breaking news Νέο

Το προεδρείο του ΣΗΠΕ με την κυβέρνηση, κόμματα και τον ΕΔΟΕΑΠ για την ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου

Το προεδρείο του ΣΗΠΕ με την κυβέρνηση, κόμματα και τον ΕΔΟΕΑΠ για την ενίσχυση του Περιφερειακού Τύπου

Στον πρωθυπουργό οι θέσεις του Συνδέσμου Ημερήσιων Περιφερειακών Εφημερίδων (ΣΗΠΕ) για την ενίσχυση και το πλαίσιο του περιφερειακού Τύπου. Η προσδοκία αυτή είναι απότοκη της  συνάντησης του προέδρου του δ.σ., Γ. Κατσαΐτη με τον γ.γ. στον πρωθυπουργό, Γρ. Δημητριάδη. Ο ΣΗΠΕ ζήτησε μεταξύ των άλλων, την έναρξη θεσμικού διαλόγου για την ρύθμιση κάθε εκκρεμότητας με σκοπό την υποστήριξη των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου και δι’ αυτών την αναβάθμιση της μαζικής επικοινωνίας και του δημοσίου λόγου στην ελληνική περιφέρεια.

Τις θέσεις του ΣΗΠΕ, αναπτυγμένες σε έξι σημεία, κατέθεσε το προεδρείο του Συνδέσμου στις επαφές του με κόμματα της αντιπολίτευσης και τη Διοίκηση του ΕΔΟΕΑΠ.

Στην τηλεδιάσκεψη με την πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ  Φ. Γεννηματά, συμμετείχαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος του ΣΗΠΕ, Γ. Κατσαΐτης και Ε. Χαλκιαδάκης. Από το ΚΙΝΑΛΛ εκδόθηκε ανακοίνωση με τη δήλωση της κ. Γεννηματά για την τηλεδιάσκεψη αυτή.

Και στην συνάντηση με τον εκπρόσωπο και αρμόδιο για θέματα Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Ηλιόπουλο, επιβεβαιώθηκε η αποδοχή της κορυφαίας θέσης του ΣΗΠΕ για νέο, σύγχρονο και ενιαίο Μητρώο επιχειρήσεων Τύπου συμπεριλαμβανομένων των ενημερωτικών ιστοσελίδων με κριτήρια την απασχόληση, την αναγνωσιμότητα/επισκεψιμότητα και ιστορικότητα. Πεδίο αναφοράς στις σχέσεις Δημοσίου και επιχειρήσεων Τύπου τόσο για την ενίσχυσή τους, συμφώνως του ευρωπαϊκού υποδείγματος αλλά και  την παράταση των καταχωρίσεων, την κρατική διαφήμιση κ.α.

Στις δυο διαδοχικές συναντήσεις του προεδρείου του ΣΗΠΕ με τον πρόεδρο και τον γ.γ. του δ.σ. του ΕΔΟΕΑΠ, Σ. Καπάκου και Δ. Κουμπιά, παρουσία διευθυντικών στελεχών του Ταμείου, επισημάνθηκε η υποχρέωση αναγνώρισης της πραγματικότητας, δηλ. της σφοδρής και μεγάλης φορολογικής και ασφαλιστικής επιβάρυνσης των περιφερειακών επιχειρήσεων όταν ήρθησαν όλες οι πρόνοιες υπέρ τους, προστιθέμενης της υποχρέωσης καταβολής του 2% επί του τζίρου. Και όλα αυτά, χωρίς την εφαρμογή του υπεσχημένου Προγράμματος μακράς πνοής για την ενίσχυση των επιχειρήσεων περιφερειακού Τύπου.

Το προεδρείο του ΣΗΠΕ ζήτησε την άμεση κάλυψη των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των ασφαλισμένων σε όλη την ελληνική Επικράτεια, καταθέτοντας και συγκεκριμένες προτάσεις γι’ αυτό.

Επεσήμανε ακόμα, το αίτημα του ΣΗΠΕ να εκπροσωπείται στη Διοίκηση του ασφαλιστικού Οργανισμού, όπως συνέβαινε παλαιότερα στα προγονικά ασφαλιστικά Σχήματα (ΤΑΙΣΥΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ).

Οι συναντήσεις έγιναν σε καλό και δημιουργικό κλίμα. Αναμένονται οι ανακοινώσεις του ΕΔΟΕΑΠ

Το απόγευμα της Πέμπτης, ο πρόεδρος του ΣΗΠΕ, Γ. Κατσαΐτης έγινε δεκτός από τον γ.γ. του Γραφείου του πρωθυπουργού, Γρ. Δημητριάδη, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αθήνα, 8/10/2020


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής