breaking news Νέο

Το κέρινο ομοίωμα του Μίμη Παπαϊωάννου στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Το κέρινο ομοίωμα του Μίμη Παπαϊωάννου στο νέο γήπεδο της ΑΕΚ

Ένας ποδοσφαιρικός σύλλογος κι όχι μόνο βέβαια, που θέλει να λέγεται μεγάλος και να τιμά τη ζωντανή ιστορία του. Τι κάνει; Τιμά τα ονόματα των παικτών του, τα οποία και συνέδεσαν τη ζωή τους μ' αυτόν και τον εξύψωσαν ψηλά στο ποδοσφαιρικό στερέωμα!

Κάτι ανάλογο επιχειρεί και η προσφυγική ομάδα της ΑΕΚ, που σεβόμενη το δικό της «ιερό τέρας του ελληνικού ποδοσφαίρου», αλλά και συνάμα έχοντας ανακηρυχθεί από την ΟΥΕΦΑ ως ο καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής του 20ου αιώνα, το ΜΙΜΗ ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ, ετοιμάζεται να τοποθετήσει το κέρινο ομοίωμά του στο μουσείο του νέου γηπέδου της, της «ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ», στην οποία και θα στεγασθεί σε σύντομο χρόνο.

Πρόσφατα η ΑΕΚ έδωσε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες του κέρινου ομοιώματος του Μίμη Παπαϊωάννου, που ξεκίνησε να παίζει μπάλα στη γενέτειρά του, τη Ν. Νικομήδεια, μετακινήθηκε εν συνέχεια στη Βέροια και κατόπιν πήγε στην ΑΕΚ, στην οποία και έκανε μια σπουδαία καριέρα. Αλλά ο ίδιος έμεινε και με το παράπονο, για το ότι δεν δόθηκε μεταγραφή στη Ρεάλ Μαδρίτης. Η οποία τότε - μιλάμε για τα μέσα της δεκαετίας του '60 - προσέφερε 2 εκ. δραχμές. Μιλάμε για ένα ασύλληπτο ποσό για τα δεδομένα της εποχής εκείνης!!

«Ο Μίμης Παπαϊωάννου έτοιμος να μπει και πάλι να μπει στο γήπεδο και να μας μαγέψει ξανά! Όταν η τελειότητα συναντά την κιτρινόμαυρη ιστορία και τις τεράστιες μορφές της ομάδας μας!», τόνισε χαρακτηριστικά η διοίκηση της ΠΑΕ μέσα από τον επίσημο λογαριασμό της στο Facebook.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής