδονικό Αγώνα. Ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική συγκυρία. Τα κείμενα του πολύτιμου αυτού τόμου ζωντανεύουν τα πρόσωπα, που με το αίμα, τον νου και τα χέρια τους έγραψαν την Ιστορία και μεταφέρουν σε εμάς τον εθνικό παλμό, το χρώμα και το άρωμα μιας ηρωικής εποχής.

 

Δ. Ι. ΚΑΡΑΣΑΒΒΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής