breaking news Νέο

«Οι Έλληνες να αγαπήσουν το κρύο», συστήνει η κ. Αθηνά Λινού

«Οι Έλληνες να αγαπήσουν το κρύο», συστήνει η κ. Αθηνά Λινού

Την έντονη ανησυχία της για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας τους επόμενους μήνες, όταν θα έρθει ο χειμώνας και θα φέρει μαζί του τις εποχικές ασθένειες, εξέφρασε η καθηγήτρια επιδημιολογίας κ. Αθηνά Λινού. «Αυτή τη στιγμή είμαστε σε κρίση», δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό και τόνισε ότι η πανδημία «υπάρχει κίνδυνος να επιδεινωθεί, γιατί θα συμπέσει με τη γρίπη και τα απλά κρυολογήματα και δεν θα ξέρουμε τι έχουμε με κάποια συμπτώματα».

Το μεγαλύτερο πρόβλημα, σύμφωνα με την κ. Λινού, είναι ότι κατά τη διάρκεια του χειμώνα υπάρχει μεγαλύτερος περιορισμός των πολιτών στους κλειστούς χώρους, όπως οι χώροι εργασίας, με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη συγκέντρωση ατόμων. Επεσήμανε, μάλιστα, πως οι Έλληνες δεν αγαπούν ιδιαίτερα το κρύο. «Στην Ελλάδα τείνουμε να φοβόμαστε τον καθαρό αέρα και το κρύο», σχολίασε η καθηγήτρια Επιδημιολογίας, επισημαίνοντας πως μια σωστή κίνηση που θα μπορούσαμε να κάνουμε, ειδικά το χειμώνα, είναι ο καλός αερισμός των κλειστών χώρων. «Καλό θα είναι να αερίζουμε πολύ συχνά τους χώρους, να κρατήσουμε τα παράθυρα ανοιχτά και ας είναι ψύχρα», τόνισε.

Τέλος, η κυρία Λινού αναφέρθηκε ακόμα μια φορά στα πιο συνηθισμένα συμπτώματα του ιού, που είναι ο υψηλός πυρετός, ο πονοκέφαλος, η μεγάλη εξάντληση και οι μυοσκελετικοί πόνοι, ενώ τόνισε πως το φτέρνισμα δεν ανήκει στα πιο γνωστά συμπτώματα και δεν θα πρέπει να το φοβόμαστε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής